Jump to content

Monkey Farmer

Members
 • Content Count

  4
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. ze zeggen dat Tomaten en Basillicum goed samen gaan..
 2. 10L per plant minimum, meer is beter i.v.m. watergeven, het zijn dorstige planten. Sugarbaby heeft een hekel aan koud en nat, ze stoppen dan met groeien en worden geel. Na zo'n stilstand komt het zelden goed met het plantje. De Nederlandse zomers zijn eigenlijk te kort en te koud voor watermeloen, in slechte zomers krijg je kleine meloentjes met veel schil en weinig vruchtvlees. in een kas of platte bak met veel zon op het zuiden, heb je de beste kans op redelijke meloenen.
 3. Pepers en Paprika's: verse zaden kiemen binnen 3-7 dagen, oudere zaden hebben soms 2 weken nodig. de plantjes die na 2 weken opkomen zijn meestal ook niet zo gezond. Peperzaden houden van een constante temperatuur om te kiemen, 25C+ is ideaal, maar met een temperatuur rond de 20 graden lukt het ook wel. Ik zet mijn kiemende peperzaadjes meestal op een rek, 30 cm van de verwarming en 60 cm van het raam, niet in direct zonlicht. dan krijgen ze een constante warmte, zonder uitschieters naar boven of beneden, daar houden ze nl niet van. Zodra de blaadjes boven de grond komen, kunnen ze in de volle zon, liefst zonder plastic kapje of deksel, anders gaan de steeltjes rotten, Te nat is meestal funest voor jonge peperplantjes. plantjes waarvan de blaadjes niet los komen van de schil, worden meestal geen sterke plantjes. Uien en koolfamilie: 5-7 dagen Tomaten: 2-5 dagen Komkommers: 2-5 dagen Aardbeien zaaien is zoals flup aangeeft, bijna niet te doen. een gekocht plantje geeft in een seizoen genoeg uitlopers dat je nooit meer aardbeien hoeft te zaaien/planten..
 4. Monkey Farmer

  Tetris

  Grork, ik vind het fantastisch wat je allemaal op je 'landgoed' weet te verbouwen. Ik heb zelf ook jaren op een dakterras gekweekt, en ben bekend met de uitdagingen van het tuinieren zonder echte grond. Ik zie dat je veel kleine potten en bakken gebruikt, maar waarom stap je niet over op bv vijver bakken van 150L: https://duckduckgo.com/?q=vijverbak+150l&t=h_&iar=images&iax=images&ia=images&iai=http%3A%2F%2Fi.ebayimg.com%2F00%2Fs%2FNjgwWDY4MA%3D%3D%2Fz%2FlSYAAOSwgQ9VqiCh%2F%24_84.JPG 2 of 3 van die kuipen zouden makkelijk op je balkon passen. Het voordeel van grote bakken op een balkon of terras is: 1. meer worteldiepte voor grotere planten (+/-40cm diep) 2. minder vaak water geven omdat ze minder snel uitdrogen. 3. bevriest minder snel. 4. groter oppervlak om op te planten. 5. grote bakken zijn makkelijker te beschermen tegen stormwind en waaien niet om. Je bestaande kasjes zouden met minimale aanpassingen waarschijnlijk ook op zo'n kuip passen. Mijn 150L bakken hadden een rijk bodemleven inclusief wormen die op een of andere manier hun weg naar mijn dakterras op op 8 hoog gevonden hadden.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...