Jump to content

mearn

Members
 • Posts

  92
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by mearn

 1. Zoek ook eens op volierebouw, zij gebruiken deze profielen veel en verkopen ook losse materialen. b.v. https://www.deboervolierebouw.nl/nl_NL/p/aluminium-kokerprofiel-2-flens-4-mm/52 Maar er zijn meerdere bedrijven die deze leveren..
 2. Heb als proef wat tomatenzaden in Oekraïne besteld via Etty.com. Ze komen van Elenaseeds vandaan. Ze hebben veel aparte soorten, ook bij pepers en paprika. Wilde zelf weer Black Zebra hebben, een zeer lekkere tomaat maar bijna niet meer te krijgen. Bestelling ging vol, ze werden ook snel verstuurd, alleen liggen ze nu al ruim 14 dagen bij de douane, en dat voor 5 pakjes zaad. Ben benieuw wanneer ze doorgestuurd worden, de kosten waren USD 8,45.
 3. Volg e.e.a. met belangstelling, maar als niet "nerd" gebruik ik al jaren een losse thermostaat van een reptielenbak. Deze regelt de temperatuur van mijn matjes perfect. De sensor doe ik in een flesje water tussen de kweekbakjes dit regelt goed. Als ik er nog eens een ga bouwen dat weet ik waar ik op moet letten. Alleen maak dan wel een versie in een goed kastje met geaarde WCD's.
 4. Je kan ook een rugzak proberen, deze hangt stabiel op je rug en zal niet snel schudden en trillen.
 5. Ik heb zelf een Woelvork die op de Cecotec Guérilu lijkt. Deze bevalt me erg goed, heb hem jaren geleden bij Huize Brokante gekocht. Ze hebben later het ontwerp echter gewijzigd. Tuinier ook op zandgrond en ondervind geen problemen.
 6. Af te halen voor een paar lekkere biertjes. Tijdschrift Levende have van 2008 t/m 2014. Alleen af te halen in Heemskerk Noord Holland
 7. Af te halen voor een lekker taartje. Tijdschrift Groei en Bloei van 2004 t/m 2020. Alleen af te halen in Heemskerk Noord Holland
 8. Af te halen voor een lekker appeltaartje. Tijdschrift Moestuin van 2001 t/m 2010. Alleen af te halen in Heemskerk Noord Holland
 9. Dat dacht ik al, maar hij vroeg ook om soorten. Vandaar de opmerking. 🙂
 10. laatste linkje is uit Australië, soort in Europa niet te krijgen denk ik. Heb er veel gezien in Engeland vaak Brown Turkey zowel buiten als in de kas. Meestal opgebonden langs horizontale draden welke 10cm van de muur gespannen zijn. Moet foto's hebben, maar kan deze zo gauw niet vinden, het zijn er iets te veel. Zelf zou ik een gaaspaneel langs de muur bevestigen en hier een vijg voor zetten. De takken hieraan vastzetten en volgende jaren leiden, vastzetten en vorm snoeien. Zoek anders eens op "walled garden fig". Dan zie je meerdere foto's van vijgen tegen een muur.
 11. Je kan ook contact opnemen met Royal Wells zelf, ze zitten in Castricum
 12. Gebruik hier zelf al jaren een sate stokje voor. werkt perfect.
 13. Zoek eens op minigoot, zowel gamma als wildkamp hebben ze. Misschien past een van deze. https://www.gamma.nl/assortiment/martens-uitloop-t-b-v-minigoot-grijs-65-mm/p/B772552
 14. Denk dat het een Red Highland Burgundy is.
 15. informeren bij gemeente of omgevingsdienst of er voor het perceel een schone grond verklaring is. Ook via www.bodemloket.nl kan je veel vinden. Anders via Google zoeken op schone grond verklaring.
 16. Die van mij is nog intact, Heb hem wel met een D greep. Gebruik hem voor het grovere werk, daar kan hij goed tegen.
 17. Is dat niet een bulldog spade. heb er ook al jaren een. Die heeft inderdaad een lekkere lange steel. De mijne heb ik in een bouwmarkt gekocht in Engeland.
 18. Mijn ervaring is dat als je wacht tot de planten ongeveer 50 cm hoog zijn, dat je ze dan zo eruit kan trekken en de knollen meestal uitgeput zijn en niet meer opkomen. Heb ze zelf al vele jaren in 15 ltr emmers staan. Ook makkelijk met rooien. Je gooit de emmer leeg en sorteert de aardperen. Wat je nog niet wilt gebruiken stop je gewoon weer in de emmer onder het zand. Alleen wel 1 knol per emmer doen anders scheurt je emmer open door de vele knollen.
 19. Deze site ben ik enkele keren al tegengekomen. Zij verkopen al jaren wol compost. Misschien vind je er tips https://www.dalefootcomposts.co.uk/
 20. Volgens mij moet je zoeken naar platen 10mm. Dan vind je diverse leveranciers b.v. https://www.hmg-benelux-shop.com/polycarbonaat-kanaalplaat-10-mm-breedte-1050-mm-glashelder-3510sdpc105.html Ze zijn dan wel niet op maat, maar platen zelf om maat zagen gaat heel goed met een cirkelzaag. Ook Gamma, Praxis, Hornbach enz. hebben ze soms. Hier kan je ze eventueel op maat laten zagen. Als je een set passend voor je kasje wil kopen zal een stuk moeilijker zijn.
 21. Ze heten trouwens Chase barn glass cloches. Als je gaat zoeken op internet kom je ze wel te koop tegen. Alleen 35 pond per stuk is aardig aan de prijs https://www.gardenandwood.co.uk/product/chase-barn-cloche/ Deze ook gevonden https://www.hibbitt.co.uk/prodinfo.php?prod=CC003&cat=10 Of deze https://www.worthpoint.com/worthopedia/vintage-chase-glass-garden-cloche-168522485
 22. In Engeland kom je ze inderdaad in diverse tuinen tegen. Maar heb ze zelf nooit kunnen vinden in Engeland. Ook niet via Internet.
×
×
 • Create New...