Jump to content

Heylane

Members
 • Posts

  448
 • Joined

 • Last visited

Blog Comments posted by Heylane

 1. Wow, dat zijn mooie paprika's zeg. En zo groot. Die van mij zijn veeel kleiner (maar ja, die staan ook in ondiepere grond dat scheelt een hoop heb ik intussen ontdekt)

   

  Als je verschillende soorten paprika hebt staan, kun je dan toch gewoon zaad winnen? (maw er is geen kruisbestuiving tussen de soorten?)

 2. Voor mij zijn paksoi en snijbiet al voorgoed met elkaar verbonden (maar precies op de andere manier dan jouw Franse buren denken).

  Wij waren afgelopen weken in Frankrijk en mijn familie plaagde me: of ik geen 'poiree' mee moest nemen want ik hield toch zo van paksoi

  Als ik jouw paksoi zie, moet ik die misschien volgend jaar ook eens gaan proberen

 3. Het is voor jou vast de moeite om een passé-vite aan te schaffen (zo'n zeef met een roerding/maalgeval erin). Dat gaat nog makkelijker dan met een pollepel door een zeef.

  Je draait de hendel en je 'drukt' het spul erdoor. Af en toe even achteruit draaien om de prut van de zeefgaatjes te halen

  Klinkt misschien als abacadabra, maar het is echt handig als je sap maakt en de pitjes eruit wilt houden.

 4. Ik vind de kruisbessen heerlijk om crumble mee te maken. Ik vries de bessen 'los' in en stop ze dan pas in zakken. Als ik bedenk dat ik crumble wil maken haal ik per persoon een flinke hand bessen uit de vriezer en doe ze in zo'n klein ovenpannetje. Dan een laag crumblemix erop (die heb ik ook in de vriezer liggen) en het hele zwikkie in de oven. Heerlijk toetje (nog lekkerder met een flink kwak warme custard of een bol vanille-ijs)

  Ik denk dat ze ook erg lekker zijn in Rantje's potjestaart.

   

  Scharlei moest ik even opzoeken (hoe kom je bij zoiets?) Wat ga je ermee doen?

 5. Heb je de poiree nog nooit gezaaid?

  Ja hoor, en ik heb het hele vorige seizoen poirée gegeten (alleen dacht ik dat het paksoi was, maar dat maakt voor de bereiding weinig uit). Ik heb zelfs in Frankrijk weer een nieuw zakje zaad mee genomen, omdat we het zo lekker vonden en het erg goed ging.

  Ik heb dus dit jaar weer poiree (ik dacht paksoi) EN ik heb dit jaar snijbiet (want dat wilde ik nou toch wel eens proberen .

  Nou ja, dan weet ik in ieder geval dat ik het lekker ga vinden

×
×
 • Create New...