Jump to content

Eefjes-Moestuin

Members
 • Posts

  77
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Eefjes-Moestuin

 1. die zien er mooi uit jorieke, hier vorig jaar opgekomen en weg was het, of de slakken of de kippen :classic_wacko: maar gaat dit een deze dagen in een potje zaaien en niet gelijk in de volle grond.

 2. vorig jaar de aardappel linda gepoot, een Duits ras, maar de opbrengst viel tegen. ik had een paar aardappels van 2019 nog in de schuur liggen van een pretpakket. een aardappel mix uit de winkel van kerst 2019 en deze deden het in verhouding veel beter. Dus afgelopen kerst 2020 weer z'n pakket gekocht en ze klaar gezet om te laten spruiten.

  de rassen die er dit jaar in zitten zijn:

  • Jazzy
  • Franceline
  • La Ratte
  • Zoë
  • Vitelotte Noir

  Ben benieuwd wat deze zullen opbrengen.

 3. Vreeken kan de bestelling niet aan, zoveel krijgen ze binnen, ik woon hier in Dordrecht en heb me aangeboden om te komen helpen om de bestellingen weg te werken. Het is maar een klein winkeltje en wie daar ooit geweest is weet dit ook. Zover ik weet door de corona een gekte en ook krijgen zei hun bestellingen niet allemaal binnen, dit heb ik zelf ook ondervonden want greep naar het een en ander mis, ook gevraagd  en na opzoeken zou het ook niet binnen komen. Maar ook een hoop dat nog geopend moet worden, want ze vullen zelf de zakjes zaad en ook hier lopen ze in achter. Daarnaast werk Ton Vreeken met een project om jonge lui met een beperking aan werk te helpen. Ik wil het natuurlijk niet goed praten maar het is een gekken huis daar. Ik ga er vanmiddag even langs moet straks toch in de stad wezen en kijken of ze nog hulp nodig hebben of dat ze al iemand anders gevonden hebben.

 4. de geelwortel loop nu wel heel goed uit, het begin nu al een klein kamerplantje te worden, maar het is toe aan een grotere pot, dus hier ga ik van de week maar eens achter aan. Van de drie gepote wortels is er uit eindelijk een het gaan doen. Maar op dit moment hou ik hem binnen want weet niet wat die doet als ik hem buiten laat staan.

 5. Mijn tante kreeg bij een waardebon, en zakjes zoethout zaad. Hier doe zei verder niks mee dus gaf ze het aan mij. Dit topic door gelezen en ook diverse sites door gespit. Nou ik zie dit als een uitdaging wat een werk kom er bij kijken zeg. Ik ga in januari beginnen dan leg ik het zakje voor een maand in de koelkast en dan in februari binnen in huis uit zaaien. Ik kies voor een pot en begreep dat dit een hele grote moet gaan worden. Maar ben benieuwd. En dan...ja dan.. een paar jaar wachten 😅

 6. beetje laat maar heel druk hier. maar de langste was net 14 cm. van de 5 zaden waren er 3 op gekomen en ook uit gegroeid tot drie struikjes. Ben best trots op mij zelf want dit is ook de eerste keer dat de pepers gingen groeien wat ik nooit eerder voor elkaar heb gekregen. Maar super leuk om mee gedaan te hebben, op naar de volgende challenge.

×
×
 • Create New...