Ga naar inhoud

De Biotuin

Members
  • Aantal items

    1
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

1 Volger

Persoonlijke informatie

  • Woonplaats / Regio
    Aalst
  1. Zo ! Dat ziet er al een stuk beter uit Morgen gaan we verder met het verwijderen van de overtollige boompjes. Volgende week maak ik de afscheiding van de kippenren met de takken van de gerooide boompjes.. Dat is toch het plan Ondertussen laat ik het verhakselde plantafval een weekje rusten, en volgende week gaan we frezen, Ik weet dat er hier mensen zijn die de grond zo zouden laten, maar dit is echt niet mogelijk. Ten eerste moeten er wel wat genivelleerd worden, en de resten van de wortels van de massa boompjes die overal in het rond stonden moeten ook aangepakt worden,, Het zal dus frezen worden
  2. Dus we gaan er deze of deze voor het rotoreggen ook nog op los laten
  3. Bedankt voor je input Bit We hebben ondertussen het besluit genomen om voor de rotoreg het perceel ook nog machinaal om te spitten tot op een diepte van 35 cm zodat de meeste zaden wel diep onder de grond zullen komen. Het plan is ook om de kipjes tijdens het rusten van het gehakselde materiaal die paar weken hun gang te laten gaan op de grond En als slot ga ik ook zoveel mogelijk dingen kweken op worteldoek om mij zoveel mogelijk toekomstig schoffelwerk te besparen
  4. yes dat is zo deze mag dan ook dicht en verwijdert worden bedankt !
  5. Na de voorbije jaren gepassioneerd maar eerder kleinschalig bezig geweest te zijn met moestuinieren, zie ik de zaken dit jaar net ietsje groter.. Ik doe de carriereswitch van 20 jaar vrachtwagenchauffeur naar fulltime bioboer Een goede vriend van mij, die ook de chef is van restaurant L'Histoire 32, een gastronomisch restaurant in het centrum van Aalst (B), bracht de bal ergens midden vorig jaar aan het rollen met 1 simpel vraagje.. "seg kunde gij azo geen groenten kweken voor ons ?" Ondertussen zijn we 6 maand en een heleboel (soms héél lastige) hindernissen verder, maar zoals het gezegde zegt, de aanhouder wint, en zodoende begin ik dus volgende week eindelijk aan de aanleg van een moestuin van 2000 m2! De grond is minimum 12 jaar onaangeroerd geweest en staat er om het zacht uit te drukken "lichtjes verwildert"bij.. Omdat ik niet alle groenafval wil afvoeren met containers ga ik het perceel aanpakken met een zware klepelmaaier die ook de kleine opschietende boompjes de baas kan, en alle vegetatie die er nu staat superfijn zal verhakselen. Dit materiaal ga ik mooi verdelen over het terrein om het dan 1 à 2 weken te laten rusten, Dan keer ik terug met tractor en rotoreg om het in te werken in de grond zodat het mij alvast voorziet van een mooie dosis gratis compost. Na het bewerken met de rotoreg zal het perceel ongeveer zaaiklaar zijn. Dan begin ik aan het aanleggen van de bedden en het aanleggen van paden tussen die bedden. Volgens plan komen er 2 serres van 21 m2 voor onze tomaten, 70 percelen van +- 22 m2 voor de buitengroenten en 1 hexagon zelfbouw kruidenkast... oppervlakte nog te bepalen Achteraan in de tuin staat een natuurlijk gevormd mini berkenbosje dat ik licht ga uitdunnen en waar ik een 30 tal kippen zal huisvesten, voor de eitjes, en voor de opkuis van het perceel na het seizoen. Ondertussen wacht ik nog op de startdatum van mijn cursus imker, want ik wil sowieso bijen houden in onze tuin, maar indien deze er niet op tijd zijn komen er ook enkele hommelkasten van Biogroei.. Alle zaden die ik gebruik zijn heirloom en komen van overal op de wereld... De eerste 3 paprikasoorten staan sinds 2 dagen in de propagators Maw, we zijn vertrokken voor het grote avontuur Wish me luck mede-moestuiniers Oh en trouwens, een hexagon kast ziet er zo uit
×
×
  • Nieuwe aanmaken...