Paardebloem STROOP

Deel hier je favoriete recepten om groente, fruit en kruiden (uit de eigen moestuin) te bereiden.
Gebruikersavatar
jasmin
Berichten: 6366
Lid geworden op: Wo 16 Feb 2011, 12:06
Moestuin Seizoen: Bekijk update (11)
Contact:

Paardebloem STROOP

Berichtdoor jasmin » Di 19 Apr 2011, 17:30

Het was wel even goed zoeken tussen appelstroop- en stroopwafelstrooprecepten, maar volgens mij bedoel ik zoiets:

Golden Syrup (lichte suikerstroop) zelf maken

Anders, Hapje, 4 personen, Wereldkeuken

Ingrediënten

* VOOR 1 LITER
* 1 kg witte kandijsuiker
* 450 ml water (paardenbloemenkookvocht... )
* 3 el citroensap

Bereiden

Breng in een pan de kandij met het water aan de kook. Voeg zodra de massa kookt het citroensap toe en laat de stroop op een zacht pitje ca. 10 minuten zachtjes doorkoken. De suikerstroop zou nu ingekookt moeten zijn tot 1 liter. Haal de suikerstroop van het vuur en laat hem afkoelen.

Giet over in een schone pot met deksel.
Bron: http://www.ah.nl/kookschrift/recept?id=367811" onclick="window.open(this.href);return false;


En dat water is natuurlijk het paardenbloemenkookvocht... dat geeft ook een prachtige kleur...

Gebruikersavatar
Jorieke123
Moderator
Berichten: 20808
Lid geworden op: Di 22 Jun 2010, 13:48
Moestuin Seizoen: Bekijk update (252)
Woonplaats / locatie: zelhem
Contact:

Re: paardebloem jam

Berichtdoor Jorieke123 » Di 19 Apr 2011, 17:39

Ik heb lang gekookt, maar dik werd het niet... Die stroop lijkt me ook wat! Dat moet wel LANG koken! Ga jij dat maken Jasmin? Ben benieuwd!

Gebruikersavatar
jasmin
Berichten: 6366
Lid geworden op: Wo 16 Feb 2011, 12:06
Moestuin Seizoen: Bekijk update (11)
Contact:

Re: paardebloem jam

Berichtdoor jasmin » Di 19 Apr 2011, 19:03

Volgens mij moet het langer met stroop. Ben een tijdje geleden bezig geweest met caramel maken... was ik toch wel een tijdje zoet in de keuken... maar herinner me de tijden niet meer. Stroop moet je zien en proberen... tijden zijn niet exact te geven...

Gebruikersavatar
Jorieke123
Moderator
Berichten: 20808
Lid geworden op: Di 22 Jun 2010, 13:48
Moestuin Seizoen: Bekijk update (252)
Woonplaats / locatie: zelhem
Contact:

Re: paardebloem jam

Berichtdoor Jorieke123 » Do 21 Apr 2011, 08:08

De stroop bevalt hier beter dan de jam ( paardebloem-jam-t1362-20.html? ), smaakt nog meer naar honing en heeft ook die dikte (nog net schenkbaar). Vandaag ga ik de rest van het paardebloem/fruit vocht daarvoor gebruiken!

Gebruikersavatar
hansm
Berichten: 6395
Lid geworden op: Vr 14 Jan 2011, 13:09
Moestuin Seizoen: Bekijk update (1)
Woonplaats / locatie: n-holland
Contact:

Re: Paardebloem stroop

Berichtdoor hansm » Do 21 Apr 2011, 13:48

ja gelijk vraagje ik sta dat spul te koken maar onze winkel heeft weer geen kandij suiker, nu ga ik nog naar een andere winkel maar als die ook geen witte kandijsuiker verkoopt, wat kan ik dan doen daarvoor in de plaats.
Players only love you when they're playing.

Gebruikersavatar
Jorieke123
Moderator
Berichten: 20808
Lid geworden op: Di 22 Jun 2010, 13:48
Moestuin Seizoen: Bekijk update (252)
Woonplaats / locatie: zelhem
Contact:

Re: Paardebloem stroop

Berichtdoor Jorieke123 » Do 21 Apr 2011, 13:55

Gewoon witte kristal suiker doen.
De goedkoopste zak die je kan vinden :)
Zoals Jasmin (dacht ik? :oops: ) hier al ergens aangaf: de kandij suiker geeft aan het standaard recept de vollere smaak. Maar dat is dus hier echt niet bij nodig.

Gebruikersavatar
Jorieke123
Moderator
Berichten: 20808
Lid geworden op: Di 22 Jun 2010, 13:48
Moestuin Seizoen: Bekijk update (252)
Woonplaats / locatie: zelhem
Contact:

Re: Paardebloem stroop

Berichtdoor Jorieke123 » Do 21 Apr 2011, 14:04

Ik vind hem echt lekkerder, maar heb er ook wat minder fruit in gedaan deze keer. 1 sinaasappel (met schil) en 1,5 citroen (ook met schil)...

Gebruikersavatar
hansm
Berichten: 6395
Lid geworden op: Vr 14 Jan 2011, 13:09
Moestuin Seizoen: Bekijk update (1)
Woonplaats / locatie: n-holland
Contact:

Re: Paardebloem stroop

Berichtdoor hansm » Do 21 Apr 2011, 15:16

Oke nou ik heb warm geproefd , lekker maarja warm zegt nog niet zoveel,
mijn fruitnetjes moesten leeg dus 3 sinasappel en 1 citroen en van laatste ook schil meegedaan, 5 potjes jam en 3 stroop
plus van elk een schaaltje om te proeven.

Is er nog een eetbare bloem waar we zelfde mee kunnen doen, oostindischekers, roos, dahlia, viooltje en weet ik wat smaakt eigenlijk nergens na dus dat heeft geen zin.
Waarschijnlijk een munt waar we veel van hebben zou kunnen, de groene appelmunt ofzo, lijkt dat jouw wat of zou dat helemaal niet gezond zijn zomaar met een munt een stroop maken ?

ik hoor me deksels van de potjes een klik geven als ze tijdje staan betekend dat wat ?
Players only love you when they're playing.

Gebruikersavatar
Jorieke123
Moderator
Berichten: 20808
Lid geworden op: Di 22 Jun 2010, 13:48
Moestuin Seizoen: Bekijk update (252)
Woonplaats / locatie: zelhem
Contact:

Re: Paardebloem stroop

Berichtdoor Jorieke123 » Vr 22 Apr 2011, 17:57

We hebben de stroop aan mijn schoonouders laten proeven, zonder te vermelden wat het was. Ze dachten echt dat het om honing ging, en dat we dat al van onze (nog niet eens aangeschafte :lol: ) bijen hadden 'geoogst'

Gebruikersavatar
hansm
Berichten: 6395
Lid geworden op: Vr 14 Jan 2011, 13:09
Moestuin Seizoen: Bekijk update (1)
Woonplaats / locatie: n-holland
Contact:

Re: Paardebloem stroop

Berichtdoor hansm » Vr 22 Apr 2011, 18:19

Vonden ze het wel lekker ?
Ik wel beide paardebloem zowel jam als stroop vindt ik de moeite waard, was goed idee van Leslie om over de jam te beginnen en
Jasmin de stroop dank U Dames :mrgreen:
Players only love you when they're playing.


Terug naar “Koken en Recepten”

STEUN HET FORUM:

bollogoSteun het forum - Ben je van plan een aankoop via bol.com te doen? Maak dan gebruik van deze link. Als jij via die link iets koopt, sponsort Bol.com een kleine bedrag om o.a. de hosting te betalen. Bijvoorbeeld bij de aankoop van moestuin boeken, tuingereedschap, moestuinbenodigdheden of andere niet tuin gerelateerde artikelen.

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten