Jump to content

Tienkebe

Members
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Eerst en vooral. Wauw. Wat een nuttig forum. Ben echt onder de indruk van de antwoorden die ik hier krijg. Ik woon net voor Limburg. In de provincie Antwerpen. Gisterenavond is het hier ontzettend beginnen waaien en hebben we het zeil van de serre moeten verwijderen. Gezien we wel meer met zo een stormachtig weer te maken gaan krijgen. Zal de serre dus niet de oplossing zijn. Als beginnen mag er altijd advies gegeven worden van wat een alternatief zou kunnen zijn. Dit gezegd zijnde is het idd duidelijk dat het niets meer gaat worden met de meeste plantjes. Lesje weer geleerd. Ik ga wel nieuwe plantjes kopen. Hoe pak ik dit dan aan. Snachts binnen nemen en overdag buiten? Of best nog altijd binnen houden tot half mei.? De bosarbeitjes kan ik dus nu al in volle grond planten? Hiervan ga ik nog een plantje of twee bijkopen. En de lenteui ik heb er daar eentje van? Ik ben er gek op dus dacht ook hiervan bij te kopen. Nu ga ik wel iets doms vragen. Als je ze afknipt om te gebruiken is het dan "op" ik weet dus niet wat je van zo een plantje als lenteui mag verwachten. Samen met de kinderen heb ik ook al een paar radijsjes in volle grond gezaaid en die doen het nog steeds super goed. Ook iets wat we hier graag lusten. Kan je radijsjes heel de zomer blijven zaaien? Heb besloten eens wat boeken uit te lenen om wat meer te weten te komen. Samen met de kinderen aan dit moestuin projectje begonnen en we hebben er nog steeds veel zin in. Alvast bedankt voor jullie tijd en moeite!!!
  2. Eerst en vooral bedankt voor de reacties. Ik woon in Belgiƫ. Volgens het weerbericht zou het niet vriezen snachts en tss de 3 a 5 graden zijn. Nog koud natuurlijk. Ga ik het daarmee omzeep geholpen hebben? Heb even foto's genomen. Ze moeten dus nog uitgeplant worden en staan nu op een tafeltje in de serre. Alvast bedankt!
  3. Hoi iedereen, Voor de eerste keer heb ik twee weken geleden tomatenplantjes gekocht. En een paprika plantje en een komkommer plantje. Mijn man zei dat het te vroeg was om ze buiten te zetten dus hield ik ze binnen achter glas. Ze deden het tot hier toe goed. Omdat ik de smaak te pakken heb. Heb ik me een serre gekocht uit plastic van 2x2x3. Dit weekend hebben we ze opgezet en we merkten al snel dat er al aangename temperaturen in de serre op te meten waren en de eerste anderhalve dag deden de plantjes het goed. Tot vanmiddag. Ik ging de serre openzetten op te verluchten en alle tomatenplantjes, incl de komkommer en paprika plantjes hingen zo slap ls wat. De bosaardbeitjes die er ook in staan en de lenteui doen het nog steeds super. Na een paar keer checken vandaag staan ze nog half stok. Niks beterschap tot hier toe. Iemand die deze newbie kan helpen aub? Ben er best een beetje triest over. De grond is vochtig. Dus ik veronderstel genoeg water? Alvast bedankt!
×
×
  • Create New...