Jump to content

EvaB65

Members
 • Content Count

  7
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hoe werkt dat: 'verhoogd' zaaien, in een krat?
 2. Wat werkt het beste voor het opbinden van tomaten (max 1.50 hoog)? Spiralen? Bamboestokken 12mm dik? andere methode? Je schijnt ook horizontaal te kunnen binden, maar ik zie daar het voordeel niet van in,. Iemand ervaring mee?
 3. Hallo! k ben geen ervaren moestuiner, heb alleen wat in bakken geplant. Maar dit jaar heb ik een lapje moestuin, en wil het graag in één keer goed doen. Dus: wat moet ik gebruiken voor het zaaien van mijn groentezaden? Ik gebruikte eerder altijd zaai en stek grond, maar lees nu allerlei berichten dat dit (vooral bij Pokon) ook mis kan gaan en die ervaring heb ik ook wel. Maar potgrond is vaak zo grof. Wat adviseren jullie? Potgrond mengen met zand (en wélk zandsoort)? Ander merk stekgrond? Of vermiculiet? (ken ik niet, iemand ervaring?)
 4. EvaB65

  Tomaten Topic 2021

  ik heb wel interesse in wat 'Waimea wild cherries' zaden. hoe stuur ik een PB??
 5. EvaB65

  Tomaten Topic 2021

  ik ga het voor het eerst tomatenplanten nemen, in de volle grond (dus geen kas). ik zie op internet door de bomen het bos niet meer.. Wil geen superzware tomaten, middenmaatje of cherry is prima. krachtige smaak, en bestand tegen ziektes. Welke soorten kunnen jullie aanbevelen? Of heeft iemand nog wat zaden liggen van een sterke soort?
 6. EvaB65

  Blumen tomatenzaad

  wat zijn dan zaadvaste rassen? kun je een voorbeeld geven? en hoe kom ik daar aan?
 7. Ik heb dit jaar voor het eerste een lapje moestuin, en wil daar o.a. tomaten gaan kweken. Eerdere ervaringen in potten waren wisselend. Er is zoveel info te vinden dat het me duizelt. - wat is beter: zaden kopen of kan ik verse tomaten gebruiken om mee te zaaien? of allebei proberen? zijn er rassen die 'dummyproof' zijn? - is het verstandig om tomaten voor te zaaien, binnen? en wanneer begin je daarmee? - op de moestuin mogen bouwsels, hekken en stokken niet hoger dan 80cm zijn. Voor tomaten is dat wel weinig. wie heeft er ervaring met horizontaal geleiden van tomatenn? wat je heb je daarvoor nodig?

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...