Jump to content

netraam

Members
 • Content Count

  32
 • Joined

 • Last visited

About netraam

Personal Information

 • LOCATION
  Zuid-Holland
 • Hobbies
  Elektronica

Recent Profile Visitors

45 profile views
 1. netraam

  Komkommer 2020

  @CelineK Ik zou het helaas ook niet weten. De bladeren van mijn komkommers zijn zo raar van kleur door zonnebrand vermoed ik. Vandaag eens goed opgelet, en het zijn precies de bladeren waar de zon de hele dag op staat.
 2. netraam

  Komkommer 2020

  Op mijn komkommer welke buiten staan ontdekte ik vanmorgen wat scheurtjes in de stengel. Ook zijn de onderste bladeren een stuk geel groeniger dan de nieuwe bladen. Sommige ranken worden een beetje touwachtig. Dit is vooral bij de plant die al de meeste komkommers maakt, de andere plant heeft het een stuk minder. De echte kleur van het blad fotograferen is lastig, maar een goede vergelijking kan je maken met de nieuwere bladeren achter de gefotografeerde. Is dit normaal bij een komkommer en hoe komt dit (kou? hitte? wennen aan de volle zon?), of moet ik actie ondernemen?
 3. netraam

  Komkommer 2020

  Ik heb inderdaad hetzelfde gedaan en voor mij lijkt dit tot nu toe goed uit te pakken
 4. netraam

  Komkommer 2020

  Mijn komkommers staan inmiddels 2 dagen - op 7 hoog - op het balkon in de harde wind. Heb ze 2 dagen geleden verplant (wel afgehard), maar had het weerbericht beter moeten bekijken....Ze zijn ongeveer een meter hoog nu schat ik en zijn lekker aan het klimmen. Tot nu toe houden ze zich overigens goed! Had ik niet verwacht. Als backup heb ik er nog 1 in pot binnen staan....veilig achter glas:)
 5. Nee yoh totaal niet erg, gaat hier ook helemaal goedkomen! Veel en goed contact met buren die zeker ook wel wat komkommers lusten en we zijn er zelf ook dol op. Dat drankje klinkt super! Mijn vriendin maakt vaak een soortgelijke variant! Inderdaad echt heerlijk!
 6. netraam

  Komkommer 2020

  @TomP Super! Onwijs bedankt voor je input! Voor een totale beginner als ik echt heel fijn. Ik lees veel op allerlei sites, maar ervaringen en kunde van anderen is echt onmisbaar!
 7. netraam

  Komkommer 2020

  @JessicaL hier zie je volgens mij precies wat @D_SDennis bedoelt; het mini komkommertje (nu nog een beetje gelig) zit al gelijk voor de bloem. Ja klopt, ik heb er al een zooitje! Blijkbaar geen bestuiving nodig dus, zoals @TomP mij ook al geleerd heeft. Toch schijnen er ook soorten te zijn waar wel bevruchting nodig is? Zonder bevruchting wordt de komkommer anders geel en valt eraf?
 8. netraam

  Komkommer 2020

  Weer bedankt voor je hulp! Ik ben echt een totale beginner en moet nog veel leren😁 ik ga de mannelijke bloemen wegknippen! In eerste instantie ook al gedaan maar daarna las ik opeens weer dat een aantal soorten wel bestuiving nodig hadden. Ik durf het haast niet te zeggen, maar ik heb zelfs 3 komkommers....ik had niet verwacht dat alle 3 de zaden uit zouden komen en heb er eigenlijk ook niet over nagedacht dat ze zoveel komkommers geven🙈 Dat wordt door eten!
 9. Weer bedankt voor je hulp! Ik ben echt een totale beginner en moet nog veel leren😁 ik ga de mannelijke bloemen wegknippen! In eerste instantie ook al gedaan maar daarna las ik opeens weer dat een aantal soorten wel bestuiving nodig hadden. Ik durf het haast niet te zeggen, maar ik heb zelfs 3 komkommers....ik had niet verwacht dat alle 3 de zaden uit zouden komen en heb er eigenlijk ook niet over nagedacht dat ze zoveel komkommers geven🙈 Dat wordt door eten!
 10. netraam

  Komkommer 2020

  Ik ben dit jaar voor het eerst bezig, en heb zojuist mijn Komkommers (Marketmore) uitgeplant. Gezaaid op 4/4/2020 op Cocos stek/zaai potgrond op de vensterbank. Echt gaaf dat Komkommer zo hard groeit! Waar ik nog niet helemaal achter ben is of ik bij deze komkommer soort de mannelijke bloemen nou moet wegknippen of niet. Ik las dat de marketmore een "ridge" soort is en geen "Greenhouse" soort, en dat ridge soorten wel bevruchting nodig hebben terwijl je dit bij Greenhouse soorten niet wilt. Kan iemand mij hier wat meer over vertellen? Kan ik de plant verder nu lekker zijn gang laten gaan of is snoeien toch aan te raden? Ik lees hier en daar hele systemen, maar lees ook weer dat veel mensen de plant gewoon laten groeien.
 11. De eerste plantjes geplant! 2x Marketmore komkommers en 2x tomato maskotka (pottomaat). De komkommer heb ik de laatste tijd al laten harden, de tomaat af en toe. Nog een komkommer in pot en nog 4 tomatenstruikjes die ik even achter houd en binnen laat staan voor als het toch niet goed gaat
 12. Hoi Tom, Bedankt weer voor je reactie! Ja heel tof. Dit is mijn eerste wat serieuzere moestuinplantjes jaar! Normaal vooral aan 't hobbyen met IT en Elektronica, dit jaar weer eens iets totaal nieuws leren en ontdekken. De komkommers (marketmore's) groeien al super en moeten snel de bak in omdat ze in pot onhandig worden. Weten jullie toevallig of je bij Marketmore komkommers ook de mannelijke bloemen moet wegknippen? Ik ben er al achter dat het gaat om een "ridge" type komkommer, dus geen "geen house" type. Ik geloof dat ik ergens heb gelezen dat bij "Ridge" type komkommers het niet nodig is om de mannelijke bloemen te verwijderen, maar geheel duidelijk gekregen heb ik dit nog niet.
 13. Bedankt voor de tips en ervaringen @TomP en @acpronk! Vanmorgen tuingaas gehaald en de boel afgemaakt! Uiteindelijk gekozen voor tuingaas in plaats van kippengaas/voillieregaas. Dit is toch wel aanzienlijk dikker en minder scherp, leek me de beste optie! Nu nog de plantjes erin!
 14. Hoi Square foot gardeners! Ik heb een moestuinbak gemaakt van gevonden onbehandeld steigerhout en een gevonden pallet en moet nu alleen nog het klimrek afmaken zodat komkommers en tomaat de hoogte inkunnen. Nu heb ik de keus om te kiezen voor netten of gaas. Tuinnet, bijvoorbeeld tuinnet van de gamma (https://www.gamma.nl/assortiment/bindingfix-tuinnet-primo-zwart-5x4-meter/p/B580034) of van de action (https://www.action.com/nl-nl/p/tuinnet-/) Gaas, bijvoorbeeld zoiets: https://www.gamma.nl/assortiment/handson-tuingaas-60-cm-hoog-rol-10-meter/p/B536789 verticale touwtjes (zoals ze in kassen gebruiken) De tuinnetten (zowel van gamma als van action) lijken mij nogal scherp voor de planten. Prijstechnisch wel fijn Overleven planten dat wel als eea een beetje wiebelt in de wind? Of is Gaas met wat grotere openingen een betere optie? Zo staat mijn moesbakje erbij. Het gaas of het net wil ik rondom het hout gaan spannen.
 15. Wederom bedankt voor het meedenken! Uiteindelijk heb ik toch maar besloten om nog 100L vermiculiet te kopen, ik denk dat ik dit in de verhouding 1/3e vermiculiet (100 liter) met 2/3e potgrond (200 liter) ga mengen. Ik denk dat ik daar langer plezier van ga hebben dan vermengen met tuinaarde of brekerszand. We zullen zien in hoeverre vermiculiet met potgrond mengen ook goed werkt of dat het een slecht idee was

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...