Jump to content

sebastianroga

Members
 • Posts

  5
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by sebastianroga

 1. Klopt, maar ik ben op zoek naar zakken broed zoals bijvoorbeeld oesterzwammen broed van Rotterzwam, maar dan van verschillende soorten.

  Maar wellicht kan ik aan de slag met de mycelium culturen, want daar hebben ze inderdaad genoeg van. Nog nooit eerder gedaan echter....

   

  Heeft homegreen ook een telefoonnummer waar ik naartoe kan bellen voor informatie?

   

   

 2. Beste moestuiniers,

   

  Al enige jaren ben ik bezig met mijn kleine moestuintje. Ik richt mij vooral op het kweken van verschillende soorten pepers en kruiden.

   

  Nu ben ik een tijdje geleden in aanraking gekomen met het kweken van oesterzwammen op koffiedik. Dit heeft mij naar meer doen smaken. Dus ik ben veel gaan lezen en ik volg verschillende YouTube kanalen.

  Nu heb ik mij door een kweker laten vertellen dat Nederland geen paddenstoelenland is en daardoor weinig kennis en animo voor is.

   

  Ik zou graag naast oesterzwammen ook geneeskrachtige paddenstoelen thuis of in de moestuin willen kweken, zoals de pruikzwam. Echter heb ik geen serieuze partijen kunnen vinden die gespecialiseerd zijn in verkoop van verschillende soorten broed en/of substraat. Bij voorkeur geen deuvels, omdat ik nog niet van plan ben om op stam te kweken, maar in zak of in de moestuin. Heeft iemand enig idee?

   

  En tips betreffende paddenstoelenkweek, communities en YouTube kanalen zijn meer dan welkom.

   

  Ik ben bekend met rotterzeam, westerzwam en grocycle.

   

  Alvast veel dank voor jullie tips en het meedenken!

   

  Groet,

   

  Sebastian

×
×
 • Create New...