Jump to content

speets

Members
 • Posts

  4,526
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Achterhoek

Recent Profile Visitors

2,200 profile views
 1. speets

  Kan dat

  Zou me niets verbazen als Floris hier helemaal niet meer terugkomt om reacties te lezen.
 2. Ja, een schatje ๐Ÿ˜ Je zou haar voor je goeie fatsoen even kunnen aanmelden bij Amivedi. Zo'n tam kippetje wordt vast gemist.
 3. speets

  Kan dat

  Glas is veel zwaarder dan polycarbonaat.
 4. Daar sluit ik me bij aan ๐Ÿ‘
 5. Maar laten we ook geen plastic met stenen vergelijken... Ik weet niet of je die link hierboven bekeken hebt, maar daar staat onder andere Toevallig vond ik gister op zolder een plastic zak die onder mijn handen uit elkaar viel. Daar kwam geen oceaan aan te pas! En toevallig รณรณk gister brak het plastic dopje van mijn olieflesje van zo'n halve eeuw oud in stukjes. Gewoon, binnen, thuis. Had ook niets met de oceaan te maken. En de rand van mijn wasmand ziet eruit alsof de muizen eraan geknaagd hebben. Plastic degradeert gewoon. In de oceaan, in je tuin en in je huis. Ik denk dat iedereen die al wat langer meegaat en weinig weggooit dat wel weet. Mij maakt het niet uit hoor, iedereen mag zelf weten wat 'ie doet. Het zal mijn tijd wel duren
 6. O ja: "Hibernacula zijn knoppen die loslaten van de ouderplant en omlaag zinken". Maar dat gaat over waterplanten, en met name blaasjeskruid. En ja: carnivora.nl is een hele tijd weggeweest, maar gelukkig weer online ๐Ÿ‘ Mijn Sphagnum staat binnen, vandaar die kleur. De Drosera's buiten zijn hier ook onder het mos verdwenen. Als het (hard) gaat vriezen, mogen ze in de kas.
 7. De moederplantjes zijn niet dood, maar grotendeels afgestorven en daardoor inderdaad onzichtbaar onder het mos. Maar ze leven wel degelijk nog: in de vorm van een winterknop, een hibernaculum. Dat laat niet los van de oorspronkelijke plant zoals jij zegt, en het is ook geen stekje. Het is een manier om de koude winter door te komen. In de winter zal de plant een hibernaculum vormen waardoor het kan lijken dat de plant is afgestorven. Hibernaculum (botany), a bud, case, or protective covering that a plant uses to survive the challenging environmental conditions during a dormancy period. Waar heb je dat gelezen van die stekken? Ik wil best wat van je aannemen, maar geef dan even een acceptabele link
 8. Zo, dat gaat ook goed ๐Ÿ‘ Ik weet niet wat je onder "afgestorven" verstaat, maar zonnedauw is in principe een vaste plant. Ze overwinteren als - bijna onzichtbare - 'hibernacula' die in het voorjaar weer uitlopen. Arborealis verkoopt kleine veenbes (maar nu even niet ).
 9. Dat moet nog geschreven worden ๐Ÿ˜‰
 10. Het lijkt heel wat, maar die courgette is niet groter dan een flinke augurk ๐Ÿ˜Š
 11. Omdat sphagnum ook fijn spul is om bepaalde (blad)stekken te laten wortelen en voor jewel orchids, ben ik het ook maar zelf gaan kweken, in huis onder glas. Gaat best goed, al staat het te donker. Het moet nu 'geoogst' want groeit de bak uit Hoe gaat het bij jou @Stan W?
 12. speets

  Eucalyptus

  Zojuist de mijne flink gesnoeid. Gister las ik dat je dat beter in de zomer kan doen dan in het voorjaar, omdat de wonden beter genezen als het warm (en droog) is. (Ik vind het nog wel warm genoeg en de regen valt sowieso in het Westen ๐Ÿ˜). Er stond ook dat je max. 20% mag wegsnoeien, maar die van mij groeit zo hard dat ik zeker de helft weghaal. Ik doe het blad in de legnesten van de kippen, tegen de luis.
 13. Uiteindelijk valt alle plastic* uit elkaar! Dat is juist het grote probleem. Zie 'plastic soup'.
 14. Ja, hier ook nog tomaten in de volle grond zonder afdak ๐Ÿ˜ƒ Resistente -bella's.
 15. Het maakt niet uit of het meeldauw is of niet: het is een schimmel. Ik zou mijn paard nooit beschimmeld voer geven. (Andere dieren trouwens ook niet). Schimmels maken sporen. Die blijven besmettelijk, ook na twee weken drogen.
×
×
 • Create New...