Jump to content

Indy

Members
 • Posts

  2,148
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Noordoostpolder

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. De eerste rode pepers met zout weggezet om te fermenteren. Zondag azijn erbij, en dan kan t een paar weekjes staan.
 2. Nee, die zet je op in thee. Ik vond het een heel geheisa, en niet eens lekker, dus was er al gauw klaar mee,. Hij groeide als een malle dat dan weer wel. Ik heb m op de compost hoop gemikt.
 3. Dat is inderdaad een truukje. Smaakt ie naar zeep, dan is ie goed, smaakt ie naar een 9volts batterij, dan moet ie nog even liggen. @ Mellie, op de naschoolse, deden we het een keertje met restjes zeep.Maakten we zeepkettingen met de kindren. Moet ik even weer opzoeken hoe we dat precies deden. Gietzeep is inderdaad ook een optie, maar het mocht niks kosten vandaar restjes.
 4. Prachtig zeepje , zeg! Moet je m dan niet gewoon wat langer laten uitharden? Heel in t begin heeft de mijne dat ook, maar tijdens het rijpen verdwijnt t. Mijne liggen nu 3 weken te rijpen, gister f mijn tong er tegen gehouden, en het is .........zeep. klaar dus!.
 5. O, dat ziet er echt heerlijk uit, Mellie! Ik heb net een lading paarse boontjes geplukt, voor vanavond. Samen met spek,ui,knoflook, peper, en krieltjes, lekker !! Zo eerst ff werken.
 6. Ik ook Mellie, er komt weer eens wat anders op tafel, en weer nieuwe blijvertjes. De kip en worst van Jamie zijn hier echt een favoriet iets. Wortel caponata vind ik ook zalig.
 7. Spagetti met courgette, en verse tomatensaus. Alles uet, ik had eigenlijk ook nog even zelf pasta willen maken, maar wegens echt geen tijd een pakje er in gemikt
 8. Ik deed dat dus, maar na 5 jaar was ik er niet meer tevreden over. In de shampoo bars die je koopt zit weer allerlei zooi , die ik niet wil, ivm mijn hoofdhuid. Vandaar dat ik nu mijn eigen gemaakt heb. Ik was dan met de zeep, en spoel na met een mix van appelazijn, en water. Ik wil nog eens met kruiden proberen, wel eens met klimop gedaan, maar ook dat voelde niet fijn. Henna werkt wel.
 9. Ja, dat klopt, maar ik heb het maar even laten staan, dan valt t wel mee. Ik gebruik het in de vinaigrette . geras De bietjes in zoetzuur ingemaakt, lekker grote potten.
 10. En dat hebben we dus ook gegeten, courgette/uiensoep, met een peper er door.
 11. Dank je wel , voor je antwoord, ADOPEG. Op Amerikaanse zeepforums las ik dat je dan een zogenaamde fatting, kan creëren, je voegt dan minder loog toe( wel uitrekenen) zodat het niet compleet verzeept, maar er een verzorgend? olielaagje blijft, waardoor er dus dan een laagje olie bij elke wasbeurt vrij komt. Ik heb dat niet gedaan, omdat ik al 2 oliën heb toegevoegd, die vettend zouden zijn, en ik toch spoel met appelazijnwater na het wassen. Maar ze liggen nu eerst even erg mooi te zijn, en uit te rijpen
 12. Ik ben wel erg benieuwd wat je dan merkt? Wat gebeurt er over 2 jaar? En wat is de onderbouwing? Ik heb vandaag mijn zeepbars gemaakt. Ik weet nog niet of het wat is, ik ga ze fijn proberen, maar is t niet fijn,in dat geval heb ik een fijn setje zeep. Nu nog een paar weekjes rijpen.
 13. Ik zou m gewoon goed schoonmaken, en opnieuw op zetten.
 14. De eerste zakjes boontjes . De potjes azijn gefilterd, en een Italiaanse kruiden olie gemaakt.
 15. Een pantykousje er over , die zijn handiger daarvoor. En donker wegzetten.
×
×
 • Create New...