Ga naar inhoud

TheoHo

Members
  • Aantal items

    26
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke informatie

  • Woonplaats / Regio
    Duiven

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

  1. TheoHo

    22-5-2022

    Prachtig, hoor. Maar hoe groot is jouw tuin, Patrijs en hoeveel tijd steek je er in? Het ziet er allemaal schitterend, maar ook enorm tijdrovend uit.
  2. TheoHo

    April doet wat hij wil

    Hazelwormen kunnen 40 cm worden (wiki zegt zelfs 45 cm). Jouw 'slang' lijkt er echt op, vind ik. zie ook: Hazelworm (ravon.nl). Hazelwormen zijn inderdaad goede slakkeneters, dus .... Maar als je je zorgen maakt dan zou je een foto kunnen maken en even naar ravon kunnen mailen (reptielen en amfibieën vereniging) en dan adviseren ze je vast wat te doen.
  3. Jij gebruikt dus helemaal geen pootaardappelen, begrijp ik. Is dat een bewuste keuze? Volgens mij worden consumptieaardappelen bewerkt met allerlei middelen, bijvoorbeeld tegen het spruiten. Het lijkt me ook goedkoper om poters te planten. Of vergis ik me?
  4. Zet je ze niet veel te dicht op elkaar, Jane? In een kg pootaardappelen zitten ongeveer 40 piepers, dus bij 30 kg 1.200 stuks. Normaal gesproken zet je er 5 per m2, lees ik op internet. Dus voor 1.200 poters heb je 240 m2 nodig. Jij hebt 120 meter rij van 80 cm breed, lees ik, dus 96 m2 gebruikt. Dat is maar 40% van de aanbevolen ruimte. Ik begreep dat te weinig afstand ertoe leidt dat je opbrengst veel lager wordt, want de opbrengst per m2 neemt niet toe. Dat zou betekenen dat je op deze kavel ook 12 kg pootaardappelen had kunnen zetten en dat dit even veel kg aardappelen had opgeleverd. Of maak ik een denkfout?
  5. O, excuses, rorror, ik dacht dat je een kg aardappels bedoelde. Dat we een kg eten binnen krijgen, dat kan zeker kloppen inderdaad.
  6. Dag Rorror. We eten in Nederland echt geen kg aardappels per persoon per dag, hoor. In een kg pootaardappelen zitten ongeveer 40 poters. elke poter levert tussen de 1 en 2 kg aardappels, afhankelijk van het ras. Jane heeft 50 kg poters, dus 2.000 stuks en oogst straks tussen de 2.000 en 4.000 kg. Absurd veel. Op internet vond ik dit: Aardappelconsumptie Rond de jaren 60 van de vorige eeuw eten wij in Nederland ongeveer 130 kilo aardappelen per persoon. In de decennia daarna vinden onder andere macaroni, spaghetti en rijst de weg naar onze maaltijd en neemt de aardappelconsumptie per Nederlander af. Tegenwoordig nuttigen wij ongeveer 53 kilo aardappelen per jaar per persoon in ons land. Tel daar nog eens 28 kilo aan aardappelproducten bij op, zoals chips, patat en aardappelzoutjes en aardappelsnacks. In totaal consumeert de Nederlander dus 81 kilo aan aardappels en aardappelproducten.
  7. Hoe hoger de zonnepanelen staan, des te minder kans dat er schaduw opvalt. Dat komt het rendement enorm ten goede. Zeker op platte daken - school- en verenigingsgebouwen, kantoren en dergelijke - doen ze geen vlieg kwaad, vangen ze veel zon en nemen ze geen plek in van kostbare grond.
  8. Ik vind zonnepanelen helemaal niet lelijk. In elk geval niet lelijker dan de meeste dakpannen. Daarbij leveren ze ook veel op: geld, betere wereld, goed gevoel. Wellicht wordt de salderingsregeling afgeschaft, maar dan zijn er lucratieve mogelijkheden, zoals thuis batterijen/accu's voor thuis om op te slaan, uit te putten als er te weinig zon is. Die dingen worden al steeds beter, begrijp ik, en ook goedkoper als de vraag ernaar gaat stijgen. Maar een tuinliefhebber die geen oog heeft voor klimaat en milieu, kan dat samen gaan?
  9. 50 kg pootaardappelen? Daar valt straks toch niet tegenop te eten? Ik ga ze over een week of 3 pas zetten. Vorst is hartstikke slecht voor aardappels (en bonen, en courgette en ....) en waarom zou je uberhaupt haasten? Maar met 50 kg poters kun je een gokje wagen. Je kunt spreiden in de tijd. Nu vast een kilootje van een vroeg soort (je hebt verschillende rassen, hoop ik toch?) en over een weekje weer wat van een ander ras.
  10. Hier wordt al flink uit de moestuin gegeten: sla, andijvie, allerlei koolsoorten, courgette, pompoen en zelfs flink wat zonnebloemen. geen idee welk kookboek die slakken hebben.....
  11. TheoHo

    De grote tuin.

    Waarom zou je spitten als je niet op de grond staat? Dat gebeurt in de natuur ook niet. Zag in de groei&bloei leuk artikel over dit onderwerp en advies is - kort gezegd - niet spitten
  12. Zou het geen oplossing kunnen zijn om bessenstruiken en eventueel aardbeien op die plek te telen? Ben niet echt deskundig, maar het meest logisch lijkt mij er planten neer te zetten die van oudsher in het bos voorkomen. Nood, deugd?
  13. TheoHo

    Aarzelend begin

    De zware rivierkleigrond hier in het oosten ligt er prima bij door de regen de afgelopen tijd. Maar door de kou kiemt het allemaal slecht en groeit het nauwelijks. Is dat elders beter? Het voordeel is wel dat er nauwelijks schade is door slakken en ook mijn biervallen vrijwel leeg zijn. Vorig jaar was dat wel anders.
  14. Onze druiven doen het steeds prima, terwijl ik wel snoei, maar nog nooit zwavel gebruikt heb. Omdat Ik niet dun, blijven ze erg klein, maar de vogels - de voornaamste afnemers - klagen daar nooit over. Momenteel heb ik al veel rijpe, zoete druifjes. Omdat je de rank bij een tuincentrum kocht, denk ik dat het in principe een geschikt ras moet zijn. Ook qua bodem zullen er niet heel grote problemen zijn, want druif wortelt heel diep. Misschien gewoon een nieuwe kopen in het na- of voorjaar en daar behalve de wintersnoei en het weghalen van overtollige takken in het voorjaar en de zomer verder eens niks doen. Kijken wat er gebeurt.
  15. Hebben buren op het complex dezelfde klachten? En zijn die gezondheidsproducten op doktersadvies? En ook getest? Je zou de eerste nietbzijn die er ziek van wordt namelijk.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...