Jump to content

mariella070

Members
 • Posts

  11
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by mariella070

 1. Detailfoto's ga ik morgen maken, stom dat ik dat niet gelijk gedaan heb....

  Struik zit vol doornen, vergis me iedere x hoe scherp ze zijn.

  Een Yuzu soort denk je, daar heb ik s op gegoogled, veel tegenstrijdige info heb ik gevonden. Maar ze blijken (?) een bladsteel te hebben in de vorm van een blad...

  Dat heeft deze struik in ieder geval niet. Struik is overigens minimaal acht jaar oud, ging als puberplantje de grond in:-)

  Afgezien van soort, wat te doen met deze struik? in een kuip of laten staan?

  En als t beter is m in een kuip te zetten, nog tips naast ruim uitsteken, grote kuip? (wortel)snoei?

   

 2. Als nieuweling wil ik graag hier een vraag stellen; op onze moestuin staat in het gemeenschappelijke deel een citrusboom, ik vermoed een citroen (blad ruikt naar citroen) maar welke precies, geen idee. Het struikje komt van een natuurwinkel hier in Den Haag.

  Zes jaar geleden is ie in de volle grond gezet en nu ong. 1,5 m hoog. We zitten hier op zandgrond waar zo af en toe een handje koemestkorrels op wordt gegooid.

  Tot nu toe heeft hij (of zij?) alle winters overleefd. Hoewel ons complexje heel beschut ligt en we vlak aan zee zitten, kan het ook hier vriezen, afgelopen vorstperiode -7 graden.... Z'n plekkie is niet ideaal, erboven groeit een druif en in de zomer heeft ie dus best veel schaduw.

  Probleem is dat ie niet bloeit en daarom geen vrucht geeft en dat vind men nutteloos dus wil een meerderheid van de struik af.

  Ik ben erg begaan met de struik (sterker, met alles wat groeit en bloeit....), al zes jaar relatieve verwaarlozing, vorst en geen ideale standplaats, wie doet hem dat na?! Er zijn twee opties (of meer?); of hij gaat bloeien en vruchten geven of hij moet eruit en gaat in een kuip. Ik prefereer het eerste maar vrees het laatste.

  Wie heeft tips? 

   

  foto is van vandaag, zo 7 maart.....

  IMG_1454.JPG

 3. Spinazie komt al op, erwtjes zijn net ontkiemt en sla is gezaaid.....

  Ja, ook ik word heel gelukkig van eten van eigen tuin, heerlijk en eerlijk.

  Op ons heel bescheiden tuincomplexje in Den Haag (20 tuintjes, 30 m2) ben ik vaak de vraagbaak voor mijn medetuiniers maar ik weet ook niet alles....

  Met jullie kennis hoop ik alle vragen te kunnen beantwoorden!

  fijne avond! Mariella

  • Like 1
×
×
 • Create New...