Jump to content

kockie

Members
 • Content Count

  36
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  zeddam

Converted

 1. Boomspinazie steekt hier de kop al weer op. Je mag gratis komen halen; er staat zat
 2. kockie

  Rabarber forceren

  Ik ben dit jaar rabarber binnen aan het forceren. Ik wilde op de verjaardag van mijn vrouw (begin maart) een rabarber-aarbei taart maken. Dat is gelukt (aardbeien uit diepvries helaas). De plant staat binnen in mijn stookruimte (houtgestookte cv), staat dus redelijk warm.
 3. Nadat van mijn kas 2 keer de polycarbonaatplaten tot 400 meter afstand opgehaald moesten worden heb ik er normaal glas in gezet. Was even werk, maar dan heb je ook wat. Het dak werd te zwaar en moest met een balk ondersteund worden. Voor en achter steunt ie op de wand, in het midden een paal. De achterwand en de dakramen had ik nog niet gedaan, maar die moeten nu wel. Wat een troep die platen. Voor mij nooit meer zo'n goedkoop ding. Met de glasplaten is de kas meteen veel steviger geworden.
 4. Hee, een bekende van een ander forum De site is ook in het Nederlands te bekijken: http://www.batchrocket.eu (het enige commerciƫle aan die site is de hosting die betaald moet worden) Ik heb 2 van Peters bouwsels in de schuur staan. Deze houden met gemak een schuur van 20*8 op 20 graden bij vorst.
 5. Ik heb echt een andere ervaring... Ik heb een stuk met ontzettend veel kweek(gras) gehad. Hierop heb ik een dikke laag mulch gelegd, daarover zwart plastic. Een jaar laten liggen en daarna er een ontzettend mooi stuk luchtige grond met veel wormen onder vandaan gehaald. Er valt geen water op, maar er verdampt ook geen water. Oh ja, het kweekgras is nagenoeg verdwenen. Het volgende stuk gaat binnenkort onder plastic.
 6. Ik heb "the winter harvest handbook" van Eliot Coleman (ook zijn "new organic grower" overigens. Beide vind ik erg informatief en smakelijk geschreven. Hij heeft ook wat leuke filmpjes op youtube. Gisteren is "the market gardener" ) van Jean-Martin Fortier in de bus gepropt (letterlijk). Deze hoop ik binnenkort te lezen. Ik heb overigens geen plannen om voor de verkoop te gaan produceren
 7. Interesse! Ik zoek onderstammen voor hoogstam appel, peer, pruim, kers. Komen op klei te staan. Overal een stuk of 5 kan ik wel kwijt. Evt meer.
 8. Zoek eens op youtube op Eliot Coleman. Er gaat een wereld voor je open. Ik heb inmiddels een paar van zijn boeken aangeschaft!
 9. Zoek op google eens op Eliot Coleman. Die man heeft er zijn vak van gemaakt om wintergroenten te telen in verplaatsbare tunnelkassen. Ik heb zijn gemakkelijk leesbare boek net uit (winter harvest). Ik ga deze winter een poging wagen!
 10. kockie

  Handpomp nr 2

  Bij een ideaal vacuĆ¼m kan een ideale pomp tot ongeveer 10 meter waterdiepte water oppompen. Die pomp bestaat niet..... Dat een bron 11 meter diep is, wil niet zeggen dat het waterniveau ook 11 meter onder het maaiveld is. Hier is ook een bron van 11 meter met een waterniveau op ca 2 meter. Toen de bron nog maar 7 meter diep was, kwam deze capaciteit tekort (kon geen 30 kuub per uur uitgepompt worden). Bij 11 meter geen enkel probleem meer.
 11. Ik zou een antwoord op mijn vraag wel waarderen. Volgens mij verkoopt TS de bakken ook via marktplaats, helaas daar ook nog geen reactie op gekregen.
 12. Wil je ze ook versturen? Halen is me te ver, of ga je naar de mtfd? Daar woon ik redelijk dicht in de buurt. Ik heb interesse in een stuk of 30 bakken.
 13. Bedoel je die aarbeienbakken? De rechthoekige die je op kunt hangen? Heb ik nl interesse in!
 14. Ik ken het; gebruik het alleen voor totaal andere toepassingen; het bouwen vanrocket-stoves Daarbij begin je met 2 liter niets. Er worden daarvoor zakken van 100 liter gekocht. Hier een linkje (geen idee of het de goedkoopste is, maar prijs is een stuk aantrekkelijker.: http://www.schoorsteenwinkel.info/c-1193120/vermiculite/ of deze http://www.haardmaterialen.nl/vermiculite-nr-1-100-liter-zak-129-35s.html of deze: http://www.broodoven.com/verkoop-vuurvaste-materialen/vermiculite-isolatie-korrels
 15. Mooi initiatief. Jammer voor mij dat het zo'n klere eind weg is....

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...