Jump to content

essiebes

Members
 • Posts

  371
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by essiebes

 1. In een woonwijk is het denk ik vragen om problemen met een haan,

   

  Dit dus. Ik zou er ook niet op zitten te wachten dat mijn buren een haan nemen. Zeker mijn zoon van 3 jaar om 6 uur klaar wakker (en in de zomer nog wat vroeger)

 2. Ik heb een tomatenplant in een hanging basket en ook een paprikaplantje. Ik heb ooit een komkommerplant in een bak gehad maar daar kwamen geen komkommers aan en de plant droogde ontzettend snel uit.

  Verder heb ik nu oregano, tijm, rozemarijn en lavendel in pot. Ik heb ook een mini-appelboompje in een pot gehad op mijn balkon, maar die stond echt te klein. Maar het kan wel: Bijv op http://www.fruitbomen.net kun je patio-fruitboompjes kopen. Als je een grote bak ervoor hebt (bijv bij Ikea hebben ze die, maar alleen vanaf de lente tot ongeveer half juli, dus nu niet meer) of gewoon zo'n grote zwarte bak van een doe-het-zelf-zaak (die zijn eigenlijk bedoeld om cement enzo in te mixen).

   

  Verder heb ik gehoord dat je ook wortels in emmers kunt kweken. Radijs en sla kan ook (je had het zelf over rucola en veldsla maar bijv pluksla kan ook goed). Broccoli kun je ook in grote emmers oid kweken (reken er wel op dat de plant groot wordt).

   

  Kortom: eigenlijk kun je best wel veel in emmers of grote bakken kweken. Het ligt er meer aan hoeveel zon je op je balkon hebt wat voor dingen het goed zullen gaan doen. En je moet echt geregeld water geven omdat bakken nou eenmaal sneller uitdrogen.

   

  Hoe groot is je balkon?

 3. Wauw wat een handig systeem!

   

  Ik heb de basilicum gehakseld met olijfolie en ingevroren in blokjes. De bieslook heb ik net verwerkt in 3 bakken met kruidenboter en ingevroren. Als ik nog meer bieslook kan oogsten straks dan ga ik die drogen. De oregano ga ik ook drogen, en de tijm ook (toch? tijm kun je toch drogen?).

 4. Denk dat zwangere vrouwen beter helemaal geen kruiden kunnen innemen, zeker waar de werking wat vaag van is.

   

  Mwa... Er wordt nogal snel geroepen dat zwangere vrouwen dit niet mogen en dat niet... Dus helemaal geen kruiden lijkt me wat overdreven. Maar wel even nakijken wat de werking ervan is natuurlijk (dus wat je als laatste zegt ben ik het helemaal mee eens).

 5. Ik weet het eigenlijk niet. Ik had gelezen (kan het ook niet echt meer terug vinden) dat basilicum moeilijker te drogen is vanwege het vlezige blad En dat je het daarom beter zou kunnen invriezen. Maar ik heb het zelf nooit geprobeerd.

   

  Is het trouwens nodig om gedroogde kruiden in een donkere pot oid te bewaren of mag het ook doorzichtig glas zijn?

 6. Ik heb in mijn kruidentuin nu:

  - basilicum

  - peterselie

  - rozemarijn

  - oregano

  - tijm

  - bieslook

  - salie

   

  Ik weet dat ik de basilicum beter kan invriezen omdat die wat lastiger te drogen is. Maar de andere? Bij welke methode blijft de smaak het beste bewaard? Bij welke methode zijn de kruiden het makkelijkst te verwerken later? (gedroogde kruiden kun je bijv lekker fijn maken)

   

  Wat zijn jullie ervaringen?

 7. Ik had een extra stukje tuin aangemaakt en ik had in gedachten om daar groente te gaan zetten. Maar het stuk is nogal beschaduwd en de soorten groente die ik wil kweken moeten toch echt in de zon (uien, knoflook, wortels, tomaten).

   

  Dus nu heb ik bedacht dat op dat stukje toch maar een fruitstruik moet komen En van Franks website wordt ik altijd nogal erg hebberig

  Ik heb al een frambozenstruik. Nou lijkt het me wel leuk om er nog een braamboos bij te hebben. De boysonberry lijkt me wel geschikt.

  Die kan toch ook wel schaduw verdragen? (ik dacht alle braambozen wel?)

   

  Andere leuke ideeën voor schaduwfruit? (en dan het liefst zonder doorns)

 8. Nou er zit 1 gat in de bodem, niet zo groot. Maar de pot staat wel vlak bij de vaste grond dus de stengels kan ik over de grond leiden. We zullen zien hoe het gaat Steeds denk ik dat er knopjes in komen en dan blijken het alleen maar nieuwe bladeren te zijn

 9. In de pot knijpen is niet mogelijk Bart. En als ik aan de pot moet draaien, zal ik toch op zijn minst de pot omhoog moeten houden door hem aan de plant te tillen. En dat gaat dus niet zonder de plant te slopen...

  Maar het geeft niet. Ik ga het gewoon zo laten en ik zie wel hoe het gaat

 10. Ik heb net even gekeken, maar het gaat denk ik niet lukken om hem uit de pot te krijgen. Ook niet als het helemaal nat is. De stengels zijn niet stevig genoeg om de plant eruit te trekken. Ik gok het er toch maar op om hem in de pot te laten, anders trek ik hem toch kapot.

×
×
 • Create New...