Jump to content

Schippersvrouwtje

Members
 • Posts

  7
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  utrecht
 1. Scootin: Me man en ik zijn de eigenaren van dit schip.
 2. Rantje: Dit is een foto van ons mini bootje om je een beter beeld te geven.. We hebben vaker te maken gehad met wind op het marker en ijsselmeer dus dat komt best goed de spanbanden zijn zo gepakt.. Ik zou wel willen dat we nog meer bakken neer gingen zetten maar we houden het hierbij.. Het moet niet te veel worden aan boord.. daar wordt me man niet vrolijk van.. Ik heb bewust gekozen voor een koude kas omdat een mm open is en dan alle aarde over het roefdek waait. Ik heb ook van de afdekzeilen gezien maar lijkt me niet stevig genoeg voor aan boord. Vandaar de keuze voor een kas. Maar vervelend voor je dat je kas om hoog slaat door de wind. We hebben al aardig wat wind gehad maar wanneer het hard waait dan doe ik de kas dicht en kan die geen kant op. Wanneer ik de kas open heb dan kan de wind er misschien wel eens onder slaan maar zie dat niet snel gebeuren.. Het is echt een schuif systeem wat je ook open kan klappen maar ik schuif hem alleen. Ik lees ook je blog Rantje.. Erg leuk om te lezen en veel handige weetjes.. Groetjes Ilona.
 3. Bedankt voor jullie reacties. Ja het is heel iets anders een moestuin aan boord.. Mijn ouders hebben een moestuin maar omdat ik aan boord woon kan ik geen moestuin op een vaste plaats hebben. Daarom kwam ik met het idee om een koude kas aan boord te zetten en daar me mini moestuintje van te maken. Ik heb zelf ook nog nooit een moestuin aan boord gezien maar de reacties van de (collega) schippers is leuk. Rantje: Bedankt ik vind de kas zelf ook erg mooi.. Was eerst ook een beetje bang dat de schuiframen open zouden slaan door de wind maar hij staat nu 3 weken en het is nog niet gebeurt dus een goed teken.. Hij staat ook een beetje beschut achter onze stuurhut.
 4. Bedankt voor jullie snelle antwoorden. Goed om te horen dat me plantjes er goed uit zien. Ik zat er inderdaad ook hard over na te denken om ze te verspenen. Maar fijn dat ik het nu zeker weet. Ik had al een paar grotere plantjes verspeend en dit zie je ook op de foto. Daar heb ik het steeltje in de grond gedaan zeg maar en alleen een stukje steel en de blaadjes boven gelaten. Is dat goed of kan ik beter het steeltje wat verder boven de grond uit laten steken? Dan ga ik ze in een groter potje zetten en weer in de kas. Wanneer ze dan groter zijn zal ik ze uit planten in de kas. Ik heb alleen mijn kas als moestuintje want het is aan boord van een binnenvaartschip. Zelf vond ik het ook al erg droog maar besproei ze 2 keer per dag wanneer de grond droog is. Zal ik 1 plantje per potje doen of kan ik er ook 2 of 3 doen? Groetjes Ilona.
 5. Goedemorgen, Ik heb een vraagje over mijn sla. Ik ben sinds pas begonnen met mijn eigen mine moestuin in een koude kas. Nu heb ik de sla en andijvie voor gezaaid in een bakje. Toen het zaad op kwam merkte ik al snel dat ik veel te dicht op elkaar gezaaid had. Oeps.. De plantjes zijn nu ongeveer 3 cm maar ze gaan helemaal slap hangen en hebben voor mij gevoel niet voldoende ruimte om te groeien. is het verstandig om ze nu in een wat groter potje te zetten? Ik had ze eerst binnen staan maar sinds een paar dagen heb ik ze in mijn kasje gezet. Was dit verstandig? Ik heb een paar foto's toegevoegd en hoor graag jullie gedachtes. Groetjes Ilona.
 6. Ik ben Ilona 25 jaar en sinds pas bezig met mijn eigen moestuintje. Dankzij dit forum ben ik al heel wat wijzer geworden Omdat ik toch ook met een paar vragen zit heb ik me toch maar aangemeld. Mijn moestuin staat namelijk aan boord van een binnenvaartschip. Het is een koude kas waar ik een bodem en wieltjes onder heb gemaakt. Grond er in wat plantjes er in en ik was begonnen.. Binnen ook al wat voor gezaaid. Het is het een klein moestuintje waar ik wat verschillende dingen in wil verbouwen en nu maar hopen dat alles lukt. Hier een paar foto's om jullie een beter beeld te geven. Groetjes Ilona.
×
×
 • Create New...