Jump to content

Arja

Members
 • Posts

  1,002
 • Joined

 • Last visited

Blog Comments posted by Arja

 1. Leuk idee, dat rapen. Hoe werkt dat, ik neem aan in overleg met de boer? Hier vlakbij is een stuk waar uien gekweekt zijn. Er liggen nog best wat exemplaren, maar het voelt zonder toestemming not done -het is niet van mij dus ik blijf eraf- en er staat alweer nieuw gewas op, ik vermoed groenbemester, wat ik niet wil vertrappen. 

 2. Wat een prachtige foto  van dat meesje! En verder, och, dan is je tuin lekker rommelig. Niet te druk om maken, geniet gewoon van de chaos en de verrassingen, en volgend jaar heb je weer nieuwe kansen. 

  • Like 1
 3. Heee, wat een leuke update, @appelvrouw! Ik ben nog relatief nieuw bij deze club, maar ik heb blije herinneringen aan mijn bezoek aan mijn eerste MTFD. Ik voelde me er als groentje (ha!) heel welkom, en dat kwam mede door jou. 

   

  En verder zit ik met een half oog naar je vakantiehuisje te kijken, wie weet komen we daar ook een keer kijken. 

  • Like 1
 4. Heerlijk he, al die vogels. En die opgegeten peulen, och, die neem je dan voor lief. Is voorzaaien een.optie om dit te voorkomen, of doe je gewoon hetzelfde opnieuw - met het risico dat ze weer opgegeten worden?

   

  Leuk uitbreidingsproject, op vele fronten. Meer bloemen is tof voor de insecten, en bloemen zijn sowieso mooi. En meer fruit en vruchten, zo te zien heb je ruimte genoeg. 

  • Like 1
 5. Haha, ik dacht ook al aan een moordwapen. Het ziet eruit als messen in een film met superhelden. Afijn, het zal lekker woelen onder de grond, lijkt me een prima verjaardagscadeau. Ook van mij alsnog van harte gefeliciteerd!

   

  Oef, die snelweg is me wat. Hier ook altijd feest. Hoe vaak ik me niet druk maak over bumperklevers, of de zoveelste aanhanger met kapotte verlichting of gevaarlijke belading. Maar ik dwaal af. Ik hoop dat je veel plezier gaat hebben van je woelriek! 

 6. Ik krijg morgen 6 zakjes saffloer van het plantenasiel, dus er is voldoende voor zowel jou als @HuubvG als hij ook wil.

   

  Over de link: Ik vind ze allemaal leuk joh, vooral die met mooie witte of heel lichte bloemen. Ik heb zelf alleen een hele gewone, die paars bloeit. Dus kijk maar, maar doe niet teveel moeite, niks moet. 

   

 7. Ik heb inmiddels contact gehad met "mijn" asiel - het is gewoon een particulier die in haar voortuin een distributiepunt heeft voor zaden en stekjes en ongewenste planten. Erg leuk initiatief. Ik haal en breng er regelmatig wat. Er liggen nu een aantal zakjes saffloerzaden voor mij (dus voor jou) klaar, ik zal ze  ophalen en naar jou sturen, als je dat wilt tenminste. PM me dan je adres even. 🙂

 8. Bedoel je met kleurdistels die je te weinig hebt toevallig saffloer? Ik zag gisteren bij het plantenasiel nog een aantal zakjes zaden liggen, ik kan ze wellicht claimen en naar je opsturen. Laat maar weten of je hier belangstelling voor hebt, dan kijk ik of ik dat kan regelen.

  • Like 2
 9. Dat kan ik je nu nog niet precies vertellen, want ik doe het voor het eerst. Na het kijken van dit filmpje bedenk ik dat ik ze misschien al veel vroeger binnen had kunnen zaaien, dan had ik ze nu buiten kunnen uitplanten. Afijn, het is een experiment, ik zaai gewoon wat, en  dan zie ik wel hoe groot (of eigenlijk klein) mijn uitjes dit jaar worden.  In het filmpje worden ze 160 dagen na het zaaien geoogst. Dat zou eind september zijn. Als ze niet voor die tijd allemaal doorschieten. 🙄

×
×
 • Create New...