Jump to content

Ikbeginbijmezelf

Members
 • Posts

  115
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Ikbeginbijmezelf

 1. 10 uren geleden, HuubvG zei:

  Daar zeg je wel iets. Onze wedstrijdpeper werd betiteld als "Joe's Long Cayenne / Marie's Anuum". Dit staat ook zo op de verpakking. Ik dacht al, waarom moet die nou weer twee namen hebben? Is één naam niet genoeg? Ik heb gegoogeld op Joe's Long Cayenne, én op Marie's Annuum, en de laatste kwam bijna niet in beeld. Zou die Marie's Annuum een ondersoortje zijn? Dat dus niet zo lang wordt als de 'zuivere' Joes Long Cayenne? Wie er meer van weet mag het zeggen.

  Ik weet er niks van. Maar ik vond wel een shop (pepperseeds.ca) waar de Joes long cayenne en de Maries annuum als twee verschillende soorten worden verkocht, en de Joe wordt als "very long" gecategoriseerd terwijl de Marie alleen "long" wordt genoemd. Gezien de resultaten lijkt ons zaad dan meer op de Marie.

  • Like 2
 2. De laatste week is aangebroken! Ik heb 2 van mijn planten al opgeruimd (begonnen met winterklaar maken), de oogst was zeeeeer overvloedig maar de lengte niet om over naar huis te schrijven. 

  Wat er nog staat (pot op het terras) ziet er nog prachtig uit, nog vol met pepers én bloemen, wat dat betreft doen ze het geweldig! Nog een paar dagen dan ga ik hier de eindstand opmaken.

   

  Ben zéér benieuwd of er nog konijnen, euh pepers, uit de hoed worden getoverd die richting de beloofde 30 cm gaan :-)

   

   

 3. Nog even een eindsprint misschien, met het mooie weer dat voorspeld is voor komende week?

   

  Mijn conclusie tot zover: 

  -het kiempercentage van het zaad valt mij wat tegen

  -maar wat er kiemt levert vervolgens wel gezonde, makkelijk te stekken planten die een grote opbrengst geven, zowel in volle grond als in bak op het terras (kas heb ik niet)

  -echter, in de verste verte qua lengte niet in de buurt van de beloofde 30 centimeters, ik ga uitkomen wat boven mijn eerste inzending maar ik denk niet boven de 20 cm.

   

  Voor mij is het zeker geen blijvertje, want in mijn keuken worden weinig pepers gebruikt en zelfs 1 plant geeft veel meer pepers dan ik kan verwerken.

   

  Hoe gaat het bij de rest?

  • Like 1
 4. wow @siemen wat is je geheim?

  Hier zeeeeeeer overvloedige oogst maar alles rond 15/16 cm en inderdaad ook steeds een paar van die opgerolde pepers ertussen. 

  Ik voorzie iedereen van pepers en dan nóg gaat een deel weg omdat het teveel is, dus wat dat betreft productieve planten (buiten in pot en vollegrond, geen kas).

 5. update van een weekje later: de bloemen zijn nu veel verder open, meeldraadjes staan wijder uiteen waardoor ze veel makkelijker te herkennen zijn. Volgende keer bij twijfels is mijn advies aan mezelf dus: even wachten en na een paar dagen nog een keer kijken :-)

 6. Hoi allemaal,

   

  Ik heb een tuin bij mijn huis, niet zo groot, geen ruimte voor een fatsoenlijke composthoop. Blikvanger in de tuin is een magnolia(boom). Elke herfst sjouw ik me een ongeluk om al het bladafval naar de bladcontainers te krijgen en in het voorjaar koop ik dan compost en ander mulchmateriaal... Dat kan beter dacht ik zo. 

   

  Blad dat in de borders valt laat ik liggen en het valt me op dat dit makkelijk en snel vergaat; na een beetje natte herfst en winter is er in de zomer weinig meer van terug te vinden.

  Kan ik het geveegde blad in een standaard kunststof compostbak laten verteren tot bladcompost?

   

  Het topic over bladcompost in zakken heb ik gevonden, dat heb ik ook wel eens geprobeerd maar vond ik geen succes (plastic zakken vergaan, speciale bladcompostzakken van jute waren veel te luchtig/droog en daardoor langzamer in het verteren, en bovendien duur)

   

  Is er iemand die het ook in een standaard compostvat doet? Zijn er verder nog tips, behalve een keertje omzetten? Moet ik rekenen op muizenfamilies in een vat vol bladcompost of is dat niet aantrekkelijk voor ze?

  • Like 1
 7. Mijn gok was inderdaad goed. Maar omdat ik maar één soort heb en geen vergelijkingsmateriaal, bleef ik twijfelen. Ik hoop dat er volgend jaar meer bloei te zien is, en dan ook vrouwelijke bloemen!

×
×
 • Create New...