Jump to content

Carla

Members
 • Posts

  68
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Betuwe
 1. Bedankt voor deze info, dat blijft het leuke aan dit forum, je krijgt al antwoord voor je de vraag gesteld hebt:)
 2. Voor een afscheiding is boomspinazie wel geschikt, ik heb veel plezier van het rijtje langs de schutting.
 3. De aardbeimelde is gaan bloeien voor we ervan gegeten hebben en heeft nu allemaal rode vruchtjes. Het doet zijn naam eer aan. Mijn vraag is of het dan nog wel gegeten kan worden/ lekker is, de blaadjes dan, want dat de vruchtjes naar niets smaken weten we al.
 4. Ook na het oogsten houden planten een dag/nachtritme dus stop ze niet in de donkere koelkast dan bezorg je ze een jetlag, volgens onderstaand artikel in de Volkskrant. http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2672/Wetenschap-Gezondheid/article/detail/3462743/2013/06/21/Worteltjes-bij-groenteboer-leven-nog-en-hebben-een-dag-en-nachtritme.dhtml
 5. Fotoverslag 2 juni En ineens hebben we bloemen in de tuin van knollen die nog in de grond zaten. Vorig jaar waren ze opgegeten door de slakken. De aardappels groeien lekker door. Wat bloemetjes proberen te vangen op beeld. Zoals de bloeiende erwten Maar ook de boomspinazie wat me wel rijkelijk vroeg lijkt als ze 2 meter moeten worden. En verschillende kruidjes De tuinbonen. De framboos is uit het niets herrezen. De kersen zijn weer keurig beschermd door een net.
 6. Ik heb ook heeeeeel weinig gedaan. Terwijl Ben met de tuinbuurman het net over de kersenbomen heeft gedaan heb ik wat geschoffeld en verder alleen genoten van het zonnetje.
 7. Fotoverslag van zondag 26 mei Het gras is weer gemaaid. De eerste knoppen zijn tot bloei in de bieslook De aardappels groeien ook lekker, alleen een rijtje met biologische aardappelen uit de supermarkt doen nog niets. De buitensla begint ook ergens op te lijken, net als de spinazie. Ben heeft een paar honderd stambonen gepoot (of hoe noem je dat) De tuinbonen zijn in bloei De meeste kolen groeien lekker door. De goudsbloemen en slangenradijs strijden om plek. De pruimenboom zit vol jonge pruimpjes. En laat de aardbeien maar komen.
 8. Carla

  Wat is dit??

  Ik denk ook groenlof, omdat bij mij hetzelfde gebeurde, het kwam bij mij boven op dezelfde pek als de groenlof vorig jaar dus dat was makkelijk herkennen. groenlof 13 mei
 9. Carla

  Foto's

  Hai Sandra, Bonen zijn het in ieder geval niet, misschien radijs of kool? (Ben een bericht te ver gescrold zie ik)
 10. Die ene zonnige dag, midden tussen (voorspellingen van) grijze natte dagen dagen, hebben we heerlijk doorgebracht in de tuin. Ben heeft weer rond de honderd jonge door mijzelf opgekweekte plantjes in de grond gezet. Het kolenveld begint aardig vol te raken maar er is plek vrijgehouden voor de groene en witte kool. Met name de laatste moet nu echt wel gaan lukken want we hebben van familie van Ben een origineel zuurkoolvat van 7,5 liter gekregen dus we verheugen op onze eigen zuurkool. Ook de tuinmelde is aan de natuur overgeleverd, het is nog wel erg klein dus ik ben benieuwd of het het redt. Ik heb het nog nooit gegeten dus ben benieuwd. Er is trouwens wel meer wat er nu in de grond zit wat ik nog nooit gegeten heb, zoals bijvoorbeeld de slangenradijs die voor de goudsbloemen staat die spontaan weer opgekomen zijn.. En pastinaak en schorseneren die goed aangeslagen zijn. En de kaapse bes, waarvan maar 2 plantjes de eerste maand buiten overleefd hebben dus die zijn aangevuld met de stekjes die nog op het balkon stonden. Daar zijn al wat plantjes van in bloei wat me rijkelijk veel te vroeg lijkt maar we moeten maar afwachten of het wat wordt. En de 6 boomspinazie plantjes, die wel aangeslagen zijn en groeien maar wel heel langzaam, nog moeilijk voor te stellen dat het struiken van rond de 2 meter moeten worden. En er zijn drie palmkooltjes geplant, ook al iets nieuws. Ik las dat het een tweejarige plant is waarvan je al die tijd bladeren kan oogsten als een soort boerenkool. Nu staat er ook nog eentje in de kas maar dat lijkt nu niet meer zo'n goede plek. In de fruithoek is het appelboompje bijna uitgebloeid en zijn een paar kleine fruitstruikjes al voor uitbreiding aan het zorgen. De bessenstruik puilt uit van de bessentrosjes, dat beloofd wat! Op een klein stukje na heeft Ben het hele aardbeienveld schoongemaakt en dat was wel een gigantische klus, Ik heb uit dat laatste stukje nog een paar flinke pollen paardebloem getrokken en het toont al heel goed zo, Ook de kruidjes doen het goed al zie (of herken) ik nog niets van het nieuwe zaaisel. Nou ja kruidje.... in het geval van de lavas mag je rustig kruid zeggen. Bloeiende bieslook Salie, die goed hersteld is van de grondvlooienaanval van vorige maand. Ook mijn hartjesplant bloeit uitbundig. De aardappelbergen worden ook al aardig groen. De peulen en erwten gaan niet heel hard. De tuinbonen zijn ook niet erg groot maar staan wel volop in bloei. In de kas groeit alles wel harder al hebben een aantal planten wel last van de kou volgens mij. Dat kan je echter niet zeggen van de sla en de paksoi, die doet het geweldig. We hebben ook de eerste radijsjes uit de grond getrokken. De gaten in de blaadjes hebben we in eerste instantie geweten aan de aardvlooien maar er zijn ook een paar radijsjes aangevreten dus wat dat nu weer is? Slakken? Eind van de dag zijn we voldaan weer naar huis vertrokken. Het is een geweldig gevoel als alles er zo mooi bijligt.
 11. Jeetje Bit nu maak je me ongerust Ik heb het bericht te laat gezien we zijn net gisteren een hele dag in de tuin geweest. De kersenboom niet bestudeerd maar op het oog zag hij er goed en gezond uit. Ben zal morgen de boom wat beter inspecteren.
 12. Carla

  Update grote tuin.

  Wat een wereld van verschil met de eerste foto's. Dat moet kicken zijn!
 13. Carla

  19 mei

  Wat een mooie perenfoto!
 14. Dat ziet er goed uit, hoe groot is je tuin?
×
×
 • Create New...