Jump to content

Moonsparkle

Members
 • Content Count

  90
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik kwam deze tegen, heb het geprobeerd te achterhalen met apps en Google maar ik kwam er niet uit. Binnenkort ga ik maar een boek bestellen kijken of dat beter werkt.
 2. Ik hoop dat het erin is gewaaid of iets in die richting, het lijken me twee beginnen van paardenbloemen. Het was wel echt zo afgedekt dat je geen stukje gras meer zag door het karton en inderdaad 10cm compost er op. ik hoop dat het werkt. Gaat het gras ook nog dood als het karton vergaan is maar de compost dekt het verder nog af van zonlicht?
 3. Inmiddels is het gras afgedekt met karton en daarop compost(uit de winkel). Nu zo'n 3 weken later komt er al wat onkruid door omhoog, maar zolang het gras weg blijft lijkt me dat oke.
 4. De hondsroos, ik heb het inmiddels gemaakt en ik merk niks van die haartjes/stekeltjes aan de buitenkant. het is heel lekker.
 5. Bedankt voor de reactie maar ik bedoel echt de stekels aan de buitenkant, die zeg maar op het schilletje zitten. Niet elke rozenbottel heeft dit volgens mij even erg.
 6. Als je rozenbottel jam maakt, hoe zorg je dan dat de stekels van de buitenkant er niet in komen? Of merk je die niet meer na verhitting? Ik lees over koken dan en dan zeven voor de pitjes, maar dan gaan die stekeltjes er toch ook gewoon doorheen?
 7. Oja ik had nog nieuwe foto's gemaakt maar niet hier geplaatst, dit was namelijk het blad aan het uiteinde
 8. Ik ben erachter gekomen dankzij een groep op Facebook. Het gaat om een malus, sierappel
 9. Bedankt, deze groeien hier in het park dus ik hoef ze gelukkig niet te verwijderen De boom hierboven ben ik trouwens ook nog steeds niet achter
 10. Weet iemand wat dit is? Groeit hier heel veel, apps geven meerdere mogelijkheden, qua blad lijkt het op vlier en op es. Misschien over een jaar dat het makkelijker te zien is, maar ik wat beter jonge struiken en bomen kunnen herkennen. De steel is niet behaard en heeft rood/bruine vlekjes
 11. Het blijft ook dun tot het is afgekoeld, maar ik neem aan dat je daarna weleens de pan hebt laten staan, maar wellicht als je het dan altijd gelijk weg gooide dat je het niet gekoeld hebt gezien? Ik gebruik ook die van jumbo eigen merk en heb hier geen probleem mee.
 12. Ik vroeg me af of er andere manieren voor zijn dan het kopen van een oliepers? Deze zijn namelijk nogal groot en best prijzig, maar ik zie niet voor me hoe je dat anders zou kunnen doen? Zoals maanzaad uit papaver, als je het zo ziet denk je dat er onmogelijk olie uit kan komen
 13. Ik maak ook altijd stekjes van de volwassen plant, maar na de vakantie waren er opeens bloemen en heb ik even aangekeken wat er ging gebeuren
 14. Zal m'n zaad slecht zijn? Ik heb al twee keer geprobeerd boerenkool te zaaien, maar er gebeurd niks Ik heb gisteren nog gauw wat zaailingen paksoi buiten gezet. En heel wat blad van de courgette verwijdert want daar zitten al die slakken dus onder te chillen.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...