Jump to content

Joosie

Members
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Salland
 • Hobbies
  tuinieren, koken, creatief bezig zijn
 • OCCUPATION
  ondernemer

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Joosie

  Het roer om

  De heuvels zijn niet speciaal voor de aardappels gemaakt, maar moeten er voor gaan zorgen dat het water beter verdeeld en vastgehouden wordt. We hebben bij het maken van de swales inderdaad hulp van een kraan gehad. Omdat een beetje boom inderdaad best prijzig is, zullen we het voedselbos in delen gaan aanplanten. Om de grond niet braak te laten liggen (en er straks allemaal ongewenst groen staat) zijn we groenbemesters gaan zaaien en poten we dus al die aardappels.
 2. Joosie

  Het roer om

  Dankjulliewel voor het hartelijke welkom. 50 kg aardappelen is inderdaad héél veel 😁Maar nu ligt de grond gewoon braak en dan moet je wat... Groot stukken worden ingezaaid met groenbemesters en bloemenweidemix voor de bijen, maar dan bleef er nog veel kale grond over. vandaar de keuze voor aardappelen, ook goed voor de bodem. We gaan gewoon heel veel mensen blij maken met de opbrengst 🥔🥔
 3. Joosie

  Het roer om

  Hi Flup, dankjewel. Het is inderdaad de bedoeling om de tuin in stukken op te delen. We hebben een heel ontwerp laten maken, waar een gedeelte moestuin wordt, een gedeelte bloemenweide, een voedselbos etc. Er moet dus nog héél veel aangeplant worden, maar dat gaan we in gedeelten doen (gaat best veel geld in zitten 😅)
 4. Joosie

  Het roer om

  Dankjewel. Ja de omgeving is hier inderdaad wel bossig, maar ons stukje grond nog 1 grote kale ruimte 😅 Ik ben begonnen met een blog bij te houden, maar loop inmiddels al wat achter de feiten aan. Ga m'n best doen het weer bij te werken (ook leuk voor mezelf 😉)
 5. Joosie

  Het roer om

  Dag allemaal, Vorig jaar hebben mijn man en ik het roer om gegooid. We hebben de drukke Randstad verlaten en wonen nu in een boerderijtje in het oosten van het land met zo'n 5000 m2 grond. We hebben grote plannen...er komt een moestuin, maar ook een voedselbosje en inmiddels hebben we ook al een vijver gemaakt die ongeveer net zo groot is als onze achtertuin toen we nog in 'het westen' woonden. Dat is dus ook meteen iets waar we tegenaan lopen...de proporties zijn hier echt anders en daar verkijk je je dus enorm op. Als ik denk 'even' een stuk te harken, doe ik echt een halve dag over een ienieminie stuk in mijn ogen. Afijn, het houdt ons in conditie zullen we maar zeggen. De 2 sappige groene weitjes die er lagen, zijn volledig verdwenen. Er is veel grondverzet gedaan en we hebben mini-swales gemaakt om het water beter vast te gaan houden, want het was hier vorige zomer (en daarvoor ook al) behoorlijk droog (zou je niet zeggen als je de foto's bij dit bericht ziet ;)). Deze week komt er 50 (!) kg aan pootaardappels die we op de heuvels gaan zetten, in combinatie met tuinbonen - tip van Yggdrasil-De Natuurlijke Moestuin. Zo bedekken we de aarde meteen. Verder veel groenbemesters inzaaien en sparen voor bomen, want die ontbreken hier nu echt. Op dit moment zijn we druk met het maken van de moestuinbakken; eerst douglashout branden en daarna alles in elkaar zetten. Het wordt echt allemaal een heel nieuw avontuur dat vast met vallen en opstaan zal zijn, maar we hebben er heel veel zin in!

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...