Jump to content

mearn

Members
 • Posts

  77
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by mearn

 1. Je kan ook contact opnemen met Royal Wells zelf, ze zitten in Castricum
 2. Gebruik hier zelf al jaren een sate stokje voor. werkt perfect.
 3. Zoek eens op minigoot, zowel gamma als wildkamp hebben ze. Misschien past een van deze. https://www.gamma.nl/assortiment/martens-uitloop-t-b-v-minigoot-grijs-65-mm/p/B772552
 4. Denk dat het een Red Highland Burgundy is.
 5. informeren bij gemeente of omgevingsdienst of er voor het perceel een schone grond verklaring is. Ook via www.bodemloket.nl kan je veel vinden. Anders via Google zoeken op schone grond verklaring.
 6. Die van mij is nog intact, Heb hem wel met een D greep. Gebruik hem voor het grovere werk, daar kan hij goed tegen.
 7. Is dat niet een bulldog spade. heb er ook al jaren een. Die heeft inderdaad een lekkere lange steel. De mijne heb ik in een bouwmarkt gekocht in Engeland.
 8. Mijn ervaring is dat als je wacht tot de planten ongeveer 50 cm hoog zijn, dat je ze dan zo eruit kan trekken en de knollen meestal uitgeput zijn en niet meer opkomen. Heb ze zelf al vele jaren in 15 ltr emmers staan. Ook makkelijk met rooien. Je gooit de emmer leeg en sorteert de aardperen. Wat je nog niet wilt gebruiken stop je gewoon weer in de emmer onder het zand. Alleen wel 1 knol per emmer doen anders scheurt je emmer open door de vele knollen.
 9. Deze site ben ik enkele keren al tegengekomen. Zij verkopen al jaren wol compost. Misschien vind je er tips https://www.dalefootcomposts.co.uk/
 10. Volgens mij moet je zoeken naar platen 10mm. Dan vind je diverse leveranciers b.v. https://www.hmg-benelux-shop.com/polycarbonaat-kanaalplaat-10-mm-breedte-1050-mm-glashelder-3510sdpc105.html Ze zijn dan wel niet op maat, maar platen zelf om maat zagen gaat heel goed met een cirkelzaag. Ook Gamma, Praxis, Hornbach enz. hebben ze soms. Hier kan je ze eventueel op maat laten zagen. Als je een set passend voor je kasje wil kopen zal een stuk moeilijker zijn.
 11. Ze heten trouwens Chase barn glass cloches. Als je gaat zoeken op internet kom je ze wel te koop tegen. Alleen 35 pond per stuk is aardig aan de prijs https://www.gardenandwood.co.uk/product/chase-barn-cloche/ Deze ook gevonden https://www.hibbitt.co.uk/prodinfo.php?prod=CC003&cat=10 Of deze https://www.worthpoint.com/worthopedia/vintage-chase-glass-garden-cloche-168522485
 12. In Engeland kom je ze inderdaad in diverse tuinen tegen. Maar heb ze zelf nooit kunnen vinden in Engeland. Ook niet via Internet.
 13. https://www.gardenersworld.com/how-to/maintain-the-garden/how-to-make-leafmould-in-plastic-sacks/?fbclid=IwAR1GgKkIJzhGCSn5m0OBJrjGfM9sdKiGwGV02s5OtIttsWEQiqQ-yGkZxQ8
 14. mearn

  Saffraan kweken

  Bij mij beginnen ze pas te bloeien , eerste kop vandaag. hopelijk kan ik morgen mijn eerste saffraan van dit jaar oosten.
 15. Kan je een of meerdere foto's plaatsen van de gehele installatie. Ben er benieuwd naar. Dank groetjes Jos
 16. Misschien zijn diepe Rootrainers of closetrollen een optie. Wortelgewassen kunnen slecht tegen verplanten, maar met rootrainers of closetrollen lukt het misschien. De closetrollen rotten weg in de grond en je het daar m.i. geen last van tijdens het groeien. De engelse exhibition kwekers maken met stokken gaten in de grond, vullen deze met zand en zaaien hierin. Dat zou ook een optie kunnen zijn, gaatje maken ter grote van een P9 pot, deze vullen met schoon zand en hierin zaaien. Alleen wel zorgen dat de pastinaken welke enige voeding in het zand kunnen vinden, als ze wat groter worden groeien ze door in de klei. Je hebt dan geen onkruidgroei rond de kleine pastinaak plantjes.
 17. Je moet al het blad wegknippen en ook alle uitlopers verwijderen. Als je deze wilt blijven behouden dan zou ik die op een andere plek neerzetten of oppotten. Maar wel uit de buurt van de oude planten.
 18. Wat je zou kunnen proberen is naast bemesting en water de planten ongeveer 2-3 cm boven de grond afknippen en al het blad afvoeren. Je verwijderd hierdoor de schimmel. De planten kunnen hier goed tegen. Wel zorgen dat ze voldoende water krijgen en eventueel wat koemestkorrels.
 19. kooitje van kippengaas maken.
 20. Dit gaas word ook veel verkocht onder de naam muizengaas. Tevens kijken bij Volière bouw, meeste aanbieders hebben het wel.
 21. Op mijn werk (ziekenhuis) gebruiken we een 5% oplossing om te vernevelen. Hierbij hetzelfde verhaal als van Wortel, meters en controle punten om te voorkomen dat je het inadem. Dus ook een lage concentratie om te vernevelen is gevaarlijk. Dit geld ook voor de z.g.n. plantenspuit. Dat is ook vernevelen. Is dit anders niet een optie, geen ervaring mee, maar vond het op internet. https://www.greengardener.co.uk/shop/pest-control-underglass/garlic-greenhouse-candles.html Ook in de duivensport gebruiken ze een soort van rooktabletten om hokken te ontsmetten, misschien kan je die wel gebruiken.
 22. Heb dit in het verleden wel eens gedaan via de AVVN. Goed advies gekregen. https://avvn.nl/bemestingsadvies
 23. Ja dat weet ik, De 4-v zijn 4,5x4,5x5 en de 5-v zijn 3,8x3,8x3,8. De 5-v is ook de maat van het gele perspotje, dus die zullen het wel worden denk ik. Nu alleen nog even kijken waar ik ze ga kopen. De pond is goedkoop dus misschien wel in Engeland. https://soilblockers.co.uk/
 24. Beste RobN Bedankt voor de info, gebruik nu het gele pottenpersje, maar als je er 40 of meer moet maken ben je wel even bezig. Twijfel alleen nog tussen de 4-voudige en de 5-voudige. Ga ook de 20-voudige bestellen, lijkt mij erg handig voor de eerste opkweek, ook met tomaten en pepers. Gebruik zelf nu de potgrond van de welkoop, waar ik de grove delen uitzeef. groetjes Jos
 25. Het gaat me niet om het nut van perspotjes t.o.v. trays of potten. Gebruik nu beide systemen door elkaar. Wil alleen weten of hij de pottenpers nog heeft gekocht en of hij bevalt. http://www.pottenpers.be/product/starte ... ottenpers/
×
×
 • Create New...