Jump to content

missa92

Members
 • Posts

  8
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by missa92

 1. Hoi Dennis, welkom en alvast veel plezier met de moestuin!

  Dit is precies wat ik vorig jaar ook had, ik heb de helft omgeschept met een spade en met de hand al het onkruid eruit gehaald (een keer of 3 voor alles eruit was). Was erg zwaar en werkte wat lastig, dit jaar doe ik de andere helft maar met een spitvork op aanraden van de tuinburen.

  Wat ik nog wel als tip kan geven is om nog wel (kunst)mest in de grond te verwerken nadat het schoon is en een paar weken voor je gaat planten! Vergeleken met mensen die wel bemest hadden waren mijn plantjes van bescheiden formaat.

 2. Wow de bak ziet er echt gaaf uit, mag ik vragen hoe hoog deze is? En of het na zo'n 7 jaar nog steeds goed werkt ?:) Ik wil mijne het liefst volgend seizoen ook in een hoge bak maken, (witte asperges en groene) en probeer uit te vinden hoe hoog deze het beste kan zijn dan!

 3. Dit is mijn eerste jaar in de moestuin, ik heb grijze luis (met de mini witte vliegjes) op mijn boerenkool. Hun eitjes leggen ze aan de onderzijde op het blad, makkelijk af te wassen met zout water..

  Maar heel smakelijk vind ik het niet, heeft er iemand tips - het liefst zonder chemicaliën?

   

  Ik had zelf gelezen dat OI-kers erbij planten zou helpen? Ik heb van de Welkoop ook een mengsel tegen bladinsecten, deze hielp tegen het koolwitje maar niet zo tegen deze mini witte vliegjes.

   

  Alle wijsheid en ervaringen worden gewaardeerd!

 4. Volgend jaar wil ik graag in verhoogde bakken tuinieren, deze bekleed ik aan de binnenzijde met worteldoek. Bij ons bij de loods kan ik qua grond kiezen uit potgrond en moestuinmix, beide van Amica.

  Ik ben van plan het te mengen met compost en bemeste tuinaarde, in de verhouding 1/3 van elke 'grondsoort'.

   

  Nu is mijn vraag, welke kan ik het beste kiezen? - de prijs is gelijk dus daarvoor maakt het niet uit.

  Hieronder de gefotografeerde 'informatie' op de zakken.

   

  Bedankt voor jullie hulp alvast!

   

   

  moestuinmix vs potgrond.png

 5. Hoi! 
  Ik ben afgelopen maart begonnen met mijn eerste moestuin op een tuindersvereniging. Ik vond het erg leuk om te doen en alles te zien groeien. En ga ik volgend seizoen weer met volle energie aan de bak!

  Ik vind mezelf nog redelijk een beginner en hoop veel van jullie te leren.

   

  Hieronder een foto van mijn tuin afgelopen zomer, want nu is het er redelijk kaal op wat kolen na.

  107606355_306117173765665_2572603674300418157_n.jpg

  • Like 2
×
×
 • Create New...