Jump to content

Plukparadijs

Members
 • Content Count

  20
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Plukparadijs


 1. Bedankt voor de reacties. 

  Het was geen heel goedkope grond maar zeker ook niet duur. Het is een bekend bedrijf, zeker geen louche handel. Ze geven aan dat het wel gezeefd is en de takken met laden zijn meegepakt en de wortels dus echt niet te voorkomen waren. 

  Nu we flink aan het scheppen geweest zijn lijkt het gelukkig toch mee te vallen met de wortels. Ik denk dat met goed bijhouden we er wel vanaf komen. 

   

  @Patrijs die quote lijkt me totaal niet van toepassing. Dat komt uit een ander topic en ging over de aankoop van een stuk land. Voor zover ik weet heeft een schone grond verklaring bovendien betrekking op verontreiniging van chemische bestanddelen en niet op kweekgras. 

   


 2. Hierbij 2 foto's, er zitten vrij veel takken als deze in, dit zijn er een paar die voor de foto. En kweek, nou snap ik wel dat dat onder druk best door de zeef gedrukt wordt maar het is vrij veel, ook lange stukken. 

   

  20210324_085428.jpg

  20210324_084104.jpg


 3. Voor de kas bestelde ik gezeefde grond. Ik verwachtte daarmee grond te krijgen die (zo goed als) vrij zou zijn van kweekgras wortels. Dat blijkt een tegenvaller, de grond ziet er niet best uit. Net de leverancier gebeld en die geeft aan dat het gezeefd is op 25mm. Dat is vrij gangbaar en veel aanbieders die ik online kan vinden geven aan dat het dan vrij van wortels is. 

  We moeten even foto's sturen en dan volgt overleg. 

  Maar ik ben in de tussentijd even benieuwd naar ervaringen of meningen van mensen hier.

  Was onze verwachting te hoog?


 4. Ik zou echt voor aankoop willen weten of de grond schoon is. Die verantwoordelijkheid leg je dan bij de koper. Als die het niet wil dan zou je misschien kunnen kopen met ontbindende voorwaarde dat je zelf onderzoek laat doen en afhankelijk van de uitkomst de koop laat doorgaan of niet. 

  Meer info over onderzoek en kosten kun je vinden bij koch eurolab. 


 5. Hier staan ze sinds een week in potten in een koude bak. Hopelijk houden ze zich daar koest tot ze de grond in gaan en is het niet te koud. Vooralsnog hebben ze de kou overleefd maar dat was nog net geen vorst.

  Ik zou ze in elk geval nog niet in de grond zetten, dan kun je ze nog binnen halen bij nood.


 6. Hoelang wacht je al op de mail? In principe is een maand wachten niet gek als je begin maart besteld. Veel word al in december en januari besteld, zodra  ze beginnen met leveren gaan die bestellingen eerst. Als je later besteld kan de wachttijd aardig oplopen. Ik bestelde in februari en kon 5 weken later ophalen.


 7. Dat is ongeveer hoe ik het nu doe inderdaad. Alleen vallen de pollen behoorlijk uit ekaar als ik ze schud met als gevolg dat ik veel met de hand doe wat mijn rug dan weer niet zo tof vind... Wel fijn nog een keer de  bevestiging dat haarwortels geen probleem lijken. Daarmee verlies ik zoveel grond. 

   


 8. Kweekgras vraag; kunnen de haarwortels ook uitlopen of doen alleen de witte wortels dat?

  Met het verwijderen van de haarwortels gaat zo veel grond verloren dat ik hoop dat het misschien niet nodig is. 

  Iemand ervaring?


 9. Hallo,

  Omdat ik hier af en toe wat ervaringen op zoek heb ik me aangemeld. Mijn naam is plukparadijs, dit verwijst naar de naam van onze tuin. We hebben 1hectare weiland wat we langzaam willen omtoveren tot een plukparadijs voor onszelf en mogelijk ook voor anderen. We proberen te werken volgens principes van permacultuur. 

  Groetjes vanaf ons plukparadijs 

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...