Jump to content

Moonsparkle

Members
 • Posts

  285
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Moonsparkle

 1. Ik heb vandaag mijn eerste MarketMore komkommer geoogst😁 ben benieuwd hoe die smaakt. Ik zal komkommers in ieder geval niet snel meer opgeven, zo zagen de planten eruit toen ik ze net een paar dagen buiten had.  PXL_20210529_063720624.thumb.jpg.a351edcebe028bda9e9a8fc3813ca11e.jpg

  • Like 2
 2. Ik heb een jaar geprobeerd paprika te doen, de meeste uit een zakje zaad en twee uit een biologische gele paprika. De biologisch uit de winkel deden het het best. Alleen met alleen een buiten ruimte doe ik het niet meer, te weinig plek voor iets wat zo weinig opbrengt. 

 3. Ik had daarover gegoogled maar toen las ik juist dat bieten weinig voeding nodig hebben en dat veel voeding juist slecht kan uitpakken, het was volgens mij ook een topic van dit forum waar ik op kwam. 

   

  Vind het vooral apart omdat ik dit andere jaren niet had, ze staan in hetzelfde stuk tuin (wel andere plek maar zelfde grond zeg maar) waar ik ruim voor het planten een beetje mest bij had gemengd. 

   

  Ik laat ze nog wel staan en ga ervoor duimen😬

 4. 1 uur terug, redzebra zei:

  Gewoon volgend jaar tomaten zetten 😀,  veel hangt gewoon af van het weer volgend jaar en dat kunnen we niet voorspellen.

  Ah bedankt, ik dacht dat het aan te raden was om er dan 2 jaar geen tomaten of aardappel op te zetten, ik vond het al zo jammer. Gelukkig valt dat dus mee. 

 5. Ik vermoed ook pytho, hier en daar wat grijze stippen en krullende uiteindes. Ik heb zoveel mogelijk blad verwijdert en nu maar hopen dat er zsm nog wat rijp wordt. Er wordt ook weer veel regen voorspelt aankomende week, hoe wel er net wat fijne dagen geweest zijn heb ik toch nog niet echt het zomer gevoel. 

   

  PXL_20210722_103828605.thumb.jpg.4e8563fa8ea0e518aec6eeb3b7acd3c5.jpg

   

  Is het trouwens wel safe om volgend jaar dan tomaten te zetten in een ander deel welke niet in verbinding staat met dit stuk maar wel maar een meter ertussen? Of zeggen jullie dan zou ik voor de zekerheid volgend jaar geen tomaten doen😔

 6. Ik heb ook MarketMore, maar de vruchten groeien niet echt groot laten we zeggen ze lijken met 2cm te denken dat ze groot genoeg zijn ofzo? Ze lijken gewoon niet echt verder te groeien. Iemand tips? De planten zijn minimaal meer dan een meter en genoeg beginnende vruchten. Zal ik er wat vruchten afhalen, stimuleert dat of heeft dat bij komkommer geen zin? 

 7. Soms maken ze in het eerste jaar weinig aardbei, hou hoop voor volgend jaar. In het voorjaar de uitlopers eruit halen zodat de groei van de plant en aardbeien gestimuleerd wordt. 

 8. Bedankt voor de reacties, interessant om te lezen. Ik vind bonen als in witte/bruine bonen ook erg lekker dus misschien waag ik me volgend jaar ook aan pronkbonem. Ze zien er wel wat droog uit, maar dat hoort? 

   

  Aardappels vind ik trouwens ook top. In het voorjaar gooi ik drie stukjes vroege aardappel in een zak en dat levert me voor 4 personen kriel aardappeltjes op. Misschien niet super veel maar ik vind het wel handig dat het prima in een zak kan en de aardappel die ik gebruik is een leftover dus buitenom wat potgrond kost het verder niks. 

 9. Nog nooit van gehoord, leuk om hierover te lezen! Toch heb ik begrepen dat je ook best wat mais naast elkaar moet hebben voor succesvolle bestuiving? 

   

  Ik gebruik stamsperziebonen ook echt als opvullers op plekken waar ik nog ruimte tegenkom. Makkelijk te zaaien en weinig ruimte nodig. 

×
×
 • Create New...