Parmezaanse kaas

Berichten en vragen over drogen, inmaken, inkuilen, zuurkool/melkzuurgisting, enz.
Gebruikersavatar
Anna3
Berichten: 1011
Lid geworden op: Do 19 Mar 2015, 11:52
Moestuin Seizoen: Bekijk update (18)
Woonplaats / locatie: Regio Utrecht
Contact:

Re: Parmezaanse kaas

Berichtdoor Anna3 » Do 19 Jul 2018, 13:18

Deze heb ik, nog in de aanbieding ook nu ;) Misschien wil ik ook nog wel de grove, de grote schaaf is ook erg handig voor chocolade :silent:

Gebruikersavatar
Jorieke123
Moderator
Berichten: 20208
Lid geworden op: Di 22 Jun 2010, 13:48
Moestuin Seizoen: Bekijk update (239)
Woonplaats / locatie: zelhem
Contact:

Re: Parmezaanse kaas

Berichtdoor Jorieke123 » Do 19 Jul 2018, 14:20

Dank je! Gooi ik er meteen een bestelling uit daar :D

Gebruikersavatar
Charly
Berichten: 1784
Lid geworden op: Ma 27 Jun 2016, 09:18
Moestuin Seizoen: Bekijk update (8)
Woonplaats / locatie: VOORHOUT
Contact:

Re: Parmezaanse kaas

Berichtdoor Charly » Zo 19 Aug 2018, 11:04

Afbeelding
De eerste kaas zou 3 sept klaar zijn, de tweede een goei maandje later. Maar ik kon (wilde ;) ) niet meer wachten. En dus...
Afbeelding

Al flink geproefd ook!
Hij is zonder meer lekkerrrr!
Maar nog wat zachter dan hoort in het midden. Ik kan met een scherp mes redelijk makkelijk een plakje snijden. Vooral uit het midden dus. Volgens mij had dat veel moeilijker moeten gaan?
Smaakt als een heel oude kaas. Maar echt heus erg lekker. Flink zout!
De andere laat ik wel braaf nog intact, zeker nog een maand. Maar ik vermoed langer. Want met die ik nu aangesneden heb, zijn we nog wel fjes zoet...
Hoe bewaar jij em Joriek? In stukken vacumeren? Of gewoon zo open en bloot?

Super leuk om te maken en heerlijk om te eten. Dus deze komt zeker weer voorbij komend kaas-seizoen! Thx voor recept delen! :thumbup:
wees bevriend met kleine dingen

Gebruikersavatar
jootje
Berichten: 2356
Lid geworden op: Di 29 Mar 2011, 14:37
Moestuin Seizoen: Bekijk update (60)
Woonplaats / locatie: soest
Contact:

Re: Parmezaanse kaas

Berichtdoor jootje » Zo 19 Aug 2018, 11:35

Dat ziet er wel heel erg lekker uit! :P
Zie ook mijn blog op: http://jokaats.blogspot.com

Gebruikersavatar
Jorieke123
Moderator
Berichten: 20208
Lid geworden op: Di 22 Jun 2010, 13:48
Moestuin Seizoen: Bekijk update (239)
Woonplaats / locatie: zelhem
Contact:

Re: Parmezaanse kaas

Berichtdoor Jorieke123 » Ma 20 Aug 2018, 12:23

Hahaha het ene moment zeg je nog tegen me dat je kaas nog even moet, en hoppa, je hebt hem nu al aangesneden! :lol:

Hij ziet er errug goed uit hoor. Die van mij was aan de buitenkant snoei en snoeihard, klinkt ook echt keihard als je er tegen tikt met een mes ofzo. Maar dan binnenin is ie goed schaafbaar/raspbaar. Hoe zacht te zacht is weet ik ook niet... maar als ie lekker is dan ben je al een heel eind toch? ;)

Mooie foto zo ook, met die breuk.

Gebruikersavatar
Charly
Berichten: 1784
Lid geworden op: Ma 27 Jun 2016, 09:18
Moestuin Seizoen: Bekijk update (8)
Woonplaats / locatie: VOORHOUT
Contact:

Re: Parmezaanse kaas

Berichtdoor Charly » Ma 20 Aug 2018, 13:14

@Jorieke Ehm ja. Sinds ik dat aan je geschreven had, riep ie me gewoon de hele tijd. :D

Die breuklijn is van het mes er steeds vanaf de bovenkant opnieuw in proberen te beuken ook hoor. Want die buitenkant is idd wel pokkig hard.

Ik heb em vanochtend op, in soortement van breekbare plakjes, gegeten op een verse witte boterham. Dat was geen straf!!!
Bij de najaars mtfd neem ik een stukje voor je mee. Kunnen we vergelijken. :thumbup:
wees bevriend met kleine dingen

Gebruikersavatar
Jorieke123
Moderator
Berichten: 20208
Lid geworden op: Di 22 Jun 2010, 13:48
Moestuin Seizoen: Bekijk update (239)
Woonplaats / locatie: zelhem
Contact:

Re: Parmezaanse kaas

Berichtdoor Jorieke123 » Ma 20 Aug 2018, 13:50

Oh nog vergeten: ik heb de helft gevacumeerd deze keer, en de andere stukken in de koelkast gelegd.

Ik proef graag!

Gebruikersavatar
Anna3
Berichten: 1011
Lid geworden op: Do 19 Mar 2015, 11:52
Moestuin Seizoen: Bekijk update (18)
Woonplaats / locatie: Regio Utrecht
Contact:

Re: Parmezaanse kaas

Berichtdoor Anna3 » Di 21 Aug 2018, 10:59

Ah kijk, het is je zomaar gelukt om de kaas deze warme zomer goed door te krijgen! :thumbup: Hoe heb je dat gedaan? ;) Hij ziet er fantastisch uit, ben uiteraard ook benieuwd naar de smaak. Geen uit elkaar vallende kaas gehad?

Jorieke, bewaar je de (alle?) gevacumeerde kaas buiten de koelkast?

Gebruikersavatar
Jorieke123
Moderator
Berichten: 20208
Lid geworden op: Di 22 Jun 2010, 13:48
Moestuin Seizoen: Bekijk update (239)
Woonplaats / locatie: zelhem
Contact:

Re: Parmezaanse kaas

Berichtdoor Jorieke123 » Di 21 Aug 2018, 12:00

Ja die leg ik in de kelder, en daar was het ook gewoon 23 graden toen het zo heet was... maar goed, een stuk koeler dan verder in huis.

Gebruikersavatar
appelvrouw
Berichten: 15220
Lid geworden op: Di 24 Mei 2011, 14:44
Moestuin Seizoen: Bekijk update (232)
Woonplaats / locatie: NO Frankrijk
Contact:

Re: Parmezaanse kaas

Berichtdoor appelvrouw » Wo 22 Aug 2018, 20:48

Dat ziet er mooi en lekker uit Charly! Al op de pasta geprobeerd?
Ons voorhuisje ( 5 pers.) verhuren we regelmatig..bij belangstelling: stuur me een pb!

Waar de mol is is er hoop!


Terug naar “Inmaken en Bewaren”

STEUN HET FORUM:

bollogoSteun het forum - Ben je van plan een aankoop via bol.com te doen? Maak dan gebruik van deze link. Als jij via die link iets koopt, sponsort Bol.com een kleine bedrag om o.a. de hosting te betalen. Bijvoorbeeld bij de aankoop van moestuin boeken, tuingereedschap, moestuinbenodigdheden of andere niet tuin gerelateerde artikelen.

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten