Jump to content

Arja

Members
 • Posts

  1,863
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Op het randje van de Veluwe

Recent Profile Visitors

4,469 profile views
 1. Wat tof dat ze bij jullie komen, mooie bestemming voor de bomen van Yuras! Vraagje: waarmee maak jij naamkaartjes die niet vervagen in weer en wind?
 2. Arja

  Pepers 2023

  Drop, drop, drop! Het was laat, of autocarrot maakte er grass van. Ah je hebt ook een overwinteraar, leuk, hier ook, staat voor het raam en op de vloerverwarming gewoon te bloeien en pepertjes te produceren. 😀😀😀 Ik heb sowieso altijd extra plantjes als back up, uiteindelijk geef ik wat ik over heb weg aan vrienden en buren en aan het plantenasiel.
 3. Arja

  Pepers 2023

  Hier zijn alle pepers (en paprika's) inmiddels gekiemd, behalve de Bishop's Crown en de Tondo. De Tondo heb ik van pepers die ik op de laatste MTFD van @Jorieke123 meenam. Ik hoop dat die nog gaan kiemen, want die vinden we erg lekker om chilisaus van te maken. De Lemon Grass kiemt ook goed, ik kan er wel een of twee voor je apart houden @acpronk.
 4. Als bestrijding werken ze best ok, ik krijg ze niet helemaal weg zolang ik zaailingen in huis heb, maar het houdt het aantal wel in toom. Ik heb nooit schade aan mijn planten geconstateerd, wel vinden we het allebei ongelooflijk irritant om de vliegjes constant in je oor, neus, enz te hebben.
 5. Lijkt me ook waanzinnig irritant, al die stekels! Tien jaar later en je frustratie spat nog altijd van mijn beeldscherm 😆
 6. Gelukkig hebben we ook veel padden en merels en andere vogels en beestjes die slakken eten, anders zou het hier een kale boel worden.
 7. Ik wil ook wel eens iets met schapenwol uitproberen, en laat ik nou een kennis hebben die schapen heeft. Ik zal het tzt eens aan haar vragen.
 8. Ik zal tegen die tijd wat brood voor je bakken, ruilen voor eitjes?
 9. Arja

  Start 2023

  Grappig, ze zijn me nooit opgevallen. Ik ga er eens op letten, de volgende keer dat ik er ben.
 10. Arja

  Start 2023

  Hmmm kan ik me niet herinneren. Waar in het centrum staan die?
 11. Arja

  Start 2023

  Het nieuwe jaar had eerst een koude en toen een natte start. Beide zijn prima, qua neerslag hebben we nog genoeg in te halen en een goede koude periode is ook altijd welkom. Maar vandaag schijnt de zon! De toverhazelaar doet zijn best. Hij staat op een winderige plek, dat is misschien niet bevorderend. Afgelopen weekend plantten we wat nieuwe fruitbomen. Ze zien er nu nog heel sprieterig uit, maar het is tof de boel uit te breiden met nashipeer, een Benoni appel, een zure kers en een amandel. Het is januari, dus dan mag ik pepers en paprika's gaan voorzaaien. Met een paar uur middagzon en de vloerverwarming moet het kiemen wel weer lukken. Volgende maand zaai ik de dwergtomaatjes, die plantjes blijven zo klein dat ze wel in huis passen tot de IJsheiligen. Buiten in de tuin lijkt het saai, maar er gebeurt heel veel, ik zag gewoon groene bieslook sprietjes verschijnen, en knoppen aan bomen en struiken. Soms levert het koude weer mooie plaatjes op. En af en toe hebben we bezoek van een van de buurkaters. Gezellige jongens hoor. Hun baasjes hebhen ook een moestuin, dus er gaan regelmatig plantjes, gereedschap of oogst over de heg.
 12. Als je ze eerder kwijt kan moet je dat sowieso doen hoor. Misschien is het late voorjaar ook niet helemaal optimaal voor verplaatsing.
 13. Als ze kunnen wachten tot de MTFD heb ik wel een plekje voor ze.
 14. Misschien wil ik die twee witte moerbeien wel van je, @fre3ke. Moet ik even hier overleggen. Wil je er iets voor hebben?
×
×
 • Create New...