Jump to content

Mypos

Members
 • Posts

  11
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Zwolle
 1. Dag allemaal. Ik wil zelf een koud kasje fabriceren van hout en een oud zolderraam. Nu had ik het idee om het een vrij diep kasje te maken en deze vrij diep in te graven om zo een soort van Walipini effect te creeren. En dan in eerste instantie te gebruiken om een paar komkommerplanten in te gaan kweken die ik dan mooi omhoog kan leiden. Nu mijn vraag, is er wel eens iemand die zoiets geprobeerd heeft? Ik heb ooit ook eens gelezen over een Walipini kas wat me ook super lijkt. Alleen heb ik gehoord dat dit in Nederland niet echt goed schijnt te werken ivm het licht, stand van de zon in de koudere seizoenen. Heeft iemand hier ervaring mee of iets zinnigs over te melden? Dank!
 2. Dus dat is ongeveer 2 weken vanaf dat ze gekiemd zijn?
 3. Ik was wel benieuwd wanneer jullie nou de kleine slaplantjes uit de kweekbak halen en in een grotere pot zetten met potgrond?
 4. Nou ik heb het gedaan hoor. Heb ongeveer 1 spade eruit geschept en gevuld met tuinaarde. Viel eigenlijk best mee wat werk betreft. Tis eigenlijk toch een wonder dat ik vorig jaar op dat metselzand nog zoveel tomaten en komkommers heb kunnen kweken.
 5. Sja. Het is alleen zo enorm veel werk. Want het gaat sowieso al wel een halve meter diep.
 6. Ik heb vorig jaar een kasje gekocht bij de Lidl en in mijn tuin neergezet op een stukje waar eerst tegels lagen en daar ligt nogal wat wit zand. Kan ik dat nou het beste mengen met wat kleigrond en compost of zouden jullie dat helemaal afgraven en vullen met ander zand? Vorig jaar ging het best goed eigenlijk (toen had ik er alleen wat tuinturf opgegooid en niet eens omgespit). Mijn tomatenplanten deden het behoorlijk goed totdat ik de aardappelziekte ering kreeg. Waarschijnlijk omdat er natuurlijk helemaal geen mineralen ed in dat witte zand zit. Mijn komkommer deed het niet zo goed.
 7. Hey Chaotik, Ik las dat je er over zit te denken om een stuk grond te huren/pachten in het buitenland. Heb je daar al wat concretere plannen voor? Ik zit daar namelijk ook wel eens over te denken. Ben sowieso erg benieuwd naar ervaringen van mensen die dat willen doen of al gedaan hebben.
 8. Nou ik heb nu wat minder zand op de zaadjes gestrooid en na 3 dagen zijn er nu wat ontkiemd. Alleen van 1 slasoort namelijk de kropsla de twentse gele komt er niks boven. Maar dat zijn zaden van vorig jaar dus die zullen dan waarschijnlijk niet meer goed zijn. Bedankt voor alle tips. En jullie zullen me hier wel vaker gaan zien!
 9. Kan ik het dan beter verder bij het raam vandaan zetten? Want bij beide ramen heb ik de verwarming zitten helaas.
 10. Nee het is gewoon nieuw zaad. Zou het misschien aan de kweekgrond kunnen liggen? Wat gebruiken jullie daarvoor? Of de temperatuur? Of de hoeveelheid licht? Het zou kunnen dat ik er te veel grond op doe dus dat ga ik in ieder geval proberen. Thx.
 11. Hallo allemaal. Ik ben nieuw hier. Ik ben nu 3 jaar bezig met een moestuin en ik vindt het echt waanzinnig. Alleen heb ik een probleem met het opkweken van de plantjes in een zaaibak. De eerste twee jaar ging dat prima maar ik ben verhuisd (weet niet of het daar aan ligt) maar vorig jaar en dit jaar heb ik enorm veel moeite om de zaadjes te laten ontkiemen in de zaaibak en dan vooral bij sla. Waar zou dit aan kunnen liggen? Ik gebruik stekgrond en heb de bak in de vensterbank boven de verwarming staan maar bepaalde sla zaadjes komen gewoon niet op of heel slecht (erg kleine plantjes die bijna niet groeien). Alle hulp en tips zijn welkom!
×
×
 • Create New...