Jump to content

malouis

Members
 • Posts

  987
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Drenthe

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik had afgelopen jaar Alouette en Carolus. Beide soorten vallen hier goed in de smaak. En ze hebben ook beide een goede opbrengst gegeven - er ligt genoeg in de kelder om het tot de volgende oogst uit te houden. Bij de teelt geen enkel probleem met phytophthora (en ik heb dus NIET gespoten!). Iedereen hier op het complex had afgelopen jaar behoorlijk last van coloradokevers. Had de indruk dat die beesten bij mij een voorkeur hadden voor de Alouette - daar zaten er naar mijn gevoel meer op, maar dat kan natuurlijk ook toeval zijn geweest.
 2. Me wezenloos gegraven om wilde braam, japanse duizendknoop en kweek te verwijderen (en nog iets woekerends waarvan ik de naam niet weet).
 3. Van wat je op de plek wrijft: azijn en het sap van zuring zijn beide behoorlijk zuur.
 4. Hmmm ... zuring of azijn ... Zou het iets met zuur(graad) te maken hebben?
 5. Verdikke! Boompje was net lekker aan de groei - zat stiekem te hopen op volgend jaar de eerste perzik. Zal straks (als het nog droog wordt ) even op de tuin kijken of er ergens zuring staat - denk het wel, mijn moestuin is op dit moment redelijk rommelig.
 6. Hoi! Even een vraag over m'n perzikboompje. Hij 'lekt' bij de ent: Boompje ziet er verder goed uit, staat nog steeds grotendeels in blad. Wat moet ik hiermee?
 7. Voorgerecht: gevulde pepertjes (Nepalese bell - vers van de plant) Hoofdgerecht: ovenschotel van pastinaak, wortel en aardappel (pastinaak & wortel udk)
 8. Verpiss-dich-Pflanze = Plectranthus caninus Het enige waar katten bij mij een hekel aan hebben is de tuingeranium (geranium macrorrhizum), daar lopen ze absoluut niet doorheen. (Ze proberen er wel overheen te springen, dus het moet een aardige breedte hebben wil het als afrastering dienen.)
 9. Veel kracht en sterkte toegewenst aan Henk en de kinderen en alle familie, vrienden en bekenden. Dat jullie steun bij elkaar mogen vinden in deze moeilijke tijd.
 10. Ben net thuis, 't is aardedonker, dat lukt dus niet.
 11. Appel-tomatenchutney 500 gr appels 1 kg tomaten 1 lombok 1 grote ui 300 gr suiker 3,5 dl azijn 1 theel zout 1,5 theel gemberpoeder 1,5 theel mosterdpoeder 1 mp cayennepeper Maak de appels, ui en lombok schoon en snijd ze in stukjes. Doe alle ingrediënten in een pan en breng al roerend aan de kook. Laat het geheel op een sudderpitje tot een dikke brij inkoken. Vul de brandschone potjes tot 1 à 1,5 cm onder de rand en sluit ze direct af. Deze chutney moet 15 minuten gesteriliseerd worden. Geen weckketel? Geen probleem! Dit gaat prima in een gewone pan: Zet de potten op een doek in de pan en vul die met heet water tot de potten voor ongeveer driekwart in het water staan. Verhit het water tot 90°C. De tijd van steriliseren gaat in als de juiste temperatuur bereikt wordt. Als je geen thermometer hebt, gewoon net tegen de kook aanhouden. Laat de potten nooit afkoelen in de pan, maar zet ze op een (hand)doek op het aanrecht, met een doek eroverheen om al te grote temperatuursverschillen te vermijden.
×
×
 • Create New...