Jump to content

Goudsbloempje2

Members
 • Posts

  191
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Goudsbloempje2

 1. Nog even geduld denk ik. Ik heb op 16 oktober gepoot. In pot staat de helft al even boven. De andere helft moet nog opkomen. In de volle grond heb ik maar een soort - dezelfde die in pot al een tijd boven staat. In de volle grond is nu op een paar plekken net een heel klein beetje groen te zien.

   

  Bij mij zitten ze trouwens niet zo diep denk ik. Ik denk dat het bovenste puntje hier net 1-2 cm onder de grond zit. Als je goed kijkt kan je ze op de foto van 16 okt zien zitten. Ik gebruik de spitvork voor het maken van gaatjes maat niet ieder gaatje is dan gevuld. 

  C1087725-D9F8-42B4-A010-29024C36B284.jpeg

 2. Grappig dit topic zie ik nu pas. Wij hebben afgelopen voorjaar ook een mornings gezaaid. Kiemen makkelijk. Hij leeft nog wel alleen is hij in de tuin drukte een beetje (erg) verwaarloosd en in een veel te kleine pot blijven staan. Moet eerlijk zeggen dat ik hem ook gezaaid had voordat ik de research had gedaan. Begrijp nu ook dat het hele grote bomen zouden moeten worden en dat gaat hier denk ik niet lukken. 

 3. De normale hokkaido pompoen oogst is hier door de slakken erg slecht. 8 veelal kleine pompoenen van 8 stekjes / 4 planten. 
   

  De AH pompoen leek het in omvang echter beter te doen (8 pompoenen van 1 plant) al heb ik begrepen dat deze oranje af moeten rijpen en dat is er nog geen een. Wie weet de soortnaam? En kan je ze net als de hokkaido ook gewoon onrijp eten?

  8E3A63FE-4E0A-4AD8-8AD1-8A0D5009A488.jpeg

 4. Wij hebben besloten volgend jaar te stoppen met de ‘grote’ moestuin en alleen aan huis verder te gaan. Gelukkig hebben we zelf ook een grote tuin, al is daarvan een groot deel mooi betegeld. Volgend jaar willen we daarom ook meer in potten doen. 
   

  Door omstandigheden zou dit weekeind een goed weekeind kunnen zijn om de aalbessen te verhuizen. De struiken zijn denk ik een jaar of 6 oud. Ideale moment om ze te verplaatsen lijkt me in het vroege voorjaar nadat ze gesnoeid zijn. Vraag is even of ze het zullen overleven als we ze nu al verhuizen? En doe ik er dan goed aan om ze eerst te snoeien?

   

  Ook eventuele andere tips zijn welkom!

 5. Hier staan de pepers en paprika’s buiten in (hoge) pot de zon en dat geeft een aardig / goed resultaat. Vast niet zo goed als in de kas, maar toch een mooie oogst. Ik gebruik wel veel grotere potten dan dat ik bij jou zie. Met die maat zal je denk ik (regelmatig) bij moeten voeden. 
   

 6. Hier helaas veel wortelvlieg. En voor het eerst pastinaak. Niet helemaal de vorm die je zou willen, maar ik vind het toch geslaagd…

  Verder nogsteeds oogst van de toppers van dit jaar - bonen en komkommer 

   

  65C92B66-E7BC-40CF-90F2-329EA7E866A4.jpeg

  • Like 1
 7. Ik heb herfstframbozen en dan laat ik ze altijd zitten. Wegknippen heeft volgens mij ook geen zin. Er worden nu geen nieuwe frambozen meer gevormd en straks knip ik de meeste takken weer tot aan de grond terug. 
   

  Ik pluk overigens alle rijpe frambozen tegelijk. Maar ze rijpen niet tegelijk af. Als ze eenmaal rijp zijn duur het ook niet lang voordat ze overrijp zijn. Meestal zit daar maar een paar dagen tussen. 

 8. 10 hours ago, Arja said:

  Welke rassen zouden vroeger, sneller afrijpen dan andere?


  Ik ben zelf geen expert, maar omdat ik vooral tomaten buiten kweek heb ik daar dit jaar wel op geselecteerd. 
   

  Ik had Cherry Falls. Dat is een struik kerstomaatje. Ik had ze in pot staan en deze maakte al heel vroeg tomaatjes aan. De eerste week van juli was de eerste rijp. Deze planten zijn nu allemaal ‘klaar’ en hebben plaatsgemaakt voor palmkool. 

  De vleestomaat ashleigh maakte in sommige planten ook al snel vruchten alleen duurt het afrijpen met dit weer dan toch lang. Wel lijken er nu meerdere tegelijk af te rijpen. Deze hebben op enkele bladeren phyto gehad, maar geen van de planten hebben het in de stam.

   

  Verder heb ik nog een cherry stam tomaat - sweet aperitif - die kreeg de phyto het eerste in de stam. Eind juli rijpte daarvan de eerste tomaatjes af. 


  Ben wel benieuwd naar andere soorten die vroeg afrijpen.  

  • Thanks 1
 9. Toch lukt het hier buiten ook wel - ook zonder chemicaliën, maar met een grote plant afstand en iedere dag zorgvuldig aangetaste blaadjes wegknippen. En heb voor vroeg afrijdende rassen gekozen. 
   

  Voor de vleestomaten duurt het bij dit weer dan toch nog lang, maar nu dan eindelijk de eerste. 
   

  3ACD4DF7-C070-48E4-8450-3E6AD4E1FB6E.thumb.jpeg.ee24487dca1e18ab0d00f6846e7bdd7d.jpeg


  We hebben dit jaar niet genoeg om in te maken, maar de afgelopen weken wel  genoeg om lekker van te eten. Er hangt ook nog genoeg aan. Helaas gaat wel een deel verloren aan de phyto. 

  • Like 2
 10. Ik heb ze ook ontvangen @Flupheel erg bedankt!


  Ik ben ook op zoek naar kweektips en heb wat specifieke vragen: 

  Kunnen / moeten ze  nu gelijk geplant worden? of kan in het voorjaar ook nog?

  Zon? Of is schaduw ook ok?

  Ik las ergens dat ze ook goed in pot groeien. Ik wil zowel pot als volle grond proberen. Hoeveel kunnen er in een pot met ongeveer 20cm diameter? En wat is de plant afstand in volle grond? Ik las ergens 20x30 maar op de foto’s die ik zie lijken ze veel dichter op elkaar te staan. 

   

   

   

×
×
 • Create New...