Jump to content

Moonsparkle

Members
 • Content Count

  114
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Moonsparkle

  Lente ?

  De lente ligt verstopt onder de sneeuw🏵️
 2. 👌 Ik heb twee rekken gezet, het was echt van binnen naar buiten rennen😅 nog twee te gaan, maar die komen van de week wel, die zijn ook nog wat kleiner
 3. Haha ik ben benieuwd, ik ga zo tussen de buien door checken en hopen dat het lang genoeg droog blijft om de klimrekken voor ze klaar te zetten.
 4. Iedere keer als ik de rekken op wil gaan zetten begint het te sneeuwen of hagelen😕 hoop dat alles wat nu in de tuin staat er niet teveel door beïnvloed wordt, voor volgend jaar toch maar kijken voor iets om het snel mee af te kunnen dekken. Het vriest niet maar het zijn hier wel serieuze buien.
 5. Bedankt, ik had wel wat Nederlandse filmpjes gekeken, maar dat maakte nog niet alles duidelijk😅 ik ga het filmpje bekijken.
 6. Dat ligt er aan hoeveel je van iets wilt hebben, ik had zelf in het begin ongeveer hetzelfde stuk, toen zaaide ik in korte rijen en dan een paar rijen naast elkaar van hetzelfde zodat je toch wel een maaltijd hebt. Ik zou dan ook kijken naar dingen die omhoog groeien zoals inderdaad erwten, tomaten of stokbonen zodat je lekker de hoogte in kunt gaan. Probeer wel te kijken of je ruimte hebt om te oogsten dus dat je wel nog bij de achterste plantjes kunt komen zonder ergens op te hoeven staan😉 Aardbeien heb ik in losse bakken zodat ze lekker over de rand kunnen hangen zonder de grond te raken.
 7. Als tip zou dan willen meegeven om even goed naar zaai schema's te kijken☺️ Wortelen staan hier al een paar weken in de grond, spinazie kan volgens mij ook in al even de grond in (ben zelf niet zo van de spinazie) en ook de erwten hadden er al in kunnen zitten. Misschien zijn deze allemaal ook nog nu te zaaien, maar misschien wel leuk om te weten dat je moestuin al aardig gevuld kon zijn😁 Tomaten kun je nu nog in huis voorzaaien, af harden en half mei naar buiten. Als je meer uitleg wil of vragen hebt, stuur gerust een pb.
 8. Wat leuk Sven en welkom hier. Heb je al een idee wat je allemaal in de moestuin wilt? Of staat er op dit moment al wat in?
 9. Ik kom even binnen vallen want ik zou dit ook graag proberen. Ik drink echter geen koffie maar zag dat het ook op stro kan. Ik lees alleen wat uiteenlopende berichten waardoor ik toch heel wat vragen heb en ik hoop dat iemand me verder op weg kan helpen. Gebruik je een donkere of doorzichtige zak? Vul je deze in een keer? Ik las ergens dat iemand het helemaal vulde en als die wittigheid te zien was dan maakte diegene er sneetjes in voor de zwammen, maar bij koffieprut lees ik steeds een beetje er bovenop doen zodat het goed kan groeien. Kan dit het hele jaar door aangezien ik het binnen wil doen? Heb je speciaal strobroed nodig? Ik lees op sommige verkooppunten dat de broed op stro of op koffiedik kan, maar soms lees ik dat je aparte strobroed nodig hebt. Als er nog tips zijn hoor ik het graag. Ik ga de rest van het topic ook nog even doorlezen maar volgens mij gaat het vooral over op koffiedik (logisch dat is ook de titel van het topic) 🤭
 10. Mag ik even een foto delen gewoon omdat ik trots ben op de plantjes, haha.
 11. Wow die staan echt dicht op elkaar haha. Ik ga er dan toch ook nog een paar tussen stoppen
 12. Het lijkt veel op de foto maar er zit maar 4/5cm tussen☺️ of zou er dan alsnog ook tussen kunnen? En zou dat nu niet al te laat zijn? Ik had ze niet voorgezaaid ivm beperkte ruimte om binnen voor te zaaien. Als jullie na dit bericht zeggen je kunt er nog prima tussen zetten en gelijk in de grond stoppen dan ga ik dat wel doen👌
 13. Ik heb wat kriel aardappels die ik over had van de supermarkt in de grond gestopt, vorig jaar werkte dat ook.
 14. Bedankt voor je feedback. Ik vroeg het me meer af omdat de directe zon misschien ook te heftig gaat zijn morgen en overmorgen? Ik kan me herinneren dat ik eens slappe plantjes had en het advies toen was om ze uit de zon te halen? Ik twijfel dus om ze dan gelijk uit de zon te zetten? In huis is het sowieso minimaal 16 graden.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...