Jump to content

acpronk

Members
 • Content Count

  626
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by acpronk


 1. Moet van mezelf.

  Dat stuk moestuin wordt geteisterd door woelmuizen, althans voordat het hard vroor. Dus ik heb de zoete aardappels liever in potten in dat deel van de tuin.

   

  Ben het grond sjouwen een beetje zat, stortplaats is aan de voorkant, maar mijn tuintje is het achterste, dat is telkens zo'n 150m lopen. Maal 8m³ tot nu toe...

  In het begin dacht ik nog ik doe wel een kuub in een uur, maar maak er gerust 2 uur van...

  • Like 1

 2. Ik ben lid van de Nederlandse en Duitse groep, European Figs en What the fig.
  De ziplock methode heb ik van RaRo. Maar adviseer ik alleen met stekken met onontwikkelde knoppen, bladeren rotten snel in dat vocht.
  Birgitte en Antoinette ken ik van de Nederlandse groep. Wild Figs Jesus (op European Figs) ken ik via DS (Duitse groep).


 3. Wat ik heb:
  1-jarige planten van Antoinette van den Akker
  - Osborn Prolific
  - Panachee
  - Violette de Dauphine
  - Ronde de Bordeaux
  - Dalmatië

  Stekken eerste batch (eind januari) van Jean Vandebosch (België)
  2* Columbaro Nero
  2* Signora
  1* Peter's Honey
  2* White Marseille
  1* Pingo de Mel
  1* Dottato
  1* RdB

  Stekken van Mike Burek (Duitsland) half maart
  1* Dalmatië
  3* Martinfeige

  Stekken van Birgitte Kool, half maart
  1* onbekend 1
  1* onbekend 2
  2* onbekend 3
  1* onbekend 4
  2* onbekend 5
  3* onbekend 6
  1* onbekend 7
  Hiervan een BT en een MddS.

  Stekken van Wild Figs Jesus (Portugal), half april, meeste vertonen tweede groei en deels hebben duidelijk wortels (in ziplock bags)
  2* Wuhan
  2* Martinenca Roads
  1* Black Madeira
  1* LSU Tiger (met wortels)
  1* Sweet Joy
  2* Desert King
  4* Brunswick (Allen met wortels, nog niet alle groeien ook)
  1* LSU Purple (met wortels)
  2* Celeste
  1* Mission Black
  1* Petrovaca uit Montenegro (nummer 294) (wel wortels, geen groei)
  1* Cvello Paloma Negro
  1* Bordissot Rosa
  1* Italiano Blanco Antiguo

  Plus nog aantal stekken zonder tweede groei en zonder wortels.


 4. Ik heb anders ook wel. Zaden overgehouden van de eerste keer mais zaaien 2 jaar geleden (niet de wedstrijd), vorig jaar de gekreukelde zaden gezaaid en die waren erg lekker. De ongekreukte zaden weggegooid, want daar zit minder suiker in dus de maïs zal wel minder zoet zijn. Soort zal ik bij interesse opzoeken, denk Golden Bantam.
  Opkomst dit jaar 16/18.


 5. Het wisselt heel erg, een deel van de stekken (met nog gesloten knoppen) die ik half april binnen kreeg heb ik in ziplock bags met vochtig mos gedaan. Sommigen kregen binnen een week wortels, en anderen nu nog niet. Dit is de derde batch.
  In de tweede batch (vanaf half maart dacht ik) had het merendeel na 3 weken wel wortels.

  Ik maak me ook geen zorgen, maar als ze wortels hebben dan zou ik ze al mee kunnen tellen in soorten die aangeslagen zijn.


 6. Dat is een behoorlijke lijst!
  Als al mijn stekken aanslaan dan kom ik uit op ongeveer 30 soorten, plus max 9 onbekende (daarvan is er een MddS en een BT, welke weet ik niet, had ze geruild met iemand in de buurt).

  Als je stekken binnen krijgt, en ze groeien, daarna stopt de groei, en dan gaan ze weer verder groeien, mag ik er dan van uit gaan dat ze wortel hebben geschoten? De laatste batch had ik grotendeels in zwarte potjes gedaan (meeste P9 vierkant), die doorzichtige plastic bekertjes vind ik eigenlijk een beetje te klein.

 7. Zeker jammer dat ik niet meer in de buurt woon. Maar ooit, als de coronabeperkingen weer zijn opgeheven (ik hoop toch echt deze zomer), rij ik wel naar NL en dan kom ik ook in Zuid-Holland. Friesland misschien ook wel en anders gaat die met de post die kant op.


  Het zou leuk zijn als je langs zou komen.
  Verdere afspraken maken we via PB.
  • Like 1

 8. In plaats van een computer kun je toch ook een klokschakelaar gebruiken? Tenminste, als je op een bepaalde tijd wil bewateren. Als je een sensor gebruikt, dan heb je wel een computer nodig.


 9. Deze 3 zijn ook mooi. Ik zal later eens op zijn Facebook pagina kijken.

  Trouwens, die laatste foto is in het Thais. Jij hebt toch geen Thaise achtergrond?

  De vrouw van Nikky is Thaise, zou de vrouw van Lorusso ook Thaise zijn? Of hoe kom je aan die foto?

  Edit: van Annie Tarotfig neem ik aan?

   

   

  Off topic: @Mellie jij gebruikt ook tapatalk, kun jij wel foto's zien? Ik zie alleen van die grijze vlakken. Moet naar de browser toe om de foto's te zien. Heel soms zie ik er toch een enkele in tapatalk...

   

   


 10. @Flup ik kan niet heel veel info over die variëteiten vinden. Schijnt dat Lorusso ook veel variëteiten een naamswijziging gegeven heeft...
  Maar ben wel geïnteresseerd in stekken van de Amore en arany mez (honingvijg). Het is zeker al te laat voor stekhout hè? Jammer dat je zo ver weg woont, ik woon in Zuid-Holland..


 11. Nikki is best wel bekend. Maar niet alles wat hij heeft is goud, schijnt dat een deel van zijn collectie gewoon een andere vijg met een andere naam is.
  De eerste 3 van hem die op mijn lijst staan zijn wel echt van hem, van de Fragola Nera heb ik nog niet genoeg informatie. Sowieso kun je van veel van zijn soorten weinig info vinden.

  Qua grond heb ik onlangs wat gelezen: perliet, dennenschors, potgrond, compost, kokos. Let er op dat het vooral luchtig is.

  • Like 1

 12. De Bulgaarse site heeft een mooie collectie, niet heel groot, 36 stuks maar wel goedkoop. Alleen niks op voorraad.
  Heeft ook veel andere dingen dan vijgen.

  Momenteel bestaat mijn wensenlijst uit enkele uit de collectie van Nikky: Zaffiro, Dolce Calderai, Boreale en Fragola Nero.
  En wil nog de Improved Celeste en M10 en Longue d'Aout en Long Yellow. Op voorwaarde dat al mijn huidige stekken aanslaan en de nieuwe stekken niet ook onder een invasie van rouwvarenmuggen ten onder gaat.


 13. Qua planten niet, tenminste Vreeken en fruitbomen.net hebben/hadden een stuk of 15 soorten.
  Maar als je stekken wilt (net te laat voor winterstekken), dan is de keuze reuze. Ik ken iemand in Denemarken die heeft ongeveer 500 soorten, maar die ruilt alleen. En van iemand in Portugal heb ik enkele weken geleden een paar stekken gekocht, die heeft er ook meer dan 500 soorten. Lijst kan ik doorsturen. Wel redelijk duur, maar kwaliteit is goed (heb ze net 14 dagen binnen).

  • Like 1

 14. Ik heb geen flauw idee, we zullen het zien. Maar ze geven sowieso nieuwe takken, dat hebben ze vorig jaar ook gedaan. Of broedknollen.

   

  Derde foto overzicht met 17 bakken, waarvan 4 afgelopen weekend gestekt. De 2 van 3 weken geleden hebben al mooie wortels.c3e38d43a91b38ff7078c0f79a6b9194.jpg7076d8dd001398d977b592aeda6f0ae1.jpg1d93fa2e003411162bc5738b2529f70e.jpg

   

  Edit: bij de 4 stekken van afgelopen herfst zie ik nog niks van knolvorming, wellicht dat dat te maken heeft met daglengte?

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...