Ga naar inhoud

Jorieke123

Administrators
  • Aantal items

    26343
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

4 Volgers

Persoonlijke informatie

  • Woonplaats / Regio
    Zelhem
  • Beroep
    Varkensboer bij Veldvarkens :)

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

  1. Ik kom er vast wat tegen Angela! Verder heb ik dit voorjaar weinig tot geen zin in ruilen, mijn hoofd staat er niet echt naar... Komt wel weer, maar niet nu. Ik zal vast het 1 en ander op de weggeeftafel zetten, en we hebben echt een boel eieren. Dat was het dan ook wel.
  2. Wij kunnen wel weer hamburgers op de bbq gooien?
  3. We hebben besloten dat we het meloen-topic in de fruithoek houden.
  4. Nectarine en abrikoos in de kas. Ik moet nog wel even oefenen met (de macro-functie van) mijn camera zie ik...
  5. ..... https://nos.nl/artikel/2512592-advies-eet-niet-alleen-eieren-van-hobbykippen
  6. Ze lagen nog niet in het pekelbad of ze gingen alweer barsten. Nou ja ik reken er al zo ongeveer op dus na het pekelen en heel iets drogen ben ik begonnen met het 'lijmen' met kaascoating.
  7. Jorieke123

    mo,tju

    Welkom hier
  8. Ik ben weer bezig, de pan is een pietsje te vol... Ik heb er voor de zekerheid 1 van vorig jaar aangesneden, het kleintje. Omdat ik wilde weten hoe dat was gegaan met eerst een paar lagen van die vloeibare kaascoating, tegen het scheuren en barsten. Dan even rijpen, en daarna nog eens een waxjas. Ik was een beetje bang dat ik die wax er slecht af zou krijgen, dat het een beetje aan die coating vast zou zitten. Maar dat kwam allemaal mooi los! En het kaasje smaakt weer goed Wel wat uhm, rubberig? Niet negatief bedoelt, meer dat het niet brokkelig is zoals een Parmezaanse hoort te zijn. Hij ruikt heerlijk Parmezaans, maar smaakt iets milder. Toch goed gelukt.
  9. Nou ik heb toen nog geen Parmezaanse gemaakt. De dagen vliegen sowieso voorbij, ook zonder het maken van kaas. Maar goed: morgen ga ik toch echt aan de gang. Ondertussen heb ik toch maar een cheddar van vorig jaar aangesneden. De waxlaag zat er los omheen dus die heb ik er af gehaald en mijn idee was om hem dan opnieuw te waxen maar na eventjes laten drogen begon ie te barsten dus heb ik hem maar aangesneden. 1 stuk eten we deze week en de rest heb ik vacuum verpakt en ingevroren. Het is in ieder geval weer een heerlijke kaas! Heel fijn dat die zo goed lukken
  10. Ik zal eens kijken, er zijn er vast wel wat tussen de stenen opgekomen hier en daar
  11. Pff ik vergeet toch ook elke keer wel weer hoeveel werk het is.... zeker als er bijv. een wortelkanaalbehandeling tussendoor komt... Maar goed het is kaas geworden! Ze moeten nog zo'n 20 uur onder heel wat kilo's gewichten staan hoor. En dan nog een tijd liggen, waxen, en nog veel langer liggen.
  12. Ik heb wat baby-vliertjes in de aanbieding:
×
×
  • Nieuwe aanmaken...