Jump to content

Missmass

Members
 • Posts

  815
 • Joined

 • Last visited

Blog Comments posted by Missmass

 1. Grrr, wat ben ik jaloers op jouw mooie aardbeitjes!! Hier willen ze maar niet kleuren!

  Ik heb ook de Pineberry's gezet dit jaar... Tot hiertoe al bloemen maar nog geen vruchten.

  Erg benieuwd naar de smaak!

  Wat je ook eens moet proberen zijn de framboosaardbeien... Deze zouden heerlijk moeten zijn ( en ik heb ze staan )

   

  En die witte lavendel: erg mooi! Waar heb je die vandaan? Ik zoek nog iets om wat af te wisselen van kleur in m'n voortuin ( daar staat de paarse lavendel van de Provence )

   

  Ik heb deze witte lavendel gevonden bij de Intratuin. Daar hadden ze er maar een paar staan, en gelukkig had ik er nog eentje. Ze zijn best bijzonder, je ziet ze lang niet overal. Als de bloemen uitgebloeid zijn ga ik de zaadjes bewaren en opnieuw zaaien, zo heb ik steeds meer witte lavendel planten.

 2. Alles gaat zo hard he .

  Ik bedacht me vanmiddag ook dat ik flink door moet gaan eten wil ik de tuin bijhouden (wat eraf komt dan he ).

  Je pesto , smaakt ie goed?

  Ik heb nog geen rucola gezaaid maar had het toevallig vanmorgen in mijn handen om te gaan zaaien, hij gaat in elk geval eerdaags over de aarde.

   

  Ja de pesto was erg lekker! Ik had gewoon een recept op google gezocht en het maar geprobeerd. Ik heb het recept dus meteen opgeslagen voor een volgende keer! Wel moet je de pesto dan binnen 3 dagen opeten en omdat dat erg veel is, heb ik deze ook weer ingevroren zoals ik dat met mijn spinazie doe: in een ijsblokjesvorm verdelen en dan de bevroren blokjes zo in een diepvrieszak. Zo kan ik er lekker lang van genieten en hoeft niet alles in 1 keer op!

 3. Ziet er goed uit die spinazie,heeft vast gesmaakt! Hoeveel ruimte heb je nodig voor zo'n flinke maaltijd? Zou t graag in balkonbakken proberen maar volgens mij heb je dan maar een kleine oogst?

   

  vanuit Geldrop

   

  hij was heerlijk! Ja, omdat spinazie erg krimpt bij het koken heb je er aardig wat van nodig. Ik woon zelf alleen en ik heb 4 vakjes in mijn m2 bak met spinazie bezaaid. Daar kan ik dan ongeveer 5 keer van eten.

 4. Hartige taart heerlijk, graag recept.

   

  Super simpel: je koopt in de winkel een pak Hartige Taart mix van Koopmans. Daarop staat precies wat erin moet, alleen voeg ik zelf altijd nog verse spinazie toe en 150 gram spekjes (en ik verdubbel de hoeveelheid geraspte kaas). Kan niet mislukken en altijd super lekker!

 5. Een mooi fotoverslag. Je hebt er heerlijk mee gekookt zag ik ook, het water loopt me in de mond bij die mooie taart!.

  Wat is dat gele gekke ding met die rode zaadjes?

   

  Dat zijn passievruchten! Ik had ze dit jaar voor het eerst. Ik las dat wanneer je een witte en een 'normale' passiflora bij elkaar plantte, je extra veel kans hebt op passievruchten. En dat klopt dus wel, ik had er dit jaar 22! Deze zijn niet de tropische vruchten die wij in restaurants krijgen, want die groeien hier niet, maar toch zijn ze heel smakelijk!

 6. Vorig jaar had ik de Tomberry planten in kleine potten (circa 30 cm) staan. Hierin werden het alsnog erg grote planten maar gingen ze wel over tot een flinke vruchtzetting. Terwijl mijn buurvrouw die er eentje in de volle grond had staan geen enkel tomaatje heeft gezien (en de plant haar halve tuin over nam!). Dit ras moet dus echt beperkt worden in de groei om tot vruchtvorming over te gaan. Omdat ik de plant nu iets meer ruimte wilde geven heb ik besloten om hem in deze grote mand te zetten, maar dan wel met nog 2 andere tomaatsoorten.

   

  Ben benieuwd! Hoop ook op een goede opbrengst!

×
×
 • Create New...