Jump to content

M1RJAM

Members
 • Posts

  14
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by M1RJAM

 1. Goedemiddag! Toen wij zojuist terugkwamen van vakantie, bleek er geheel onverwacht ( want emmer nog niet vol koffiedik) een flinke zwam te zijn gegroeid de afgelopen week. Hij is echter ook helemaal uitgedroogd. Heeft iemand een goed advies over hoe wij deze zwam toch nog kunnen klaarmaken om te eten?
 2. M1RJAM

  Tomaten Topic 2020

  Voor de uiteindelijke potten gebruik ik voor elke losse tomaat potten van 12 (zelftoppende struiktomaten die klein blijven) tot 30 (tomaten die wat hoger worden en die ik zelf eind juli aftop) liter. Grond/voeding is ook belangrijk: bij kleinere potten of twee tomaten in één pot, zul je eerder extra voeding moeten toevoegen. Kijk op de zak van je grond na hoeveel weken of maanden dat sowieso moet. Bij gewone potgrond al na 4-6 weken, bij duurdere moestuingrond na 2-4 maanden. Maar meestal gelden die cijfers voor gebruik als/op volle grond, in potten is vaak meer of eerder voeding nodig.
 3. M1RJAM

  Tomaten Topic 2020

  Jessica, het lijkt mij net wat te klein. Ik ga op advies van dit artikel meestal voor 13x13 of nog iets groter. Daarna gaan ze dan bij mij na ijsheiligen in volle grond buiten, of in pot op het balkon, afhankelijk van het ras/ruimte. https://www.plantaardig.com/groenteninfo/tomaten.htm
 4. M1RJAM

  Tomaten Topic 2020

  Magnesiumsulfaat (dat ook voor de helft uit zwavel bestaat) kun je voor een heleboel planten gebruiken en zeker ook voor tomaten, opgelost in water door de kiemgrond, of later als meststof. Zwavel als stof is dus niet slecht voor tomaten. Jouw mix ken ik niet precies en misschien heeft iemand anders er meer verstand van, maar ik verwacht geen problemen.
 5. M1RJAM

  Tomaten Topic 2020

  Dank je Simon! Hoe vaak denk je dat ik nog moet verpotten tot ze in de potten van 12 liter kunnen? En de tomaten die alleen in een potje staan, wanneer zal ik die verpotten?
 6. M1RJAM

  Tomaten Topic 2020

  Op 23 maart zaaide ik 4x4 tomaten. Nu bereiken de wortels van de plantjes de buitenkant van de turfpotjes. Ik twijfel nu wanneer het moment is om deze tomaten te verpotten. En naar hoe grote potten dan? De meeste varianten zijn zelftoppende struiktomaten, op advies van enkelen hier op dit forum. Uiteindelijk wil ik ze in potten van 12 liter op het balkon zetten na afharden in mei. Klinkt dat verstandig? En hoe ziet het proces eruit tot die tijd? Dank jullie wel voor het meedenken.
 7. M1RJAM

  Tomaten Topic 2020

  Roeier, Dankjewel, die kleiner blijvende rassen klinken handig. Dat zou ik wel willen proberen. Denk je ook aan specifieke rassen? Of anderen misschien? Zo niet, dan ga ik zelf met de zoektermen die Roeier noemde aan de slag.
 8. De gebruiksaanwijzing is zeer beknopt. Er staat gewoon dat de paddenstoelen gaan groeien als de emmer vol is. De volgende opmerking gaat over oogsten. Ik ga in de tweede ronde water sproeien, eens kijken of ze dan wat mooier worden.
 9. Dank! Betekent dat dat ik de koffiedik in de groeifase 'water moet geven'?
 10. M1RJAM

  Tomaten Topic 2020

  Dank je, daar kan ik iets mee!
 11. Dank je Paddenstoelengek. Ik heb geen foto's gemaakt de laatste dagen. De laatste foto is van 6 dagen geleden. Misschien heb je er iets aan. Van de geoogste paddenstoelen dus ook geen foto's, maar ik denk dat ik precies op tijd was doordat de randjes net niet meer naar beneden krulden. Dat had ik hier gelezen. De tweede foto is van de huidige bovenkant, het droge stompje heb ik al weggegooid (Ik zal niet meer vergeten dat fotoloze vragen onhandig zijn). Als hier iets groeit kun je de emmer dus niet meer openen. Ik denk zelf dat het te droog was, de koffiedik is nu -onder een witte, vrij harde laag bovenop- erg droog. Zou dat kunnen? Fijn dat je mee wilt denken.
 12. M1RJAM

  Tomaten Topic 2020

  Hallo allemaal, Al een aantal jaren zaai/kweek ik zelf trostomaatjes (in potten van 12 liter op het balkon). Ik geniet er altijd erg van. Ik heb twee vragen. 1. Op de zakjes zaad staat dat je al in februari kunt zaaien. Tot wanneer houd ik de planten dan binnen? 2. Is er een soort die lekker, gemakkelijk, niet al te duur is, maar toch een stuk lekkerder dan die van de zaadjes uit het tuincentrum? Ik heb hier even wat rondgelezen, en jullie lijken soms wel professionele kwekers met al die soorten! Veel succes komend seizoen.
 13. Hallo, Ik ben bezig met grijze oesterzwammen in een emmer van Shroomin. In een niet te warm en niet zonnig hoekje in de woonkamer. Alles ging goed tijdens het kweken dacht ik. Nu heb ik drie vragen: 1. De paddenstoelen waren smaakvol, maar wat taai. Hoe kan dat komen? 2. De paddenstoelen aan de zijkant zijn goed gegroeid en kon ik oogsten. Aan de bovenkant leek het ook goed gegaan, maar daar kwam uiteindelijk maar een klein bultje, dat niet verder groeide maar opdroogde. Hoe kan dat komen? 3. Op de verpakking staat dat ik nu gewoon kan wachten op een tweede oogst. Hoef ik de emmer helemaal niet open te maken, water te geven of iets anders te doen?
×
×
 • Create New...