Jump to content

YKH

Members
 • Content Count

  7
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. De opknapbeurt is goed verlopen. Ik heb: - De boom ontdaan van de uitlopers (stuk of 5) - en ik heb één van de twee stammen verwijderd op ongeveer 80 cm hoogte. Degene met de gladde bast die geen bloesem droeg, op de foto rechts. Het is nu wel een treurig boompje gezien maar twee kransen aan de top van het nog bestaande boompje zitten. Die fladderen nu eenzaam op hoogte. De rest is kaal. We zullen zien hoe het boompje zich hersteld en of er nieuw vruchthout en vruchtknoppen aan komen. fingers crossed! Bedankt voor de hulp!
 2. Oke, dan ga ik hem morgen opknappen! Ik wilde het nog een keer checken, of ik je goed had begrepen! bedankt en ik laat over 5 jaar weten of er meer dan 1 pruim aan zit;p groetjes!
 3. Echt laten hangen! Mijn buren hebben een mooie vijg. Die draagt nu sinds twee/drie jaar. Ze hebben er talloze vijgen aan hangen van vorige zomer. Die zijn namelijk allemaal weer volgelopen toen de zon weer ging schijnen. ik zie het nu ook weer gebeuren. De ‘oude’ vijgen vullen zich nu alweer, zelfs voordat de eerste bladeren volledig ontwikkeld zijn! Fantastisch.
 4. Wederom bedankt voor je uitgebreide antwoord! oke, dus nu dus toch flink snoeien? ik durf helaas niet te zeggen waar ik de pruim in de boom geplukt heb. Ik was zo verbaast dat er überhaupt een in hing dat ik over de rest niet nagedacht heb! Haha. maar eigenlijk durf ik het wel aan om de gladde bast vertakking weg te halen. Ik denk niet dat het boompje heel veel groter groeit dan 2,5 meter. Ik woon hier nu twee jaar en hij is niet echt veel gegroeid. kan het zijn dat ik de ent plek / oculatie oog niet kan zien en dat die bijv. Onder de grond zit? Bij mijn appel boompje zie ik hem heel duidelijk. Bij de pruim inderdaad niet. de hamvraag voor vandaag is, nú snoeien of wachten tot na de pruim (een) vrucht heeft gegeven? groetjes en dank!
 5. Hi weknow, bedankt voor je uitgebreide antwoord. Zoals je wellicht uit mijn bovenstaande vraag hebt kunnen opmaken, gaat het er mij niet om hoe lang het duurt en ‘of het het wel waard is’ ik ben gewoon benieuwd hoe ik hem kan oplappen. voor mij zit de voldoening niet enkel in de oogst namelijk, maar zeker net zo veel in het weer gezond krijgen van deze boom. De vorige eigenaar kan ik helaas niet meer spreken omdat hij overleden is. Maar hij heeft de boom flink geslacht. Dus ik had ook niet verwacht verfijnde snoeitechnieken van hem te kunnen ontvangen;) Verdere omschrijving van de boom; Qua stam is er geen duidelijke ‘hoofdstam’. Het zijn twee vertakkingen waarvan er een een ‘echte’ pruimen bast heeft en de ander een veel gladdere bast. Ze lopen beiden uit in hout wat bloesem heeft. Het boompje is nu ongeveer twee meter hoog. Het heeft vorig jaar 1 heerlijke pruim gedragen! Ik overweeg in het najaar een van de twee vertakkingen weg te halen. Degene met de gladdere bast. Daarna, mocht de overgebleven stam het volgende seizoen uitlopers krijgen, wil ik die begeleiden naar de zijkant. Zou dit een optie zijn? Ik kan mij namelijk niet een optie bedenken waarin de boom sneller scheuten gaat aanmaken op de betere plekken. verder nog een paar vragen: - Kunnen eenjarige bladscheuten nog aftakken in bloemdragende scheuten? - Of moet je de bladscheuten hoe dan ook in de snoeiperiode verwijderen omdat ze te veel energie onttrekken zonder de boom sterker of vruchtdragend te maken? ik ben erg benieuwd! groetjes YKH
 6. Hi allemaal! Er staat een pruimenboompje in mijn achtertuin die erg versnoeid/verwaarloosd Is. Ik wil hem heel graag over de komende jaren opknappen. De gangbare tips heb ik gelezen: snoeien na de bloei, 1/3 max snoeien. Ik wil hem ook liever niet vervangen, want het is ook een mooi leer experiment. Mijn vraag luidt eigenlijk, wát moet ik snoeien aan mijn boom? Het lijkt of ik louter uitlopers heb ipv mooie bloeiende takken. Ik zou hem ook graag wat korter houden omdat we geen hele grote tuin hebben. graag jullie hulp dus! De foto’s zijn als volgt genomen: totaal foto, en de rest zijn delen van de boom, van onder naar boven. Alvast bedankt namens de pruim en ik.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...