Paddestoelen kweken op houtsnippers Bed/bak (ritme van de natuur)

In deze rubriek wordt de teelt van eetbare paddenstoelen besproken.
Waaslander
Berichten: 805
Lid geworden op: Do 20 Dec 2012, 08:10
Moestuin Seizoen: Bekijk update (8)
Woonplaats / locatie: Oost-vlaamderen
Contact:

Paddestoelen kweken op houtsnippers Bed/bak (ritme van de natuur)

Berichtdoor Waaslander » Za 26 Jan 2019, 15:11

Wil je paddenstoelen kweken op het ritme van de natuur houtstammen kommen hier geregeld voor . Maar heb je het dikke hout niet maar het fijne wel of wil je het fijne hout ook gebruiken voor paddenstoelen is hier erg weinig te vinden .

Ik moet binnenkort hout hakselen (els wilg) . Vermoed in totaal gehakseld op zijn minst 2m². Daarom het idee proberen blauwe oesterzwammen op te kweken naast ook op een stam . Buiten https://www.homegreen.nl/paddenstoelen-kweken-op-bedden/ vind ik eigenlijk weinig.

Door orientatie van de tuin geen plaats waar een bed kan aangelegd worden . Wel mogelijk om een verhoogde bak te maken onder afdak . Daarom dacht ik in de richting van omderkant van ibc container (of kleiner alternatief ) daar poten onder te zetten en daar padestoelen in te kweken . omdat bak verhoogt is ook minder last van slakken die paddenstoelen ook mogen ? Vermoed dat bed en bak het dichts bij elkaar aansluiten .

-Deuvels zijn besteld en geleverd . Ook deze in stam geënt .
- voor de bak ook gisteren van de deuvels op beukensnippers en kippengraan gezet op een kleine 20°c .
- Nog een deel over in frigo .


Waarom dat deel over is omdat ik eigenlijk twijfel of dat broed wel de methode is, en hoe het eigenlijk dan wel het beste is ?
- Ik vraag me af het broed moet op een bepaalt moment geent worden op het eigenlijk materiaal . Tot dat het buiten 20°c is gemiddeld zal wel nog enkele maanden duren . En broed enten op houtsnippers buiten in koudere omstandigheden ga dit niet zorgen dat deze beginnen te pinnen in plaats volledig materiaal te doorgroeien .

Optie zijn ?
- deuvels enten in koudere omgeving maar hebben beperkte houdbaarheid in frigo dus vermoed ook buiten in hakselhout ?
- Nu broed kweken binnen en dan enten buiten,maar bij enten komen ze in koudere omstandigheden zet dit niet aan tot vruchtzetting ipv coloniseren van volledige massa .
- Binnen broed kweken in kleinere bak als deze volgroeit is deze buiten plaatsen ,gaat over tot vruchtzetting een ronde of zo oogsten vermoed dat door het warmer worden buiten deze ga stoppen te produceren deze dan enten op de grotere buitenbak. Maar is het dan niet te laat voor goede oogst in het najaar.

Wat raden jullie aan ?
Wie heeft er ervaring met het kweken van paddenstoelen op houtsnippers zonder deze te verpaatsen om zo warmer/kouder te zetten .

Terug naar “Paddenstoelen”

STEUN HET FORUM:

bollogoSteun het forum - Ben je van plan een aankoop via bol.com te doen? Maak dan gebruik van deze link. Als jij via die link iets koopt, sponsort Bol.com een kleine bedrag om o.a. de hosting te betalen. Bijvoorbeeld bij de aankoop van moestuin boeken, tuingereedschap, moestuinbenodigdheden of andere niet tuin gerelateerde artikelen.

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten