Jump to content

Joëlbosveld

Members
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Arnhem

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ten eerste heb ik vandaag genoten van het prachtige weer! Vandaag had ik een drukke dag in de tuin. klimroosters alvast opgehangt voor de erwten en bonen, en touwen gespannen voor de augurk en komkommer. Ik heb vandaag rode biet, radijs, en bieslook gezaaid. Ik heb wat bloemen gezaaid, zonnebloem, grote afrikaan, vlindermix, cosmea en wat korenbloemen. Verder heb ik viooltjes uitgeplant, munt verpot, de schutting geverfd en mij vermaakt. Ik heb zo'n zin in de lente/zomer!
 2. Ik ben vandaag ook begonnen! Iemand tips voor genoeg licht en warmte als je niet genoeg geld voor een propagator hebt? Alvast bedankt!
 3. Dag mensen, ik heb nog een leeg plekje in mijn tuin en wil daar graag palmkool zaaien. Helaas heb ik nog geen zaadjes. Die zou ik graag willen hebben . Kan er iemand ruilen(of met geld natuurlijk)? Ik heb er maar een paar nodig. Ik hoor graag!
 4. Top! Ik heb dit jaar voor het eerst Lavas dus ga ik dit maar maken na de 1e oogst!
 5. Dag mensen, Het is (gelukkig) nog lang geen winter maar toch zou ik al graag zaden willen kopen voor in de winter. De vraag is, wat zijn nou goede wintergroenten die niet veel ruimte in beslag nemen en die de hele winter door groeien? Met voorbaat dank.
 6. Ik ben een beetje laat maar heb toch besloten mijn moestuin seizoen te 'bloggen'. Ik heb weinig ruimte dus moet het helaas met een klein bakje doen. Ik woon namelijk bij mijn ouders (duhh ik ben 15) en heb geen eigen tuin en heb te weinig tijd om een stukje grond te huren bij een volkstuinencomplex (i.v.m. school en werk). Maar hier toch wat ik tot nu toe heb aan plantjes binnen en buiten: Hier zie je wat grotere zaailingen van mij: komkommer courgette vleestomaat cherrytomaat (grote en tiny tim) paprika (normale groot) hier zie je dezelfde planten van een ander perspectief. Hier zijn nog wat andere planten waaronder pepers basilicum, bieslook (half dode), oregano, lavas, petunia (ook half dood), dille, citroenmelisse, munt en fuchsia stekken. Vervolgens heb ik buiten ook nog wat zaailingen staan. Waaronder nog hele kleine bietjes, radijs, rucola en sla. Dat staat allemaal in de bak. In kleine kruidenpotjes heb ik opnieuw bieslook gezaaid en peterselie gezaaid. En ik heb rood oranje zonnebloemen. Ik heb ook nog wat fruit. Aalbesjes, laatst gekocht bij de AH. En nog aardbeien van vorig jaar. Ik zal rond 15 mei een update doen!
 7. Nee. Nooit een vliegje gezien. Ik denk dat het teveel water is of gewoon voeding gebrek. Nouja ik zie wel.
 8. Dag mensen. Ik heb mijn paprika plantjes nu 2 maandjes in leven en ze zien er prima uit. De eerste knopjes komen ook al te voorschijn. Ik heb ook pepers (cayenne). Die zijn nog iets groter. Alleen heb ik met de paprika plantjes een probleempje. De blaadjes zijn slap en hangen. Ze zitten in p9 potjes en krijgen genoeg water en licht. Wat zou deze oorzaak kunnen zijn? Iemand tips? Met voorbaat dank.
 9. Ik heb 10 verschillende soorten fuchsia plantjes gekocht die nu nog binnen staan tot ijsheiligen. En ik heb zaden gehaald voor oranje zonnebloemen. Iemand ervaring mee? Verder alleen maar regen en storm. Dus hier niet veel gedaan.
 10. Ahh, wat slim van mij hahah. Bedankt voor de tip. Even over het hoofd gezien
 11. Ik heb vandaag mijn definitieve 'plan' gemaakt. Ik had al eerder wat concepten, maar dit is het uiteindelijk geworden. Ik hoop op een goede oogst!
 12. Ik ga Tomaat (marmande), komkommer, cherrytomaat (tiny tim), courgette, lente ui, peper (cayenne), paprika, rucola, bindsla, rode biet, radijs en wat petunias zaaien. Ik zou mogelijk iets vergeten kunnen zijn, maar goed volgens mij is dit alles. Die actie van AH is zeker heel leuk! Ik was helemaal verkocht . Fotos plaats ik morgen. Van de zaden en wat ik nu heb.
 13. Hallo, ik ben Joël en ik ben 15 jaar oud, ik ben een jaar bekend met deze hobby en ben van plan het dit jaar wat grootser aan te pakken. Vorig jaar kreeg ik wat moestuintjes van de AH en heb deze gezaaid en verzorgd. Dit ging zeer goed, ik had een goede oogst en was helemaal verkocht aan het fenomeen 'moestuinieren' . Nu heb ik aan het einde van het jaar een stenen moestuin bak in onze tuin aangelegd, ik heb wat zaadjes gekocht, en ik ben begonnen met het voor zaaien van de pepers en paprika's! Fotos kan ik later laten zien . Ik heb nog wel wat meer zaden gehaald zoals courgette, komkommer, tomaat etc. maarja het lijkt me teveel gepraat voor een voorstelberichtje. Nou, dit was mijn voorstelrondje. Ik hoop veel tips en trucks te kunnen vinden hier. Groetjes Joël

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...