Jump to content

Goudsbloempje2

Members
 • Posts

  288
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Goudsbloempje2

 1. Snijbiet zaait heel makkelijk en zaait zichzelf uit als je hem door laat schieten. Als je hem in de winter laat staan geeft hij in het voorjaar wel voordat hij doorschiet. Maar ik vraag me af of het echt een meerjarige groente is.
   

  Egyptische ui heb ik via het forum gekregen en vind ik daarom leuk om ook weer door te geven. Ik heb ze nu alleen niet voor je. Zal je me in het seizoen aan moeten herinneren. 

 2. Wij hebben dit weekeind nog koriander van buiten (in pot) kunnen oogsten. Vorig weekeind was het helemaal bevroren. Wat een veerkracht.  Vraag me nu ook af of ik   koriander ook al vroeg in het voorjaar kan zaaien   02E9A39C-31A6-4E4D-87D2-72CD870ED93B.thumb.jpeg.9d87bcea6263875c8be9dd6c64100735.jpeg

  • Like 2
 3. 4 hours ago, acpronk said:

  Zou water de opbrengst verhogende factor zijn?

  Ik heb altijd begrepen dat ze houden van een hoge luchtvochtigheid. De aarde mag niet droog staan maar het water mag ook niet blijven staan. 

 4. Ik ben geen expert hiermee, maar we hebben er al wel een aantal jaar een paar. Bij ons staan ze in de woon en slaapkamer voor het raam met redelijk wat licht. Enige dat ik verder weet is dat je ze niet teveel water moet geven. 

  • Like 3
 5. Op 1 plant na alle tomaten geoogst/geruimd. Het afrijpen binnen van de vorige lichting (ongeveer 2 weken geleden) is heel goed gelukt. Wat een enorm verschil met vorig jaar. 
   

  Doordragende aardbeien uitgeplant. Was ik al eerder van plan, maar ze bleven maar aardbeien geven. Dit is mijn eerste jaar met doordragers, dus moest even wennen. 
   

  Verder knoflook gepoot. Hoop op een betere oogst als vorig jaar. 

 6. Ik was benieuwd of er nog andere forumleden zijn die nog buitentomaten hebben staan en wat zij daar momenteel mee doen. Ik twijfel erg. Het afrijpen gaat de laatste week heel erg langzaam en er komen steeds meer gescheurde tomaten bij. Daarom vraag ik me af of het met de voorspelde regen in het vooruitzicht niet verstandiger is om de tomaten die morgen nog hangen toch maar te oogsten. Ik ben benieuwd wat anderen doen.

   

 7. Het was een fijne dag in de tuin. Ik heb veel blad bij de tomaten verwijdert en ook de blad/mulch laag in de tomaten potten weggehaald. Twee tomaten planten hadden ieder nog maar twee tomaatjes hangen dus die moesten helemaal het veld ruimen en plaats maken. Ook de lage boontjes, die al sinds eind juni oogst gaven waren op en moesten plaats maken. Verder de pompoenen en courgette goed opgeschoond en de kolen nog wat compost gegeven. Veel geoogst: tomaat, paprika, boontjes, komkommer, worteltjes en veel verveine om te drogen. Ook veel gezaaid: veldsla, mosterd, sla, rucola, koriander, fenugreek en radijs. 

  5C768E16-FD65-48B9-BAF9-391F425A7582.jpeg

  • Like 3
 8. Ik ben ook op zoek naar tips voor volgend jaar. Ik teel met name buiten in pot en wil daarom graag een vroegrijpend soort. Het liefst biologisch. 
   

  De afgelopen jaren heb ik popti gehad. Die geeft veel paprika’s en al relatief vroeg (zelfs in het natte koele 2021) maar ik vind ze niet zo heel smaakvol en dat is toch jammer. 
   

  Iemand tips voor een lekkere vroegrijpende biologische paprika?

 9. De derde bleekselderij geoogst. Als iemand tips heeft voor hoe je die biologisch tot dikkere stelen kan kweken, dan hoor ik het graag! Ze staan nu het grootste deel van de dag in de zon en krijgen meer water dan de andere planten. 

  E810A493-BC57-4327-A972-ADAC97EABF5F.jpeg

  • Like 3
 10. Wat is klein? Ik heb dit jaar voor het eerst ook Ostara (biologisch). In het voorjaar met goede compost gepland. Ik knip niks weg (behalve een groot deel van de vele uitlopers).  Zijn hier ook geen hele grote aardbeien. Ik heb 10 planten in drie hele grote potten en daar haal ik iedere dag een goede hand vol aardbeien af. Ik denk dat ik ze ook moet voeden. Toch ben ik niet ontevreden. Hiervoor had ik alleen juni dragers dus vindt het gewoon fijn om nu over een langere periode aardbeien te hebben.  

×
×
 • Create New...