Jump to content

Diana76

Members
 • Posts

  23
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Diana76

 1. Eerste rooie paprika van dit seizoen hij was er vroeg bij dit jaar.
 2. @Portugeesje Een paar dagen goed in de zon zetten dan komen ze vanzelf. Ik heb al 1 paprika hangen. Ik zelf heb geen tuin of balkon maar zet ze tot 25 graden in de volle zon in de dakgoot.
 3. Hey @Flup Ik had gelezen dat dat niet nodig is bij paprikaplanten omdat de stamper tegen de meeldraden aanzitten. Ik heb er in iedergeval niks extras voor gedaan en nu 2 vruchten alleen deze is de grootste. En ik bedoelde paprikaplant.
 4. Deze heb ik vorig jaar te laat gezaaid maar toen gebeurde er niks behalve dat de bloemknoppen eraf gingen vallen. Maar nu lijkt het erop dat er een paprikavrucht groeit. Nu weet ik in iedergeval dat het een paprikaplant is.
 5. @rorror Geen extra werk aan gehad hoor. Gewoon minder water gegeven verder niks.
 6. @rorror ze blijven gewoon in de huiskamer in pot. Ik heb geen tuin of balkon. Hij is in iedergeval goed de winter doorgekomen.
 7. Ik kan het bericht helaas niet weghalen. Maar ik heb besloten om de bloemen gewoon te laten bloeien aangezien het zijn 2e jaar is. Hij hoeft niet meer te groeien.
 8. Mijn Peprikaplant van vorig zit al vol in de bloemknoppen. Moet ik die weghalen of kan ik ze laten zitten. Het is namelijk nog april. Ze staan in de huiskamer en komen niet buiten. Ps. Peprika omdat ik niet weet of het een peper of paprikaplant is🙈 vorig jaar voor het eerst begonnen maar veel te laat. Heeft wel een paar bloemen gehad maar die vielen eraf zonder vrucht.
 9. @Patrijs Nou de aardappelplant heb ik vorige week weggegooid. Was helemaal aan het verpieteren en ging vanzelf weer naar de grond groeien zo scheef hing hij van de zwaarte. Experiment gefaald haha. Ik heb er nu een tomatenplant voor in de plaats maar natuurlijk de verkeerde soort aangeschaft aangezien ik alleen een dakgoot heb en geen tuin of balkon pfff. En ook maar wat peperplantjes gezaaid en ik heb er nog 1 van vorig jaar over, waar niks is aangekomen en dus ook nog steeds niet weet of het paprika of peperplant is. Maar ja al doende leert men. Vorig jaar ook te laat begonnen met zaaien, maar kreeg in de lockdown vorig jaar ineens een nieuwe hobby. Ooit zal het lukken.
 10. [email protected] Ik had ze ooit meegenomen bij een surinamse toko geloof ik. 2 aardappelen maar nooit gebruikt. Ze lagen maar op het aanrecht met allemaal spruiten eraan en ik had nog potgrond van vorig jaar en heb ze dus maar in de aarde gestopt i.p.v. weggooien en ze zijn zeker niet ziek. Ik heb ongeveer dit soort gezien bij een reclame voor aardappel kweekzak van wish maar verder geen google foto's van deze plant. Ik was gewoon benieuwd en ach er staat wat groen in de huiskamer. Ik hoef ook niet perse aardappelen haha die eet ik ook te weinig maar vond het zonde om weg te gooien.
 11. Weet iemand toevallig welk aardappelplant (ras) dit is. Ik heb op 17 januari 2 aardappelen in de grond gestopt en ze groeien als gekken ze zijn al 75 cm hoog. Hoe hoog worden die dingen. Ik kan nergens op Google deze aardappelplant vinden.
 12. Paprika of peperplantjes zijn toch zelfbestuivers🤔 Ondanks het te laat toppen heb ik alweer de eerste bloemknopjes😁
 13. @rorror Ze staan sowieso binnen en als ik thuis ben en de zon schijnt in de dakgoot. Heb geen tuin of balkon. En ze staan onder de groeilamp om genoeg uren licht te vangen en ik wil ze laten overwinteren. Dit jaar was trouwens toch een oefen rondje. Ik weet niet eens of het paprika of peper is maar ik had ook niet verwacht dat ik überhaupt iets kon laten groeien🙈Volgend jaar ga ik op tijd beginnen en labelen🤣😂
 14. Nou ik heb het net gedaan. Voor het eerst😭😭😭
 15. Ik kan geen beestjes signaleren ook geen web. Maar dat iets de bladeren op eet is zeker. Voordat ik het verkeerde product koop. Kan iemand mij vertellen wat dit is. Bonenplant staat binnen achter een raam.
 16. En hij doet het nog al gaat het niet snel. En de paprika of peper plantje gaat ook nog goed. Nu bijna een maand oud:) Maar ik was te laat voor peper en paprika maar zolang hij het doet laat ik hem groeien. Dat andere mini kiemblaadje heeft ook een blaadje erbij gekregen. En de miracle bonen gaan ook goed voor 4 weken oud.
 17. Haha Tom. Dan moet het niet hard waaien. Ik zie het hier al voor me op 3 hoog.
 18. Thanks @Rorror!! Ik werk maar was zelf wel de plantjes in de namiddag zon aan het zetten. Ben er dan gelukkig snel bij als ze gaan hangen maar zijn in de schaduw in 30 min. alweer omhoog gelukkig. Top dan weet ik dat ik goed bezig ben.
 19. Deze kennen nog geen winter. Eind april voor de lol in de grond gezaaid uit de supermarkt groente van paprika en peper. En ik zou opbloeien in de dakgoot helemaal na de winter brrrr:))
 20. Ik weet ben veeeeel te laat begonnen. Maar tijdens de lockdown heb ik zo maar wat gepland. Ik weet ook niet of het peper of paprika is. Alleen de miracle boon weet ik want die heb ik bewust geplant en die gaat best goed denk ik. Zonder labels natuurlijk. Ik heb geen tuin of balkon alleen een dakgoot. Maar als ik ze even daar in zet gaan ze na een half uur slap hangen dus zet ik ze maar weer onder een lamp. Nou is mijn vraag gaat dit nog wat worden.
 21. Nou mijn eerste aanwinst. Chinese boon. So far so good. Nu maar hopen dat alles goed blijft gaan. Ik dacht ik begin makkelijk. Ik heb ook wel geluk gehad dat ik een stam sperciboon heb gekocht i.p.v. stok. Dat had natuurlijk niet goed gegaan in mijn huiskamer. Aangezien ik geen tuin of balkon heb.

  20200517_141211.jpg

  20200518_084717.jpg

  20200518_175055.jpg

  20200523_133949.jpg

  20200526_171535.jpg

  20200527_161039.jpg

 22. Ik geloof dat ik vorig jaar wel eens een verdwaald spaans mandarijn pitje uit de supermarkt (want het was zonder pit) in de aarde heb gestoken. Wat apart dat dat nu naar boven komt. Ik heb ook lekker ruimte in mijn huiskamer voor een boom🤣😂😂
 23. Ik heb hem even naar boven gehaald en in een aparte pot gezet. Ben toch wel heel benieuwd wat dit word. Er komen 2 steeltjes uit het zaadje.
 24. In deze pot in de huiskamer gaat altijd mijn mislukte oogst in en extra aarde maar nu begint er iets te groeien maar weet niet wat het gaat worden omdat ik niet iets speciaal gezaaid heb in deze pot. Weet iemand wat dit gaat worden? En kan ik ze beter uit deze pot halen of voorlopig laten zitten. Het plantje waar geen cirkel om staat moet een paprika plantje worden maar die groeien bij mij alleen tot het 2e echte blaadje en dat gaan ze ineens dood. Die staat inmiddels in zijn eigen potje. Ik wou dat ik een tuin had maar heb alleen een raam op het zuiden.
×
×
 • Create New...