Jump to content

ValeriePlantje

Members
 • Posts

  64
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Roeselare

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Rode biet (Bull's blood) en 3 soorten radijsjes: rode ronde, ronde witneuzen en langwerpige 18daagse.
 2. De bloembakken leeg gemaakt en afgewassen. Daarna opnieuw gevuld met verse teelaarde en er meteen ook maar in sommige verschillende soorten radijsjes in gezaaid. De andere staan klaar om straks ook in gebruik genomen te worden. De oude teelaarde uit de bloembakken omgespit in de moestuin. Kwam ik plots een heleboel bloembollen tegen die ikzelf nooit geplant heb. Daar ik niet weet wat het is deze er toch maar overal tussenuit zitten peuteren en weggegooid. Verder nog de verhoogde moestuinbakken onder handen genomen. Sommige zijn al een tijdje geleden gevuld met verse teelaarde, en blijkbaat vinden onze poezen dit heel aanlokkelijk om ze als schijtdoos te gaan gebruiken...kortom: ik heb dus kattenstront staan scheppen. Ondanks het zonnetje en de mooie vooruitzichten deze week is het toch nog ferm koud. Maar wel heerlijk gezond klussen zo in de tuin. Hopelijk blijft het zo, dan kan ik binnen 2 weken beginnen om de verhoogde moestuinbakken voor te laten warmen.
 3. @Amrutten , doe ik zeker. De boontjes die ik zaaide hebben normaal maar een goeie 65 dagen nodig van zaaien tot oogst. Deze vroege batch is eigenlijk bij wijze van experiment, om te testen hoe ik de temperatuur en omstandigheden kan beïnvloeden in mijn verhoogde bakken in een stadstuintje. Met de sneeuwval van de afgelopen weken is wel duidelijk geworden at onze tuin veel warme is dan bv het stadspark naast onze woning.
 4. Alles wat ik van kruiden en bietjes heb voorgezaaid op 11 januari heb ik moeten weggooien. - Groeiden veel te vlug,en naar het licht, zodat alles lange, dunne slungels werden. - Op sommige van de turfpotjes begon witte pluizige schimmel te groeien, vermoedelijk door de oude teelaarde die ik had gebruikt. Deze ondertussen ook weggegooid. Maar nu weet ik wel dat deze oude zaden(EXP 2017) wel nog kiemkrachtig zijn, dus ik gebruik ze wel nog wanneer ik in volle grond ga zaaien. Alhoewel de bloedsinaas-pitten (Torroco) wel al beginnen te groeien, was er in mijn potje met citroenpitten nog steeds niks te zien. Daarom gisteren een bio citroen gekocht en deze pitten klaargemaakt om te laten voorkiemen. Toen ik het potje met de vorige citroenpitten wou weggooien zag ik dat deze pitten toch al een lange wortel hadden, maar dat er bovengronds nog niks te zien was. Besloten om hen nog een kans te geven en heb ze laten staan. Het Bergamot-experiment gisteren eventjes stopgezet om de simpele reden dat er blijkbaar geen pitten in mijn Bergamot-vrucht zaten. Daarnet al een paar struikboontjes (proccesor) voorgezaaid, alsook wat kerstomaatjes (sweetie). Vermoedelijk wacht ik nog een paar weken om de andere tomaten en groenten voor te zaaien.
 5. Deze 4 sinaaspitten waren dus opengesprongen tijdens het voorkiemen. Ik heb ze alle 4 voorzichtig met een pincet opgenomen om ze te planten. Dit was op 20/1. Groot is dan ook mijn verbazing dat er uit deze 4 pitten 6 kiemplantjes tevoorschijn komen. Vraag mij wel af of dit normaal is ?
 6. Ik haal dit draadje eventjes op omdat ik voor het eerst ook struikboontjes wil zaaien, nl e struikboon "Processor" Nu vraag ik mij af of ik deze ook een nachtje moet voorweken in water, of kunnen deze zo de grond in?
 7. Verdorie....In West Vlaanderen (BE) nog geen zaadjes in de Lidl
 8. Ik waag deze week nog 1 poging Charly.
 9. Bon, mijn Bergamotboom-experiment is al ten einde nog voor het gestart is. Zit ik al dagen tegen mijn man en zonen te zeggen dat ze van de vrucht moeten blijven, omdat ik deze goed wou laten rijpen vooraleer de pitjes uit te halen, en wil ik vandaag heel plechtig en voorzichtig vandaag de pitten gaan oogsten....zit er geen enkele pit in dat ding !! Nu ja, mijn handen ruiken wel heerlijk vandaag.
 10. Ik haal dit oude draadje eventjes naar boven, omdat ik een vraagje heb over peterseliewortel. Via de zoekfunctie kwam ik hierop uit, en wou niet echt een nieuw topic aanmaken voor mijn vraagje Is het mogelijk om een peterseliewortel, uit de supermarkt, gewoon terug in de grond te planten om zo terug loof te kweken? Deze wil ik namelijk gebruiken als platte peterselie. Of is het verloren moeite en zal dat loof niet meer terug groeien ?
 11. Lijkt me ook gewoon een leuk experimentje. Ik zie wel wat er van komt. Maar alle tips blijven uiteraard welkom.
 12. Ik kocht net in de biowinkel een Bergamotvrucht. Ziet er uit als een limoen met pompelmoes-allures. Hoe hij smaakt weet ik niet, maar de schil ruikt heerlijk. Nu wil ik uiteraard proberen om deze te zaaien. Op hoop van zegen dat er überhaupt pitten in mijn gekochte exemplaar zitten. Wat opspeuringswerk op google brengt mij echter niet veel verder. Ik krijg meer info over de gewone Bergamoplant, niet over de vruchtenboom. Nu had ik graag geweten of er hier al iemand ervaring heeft met het zaaien van Bergamot-pitten? Ik verwacht zeker geen boom te kunnen opkweken, maar een plant zou al leuk zijn. En als de bladeren al even hemels zouden ruiken als de schil , dan ben ik helemaal gelukkig.
 13. Misschien een stomme vraag, maar hoe doen jullie dat in de zomer als het pakweg 30à35 °C is? Lijkt me niet aangenaam om in zo'n hitte te staan sudderen bij je stoof in huis.
×
×
 • Create New...