Jump to content

netraam

Members
 • Content Count

  39
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Zuid-Holland
 • Hobbies
  Elektronica

Recent Profile Visitors

128 profile views
 1. Wat doen jullie met pepers en paprika's in pot, nu de herfst eraan komt? Hoe kan ik de mooiste het beste laten overwinteren?
 2. netraam

  Komkommer 2020

  Grappig inderdaad! Ik snap 't ook wel hoor, ik vind zelf dat waterige ook wel lekker! De supermarkt komkommers zijn ook wel wat zoeter. Maar ik vind dit ook heerlijk smaken, het is gewoon anders En dat het nog eens in je eigen tuin groeit is helemaal te gek. Die Iznik komkommertjes van jou zien er ook top uit! Heb je die gewoon buiten staan? Ook met die hevige buien van de laatste tijd?
 3. netraam

  Komkommer 2020

  Hier net de eerste komkommer (marketmore) geoogst, van de plant die oP het raamkozijn staat! Echt gaaf! De planten die buiten staan gaat er 1 niet lekker van, ik denk stikstof tekort. De andere plant groeit nog hard en begint ook komkommers te maken! De smaak is goed. Steviger en minder waterig dan een supermarkt komkommer.
 4. netraam

  Komkommer 2020

  Tof hoor!! Mijn kKomkommer in pot in het raamkozijn heeft nu 1 komkommer van een cm of 15. De komkommers buiten hebben het wel zwaar gehad met de harde wind en de kou van vorige week. Zijn wel ruim 1.8m hoog en hangen wat kleine komkommers aan, maar gaat nog niet heel hard. Nu het weer wat warmer is gaan ze weer volop groeien en bloeien, dus hopelijk komt dat toch nog goed.
 5. netraam

  Komkommer 2020

  Misschien moet je wel even de experts afwachten hoor...ik ben ook maar een groenevingersn00b.
 6. netraam

  Komkommer 2020

  Daar verschillen de meningen een beetje over voor zover ik heb gelezen. De een zegt om de zijscheuten na de 2e bloem te dieven, de ander zegt de plant gewoon z'n gang te laten gaan. Ik merk zelf dat mijn komkommers op dit moment nog veel energie steken in 't groeien van de hoofdstengel en de zijscheuten. Bij de komkommer waar ik de hoofdstengen getopt heb en de zijscheuten gediefd groeien de komkommers een stuk harder.
 7. netraam

  Komkommer 2020

  Die gaan er al top uitzien !!
 8. netraam

  Komkommer 2020

  @CelineK Ik zou het helaas ook niet weten. De bladeren van mijn komkommers zijn zo raar van kleur door zonnebrand vermoed ik. Vandaag eens goed opgelet, en het zijn precies de bladeren waar de zon de hele dag op staat.
 9. netraam

  Komkommer 2020

  Op mijn komkommer welke buiten staan ontdekte ik vanmorgen wat scheurtjes in de stengel. Ook zijn de onderste bladeren een stuk geel groeniger dan de nieuwe bladen. Sommige ranken worden een beetje touwachtig. Dit is vooral bij de plant die al de meeste komkommers maakt, de andere plant heeft het een stuk minder. De echte kleur van het blad fotograferen is lastig, maar een goede vergelijking kan je maken met de nieuwere bladeren achter de gefotografeerde. Is dit normaal bij een komkommer en hoe komt dit (kou? hitte? wennen aan de volle zon?), of moet ik actie ondernemen?
 10. netraam

  Komkommer 2020

  Ik heb inderdaad hetzelfde gedaan en voor mij lijkt dit tot nu toe goed uit te pakken
 11. netraam

  Komkommer 2020

  Mijn komkommers staan inmiddels 2 dagen - op 7 hoog - op het balkon in de harde wind. Heb ze 2 dagen geleden verplant (wel afgehard), maar had het weerbericht beter moeten bekijken....Ze zijn ongeveer een meter hoog nu schat ik en zijn lekker aan het klimmen. Tot nu toe houden ze zich overigens goed! Had ik niet verwacht. Als backup heb ik er nog 1 in pot binnen staan....veilig achter glas:)
 12. Nee yoh totaal niet erg, gaat hier ook helemaal goedkomen! Veel en goed contact met buren die zeker ook wel wat komkommers lusten en we zijn er zelf ook dol op. Dat drankje klinkt super! Mijn vriendin maakt vaak een soortgelijke variant! Inderdaad echt heerlijk!
 13. netraam

  Komkommer 2020

  @TomP Super! Onwijs bedankt voor je input! Voor een totale beginner als ik echt heel fijn. Ik lees veel op allerlei sites, maar ervaringen en kunde van anderen is echt onmisbaar!
 14. netraam

  Komkommer 2020

  @JessicaL hier zie je volgens mij precies wat @D_SDennis bedoelt; het mini komkommertje (nu nog een beetje gelig) zit al gelijk voor de bloem. Ja klopt, ik heb er al een zooitje! Blijkbaar geen bestuiving nodig dus, zoals @TomP mij ook al geleerd heeft. Toch schijnen er ook soorten te zijn waar wel bevruchting nodig is? Zonder bevruchting wordt de komkommer anders geel en valt eraf?
 15. netraam

  Komkommer 2020

  Weer bedankt voor je hulp! Ik ben echt een totale beginner en moet nog veel leren😁 ik ga de mannelijke bloemen wegknippen! In eerste instantie ook al gedaan maar daarna las ik opeens weer dat een aantal soorten wel bestuiving nodig hadden. Ik durf het haast niet te zeggen, maar ik heb zelfs 3 komkommers....ik had niet verwacht dat alle 3 de zaden uit zouden komen en heb er eigenlijk ook niet over nagedacht dat ze zoveel komkommers geven🙈 Dat wordt door eten!

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...