Jump to content

Wendy0411

Members
 • Posts

  227
 • Joined

 • Last visited

Blog Entries posted by Wendy0411

 1. Wendy0411
  Vorige keer geen foto's omdat ik toen een upload deed vanaf mijn iPad (heel vervelend dat je vanaf daar geen foto's kan uploaden trouwens....) Het is nu dus eigenlijk niet zo'n spannende update, maar wel leuk als ik vorig jaar weer eens teruglees wat ik dit jaar allemaal heb gedaan.
   
  Onze 100m2 tuin ligt er weer netjes bij! Maar snel weer eens op Marktplaats op zoek naar stenen, kunnen we de paden netjes afmaken.


   
  Pompoenplantje gekocht bij Tuinland. Dit jaar maar eentje, vorig jaar woekerde de twee planten die we hadden staan tot in de tuin van de buurman... We kwamen toen op een gegeven moment in de tuin, had hij er stokjes ingezet zodat ie in onze tuin bleef groeien, hihi.

   
  De aardbeienplantjes die ik vorig jaar thuis heb gezaaid doen het alweer erg goed!! Waren zaadjes van de Action, Solemacher geloof ik. Vorig jaar kwamen er alleen hele kleine aardbeitjes aan, hopelijk dit jaar wat grotere, zou leuk zijn!!

   
  Daarnaast thuis wat slaplantjes geplant welke ik heb gekocht op de markt, o.a. veldsla, lolla rossa, gewone sla... Lekker, kan niet wachten tot ik ervan kan eten!

   
  Daarnaast groeit de druif die ik vorig jaar bij de Aldi heb gekocht ook weer goed! Er zitten supermooie groene bladeren aan en ook begint hij alweer uit te lopen! Ik dacht eigenlijk dat het een dode stok was geworden, maar er blijkt toch nog leven in te zitten! Gaaf

   
  Eergister kwamen de gezaaide gele courgettezaden trouwens al wel boven de grond, ook zo leuk om te zien

   
  Nou, dit was het wel weer voor nu, morgen maar weer eens in de tuin kijken. Vandaag zowat de hele dag regen gehad, geen zin om nat te worden...
   
  Fijne avond iedereen
 2. Wendy0411
  Jemig, na een veel te lange winterslaap ben ik dan toch eindelijk ontwaakt en weer actief geworden in de moestuin Ik dacht er even geen zin meer in te hebben, maar toen ik eenmaal de zaden van vorig jaar weer zag en de eerste weer waren gezaaid, was het gevoel weer helemaal terug!
   
  Geleerd van vorig jaar: niet alles tegelijk zaaien!
   
  Thuis heb ik begin april paprika, komkommer, courgette, cherrytomaat en sugarsnaps gezaaid. Er zijn al een aantal zaden uitgekomen, dus helemaal leuk weer!
   
  Ook de moestuin heb ik samen met m'n achoonzus weer helemaal in orde gemaakt. Lekker de grond losgemaakt en een plan gemaakt. Ook daar zitten de eerste zaden weer in de grond: wortel, stengelui, prei, aardappels, gele courgette, kruiden, rode biet en knoflook (haha, weet het, dit gaat mislukken, heeft een koudeperiode nodig, maar ipv uien kregen we knoflook geleverd en ach.... Die 100m2 krijgen we toch niet vol )
  We wilden ook nog stokbonen zaaien, waren verdorie onze stokken gejat! Dus vanavond even paar nieuwe gekocht (daar komen onze namen met een watervaste stift op ) en zondag zaaien maar!
  Dan gaat er ook nog een flespompoenplantje de grond in, bonen dus, sla, bleekselderij en ik vergeet vast nog heel veel.
   
  Wat ook wel erg leuk is: de aardbeienplantjes welke ik vorig jaar heb gezaaid en in de moestuin heb gezet, doen het super nu! Zijn al groot en veel bloemen. Binnenkort netje erover spannen, anders pikken de vogels het misschien stuk. De vorig jaar gekochte braam doet het ook super, al veel nieuw blad en uitschieters, echt gaaf. Staat ook nog een klimbloem, die begint ook al goed uit te lopen.
   
  Heb helaas geen foto's, zal er zondag wat maken en uploaden. Ook leuk voor mezelf, erg leuk om de blogs van vorig jaar weer te lezen.
   
  Oh, de blauwe druif die ik vorig jaar bij de Aldi heb gekocht, loopt ook al mooi uit. Heb er niets aan gedaan, zullen wel zien wat het wordt, verwacht geen druiven in ieder geval, hihi
   
  Nou, dit was het wel weer voor de eerste update in 2013. Veel moestuinplezier iedereen dit jaar
   

 3. Wendy0411
  In de tuin groeit vooral het onkruid erg hard..... Jammer genoeg kunnen we nog niet schoffelen omdat we het verschil tussen de kiempjes en het onkruid nog niet echt weten, haha. Komt straks wel weer!
   
  Hier even fotootje van hoe het er nu uitziet:

   
  We hebben gekozen voor eerst een bloemenveldje (zonnebloemen en goudsbloemen geloof ik ), daarna kolen (radijsjes, spruitkool en broccoli), daarna prei, wortel en rode bietjes. Vierde vak zijn de vruchtgewassen (courgette, pompoen, cherrytomaat en paprikaatje), vijfde en zesde vak bladgewassen (sla, spinazie, andijvie), zevende vak nog wat kolen (bloemkool, koolraap en rode kool) en laatste vak zijn peulgewassen (stok- en stambonen).
   
  Daarachter hebben we nog 9 aardbeienplantjes, maggiplant, kerrieplant, bramenstruikje, clematis, wat vruchtplanten (kan courgette of meloen of iets zijn, haha, hebben we gekregen...) en nog iets van kruid wat we hebben gekregen.
  De stenen moeten nog paadjes worden en op de plek waar de stenen liggen willen we een bak maken met kruiden, zie onderstaande foto:

   
  Zo, en nu ga ik lekker slapen, zondag is het hopelijk helemaal af! Wat is het toch leuk Alleen jammer dat er in 2 weken tijd pas 7 van de 36 stokbonen boven de grond staan en dat het onkruid zo hard groeit, maar hoort er allemaal bij
 4. Wendy0411
  Ook daar groeit eigenlijk alles heel goed! Zie foto's Oh, het zijn trouwens allemaal telefoonfoto's, dus niet heel fantastische kwaliteit jammer genoeg...
   
  Overzichtfotootje MM-bak, blauwe druif (van de Aldi) en komkommer Marketmore:

   
  Blauwe druif (geplant 10 juni)

   
  2 komkommers:

   
  1 Courgette spinless beauty (volgend jaar ook thuis minimaal 2 stuks ivm bestuiving/bevruchting!!)

   
  Rode paprika (plantje gekocht bij Lidl 18-05-2012)

   
  Cherrytomaat (ook bij Lidl gekocht)

   
  En bosaardbeitjes (gezaaid begin mei, Action)

   
  Nou, dit was het ook wel weer voor vandaag, moet eigenlijk echt gaan slapen, haha
 5. Wendy0411
  Het resultaat mag er wezen! Helaas hadden we nog niet alle zaden binnen, dus van de week nog even de laatste dingen zaaien. En dan is het wachten, wachten, wachten.....
   

   
  Van voor naar achter hebben we tot nu het volgende gezaaid/geplant:
   
  - Zonnebloemen
  - Spruitkool, radijs en broccoli
  - Prei, wortel, bietjes en afrikaantjes
  - Tomaat, courgette en pompoen
  - Sla en spinazie
  - Leeg (hier willen we boerenkool en andijvie zetten)
  - Leeg (hier willen we nog bloemkool, chinese kool, koolraap en paksoi zaaien)
  - Stokbonen en lage bonen
  - Ruimte voor vaste planten (kruiden en aardbeien)
  - Terras
   
  Hopelijk gaat dit allemaal goedkomen met de wisselteelt straks, maar ik heb er het volste vertrouwen in! Haha, leuk trouwens om te merken hoe iedereen "nieuwelingen" wil helpen.
   
  Nu geduld hebben... Ben ik zo slecht in!
   
  Oh, morgen halen we gaas op wat we om ons terras willen zetten. Daar gaan we een braam tegenaan laten groeien en misschien nog wat andere fruitklimmers. Ook nog ergens tegels vandaan halen, maar die kunnen we via Marktplaats wel vinden. Leuk, leuk, leuk
 6. Wendy0411
  Pfff... Na deze regenachtige dagen eigenlijk weinig kunnen doen in onze nieuwe grote moestuin! Balen! Gelukkig hebben we wel het meeste onkruid weggehaald. Bij de sloot hebben we riet, gras en onkruid weggeknipt, hier willen we ook een terrasje gaan aanleggen met wat fruitboompjes/struikjes. Aan het begin van de tuin hebben we ons hekje wat zichtbaarder gemaakt door ook veel weg te knippen, om te scheppen en weet ik veel wat nog meer! Tjemig, eigenlijk belachelijk hoe lang je bezig kan zijn met zo'n beetje onkruid! Maar buiten aan het werk zijn is echt heerlijk
   
  Morgen gaan we zaaien, weer of geen weer, onze zaden gaan de grond in ! Het plan is gemaakt, we hebben zoveel mogelijk gebruik gemaakt van het wisselteeltschema in de groente- en fruitencyclopedie, dus hopelijk moet dat goedkomen! Eerst moesten we goed uitzoeken wat er nog wel en niet gezaaid mocht worden, maar uiteindelijk hebben we een plan (let niet op de verhoudingen, die zijn helemaal zoek hoor ):

   
  Aardbeien krijgen een vast stekkie tussen de bloemen voor ons terras. Alles moet nog aangelegd worden, als het goed is gaan we maandag stenen ophalen om paden aan te leggen.
  Het bed aardappels / kruiden en dat bed er rechts naast met kolen moeten we nog even over nadenken, geloof dat dat niet zo goed past in het wisselschema... Voor tips sta ik open!! Aardappels kunnen nu niet meer, dus denk dat we dat leeg laten staan... Willen straks ook nog knoflook, lastig.. Haha. Voor morgen moeten we in ieder geval iets bedacht hebben en anders zien we het wel Van dingen uitproberen leren we toch het meest!
   
  Zo ziet het er tot op heden uit:

  Best een verschil toch, met de foto's uit de vorige update Jawel, we hebben echt wel wat werk verzet!
  Achter het hegje staan al een paar zonnebloemen die ik thuis heb gezaaid en nu daar heb uitgeplant. Willen daar nog meer bloemen neerzetten, wat kleur, daar houden we van!
   
  Zondag zal er wel weer een update volgen, maar dan met platgelopen paden en zaaisels erin. Oh ja, morgenvroeg eerst naar de markt, schijnt een kraampje te zijn waar ze minigroenteplantjes verkopen voor weinig. En even naar Action voor gieter en prutjes. Heb er nu al helemaal zin in zeg! Leuk
   
  Thuis gaat trouwens ook alles wel redelijk. Heb mijn komkommers en courgette in grote potten gezet, een druif die mooi tegen een rekje kan klimmen, in mijn MMbak komen de stambonen purple queen op, de lage snijbonen groeien ook goed. Van de broccoli, spruitjes en sugar snaps nog niks te zien... Sla gaat goed, al paar keer van gegeten.
   
  Al met al, ik vind het heerlijk, dat gepruts in de tuin! Nu hopen dat het allemaal voorspoedig gaat. Ik wens groeibaar weer
 7. Wendy0411
  Vanavond samen met mijn schoonzusje naar een moestuinenvereniging gegaan en besloten om 1 are tuin te gaan huren!! Joeehooee Vinden het allebei helemaal leuk!
   
  Het ziet er nog niet uit en ze moeten het ook nog frezen en weet ik wat, maar het begin is er!
   
  Paar fotootjes gemaakt natuurlijk.....

  Vanaf de ingang van de vereniging, ons tuintje ligt linksachter op de foto. Vind het complex in ieder geval prachtig!
   

  Vanaf de voorkant, zonnetje gaat links onder. Waarom dat grijze zeil er ligt, geen idee, maar er zit vast iets moois onder.... Haha, hoop ik
   

  Vanaf de achterkant, zonnetje gaat rechts onder Achter de tuin loopt een slootje, waar we ons water vandaan kunnen halen. Toch ook maar op zoek naar een regenton! En gratis tegels
   
  Morgen bellen dat we deze willen en dan gaan ze hopelijk vlug aan de slag, zodat wij ook snel aan de slag kunnen! Ik blijf thuis ook nog lekker prutsen met mijn plantjes, vind het zo leuk!
   
  Meer foto's volgen zeker!!
 8. Wendy0411
  5 mei ben ik ongeveer begonnen met alles een beetje in te richten en nu een maand later vind ik het nog leuker! Sta nog steeds iedere dag bij m'n plantjes te kijken hoe ze nu groeien. Vooral de courgetteplant vind ik fascinerend...
   
  * Courgette gezaaid 6 mei
   
  Foto 28 mei 2012:

   
  Foto 2 juni 2012:

   
  Foto 6 juni 2012:

  Vind het zo mooi om te zien hoe de vruchtontwikkeling van de plant is, echt heel gaaf. Van het weekend ga ik 'm overplanten in een grote mand zodat ie echt lekker kan gaan groeien. Hopelijk wordt het dan ook wat mooier weer! Kan een courgetteplant wel tegen een beetje regen of moet ik 'm dan liever binnen zetten?
   
  * Mijn gekochte tomaten- en paprikaplant van de Lidl doen het eigenlijk ook wel heel goed
   
  Foto 18 mei 2012, op de dag dat ik ze heb gekocht direct in een grotere pot gezet...

  Wow, wat waren ze klein....
   
  Foto 6 juni 2012

   
  * Aardbei- en tomaatzaadjes van de Action, gezaaid 1 mei
  Ook die gaan best goed eigenlijk! De aardbei gaat langzaam, maar groeit. De tomaat (heb er veel te veel, maar daar kan ik familie best blij mee maken ) groeit ook, moeten misschien ook wel keer in een nieuw potje...
   
  Foto 6 juni:

  Bakje ziet er niet uit trouwens.... Stomme regen!
   

  Op de foto's hierboven staan ze ook nog wel op de voorgrond bij de grote paprika- en tomatenplant...
   
  * Komkommer, gezaaid 6 mei
  Ook deze groeit best, alleen de bij beide planten wordt 1 blad een beetje wit aan de buitenkant... Verbranding, voedingstekort, ik weet het niet... Verder lijken ze wel goed te groeien... Ze staan nog steeds in een klein potje en volgens mij las ik ergens dat ze na 10 dagen moeten worden uitgeplant. Nou denk ik dat ze slecht tegen regen kunnen, maar ik ga ze dit weekend toch uitplanten. Heb geen overkapping in de tuin en ik denk ook niet dat ik mijn vriend blij maak als ik zeg dat ik een dakje boven mijn plantjes wil, haha.
   
  Foto's 6 juni 2012

   
  * Vierkantemeterbak
  Ook die heb ik natuurlijk nog en hieruit heb ik al 2 keer eikenbladsla gegeten, wat heerlijk zeg! Ook dacht ik dat mijn radijsjes al klaar waren, maar ik vond ze maar bitter... Heb toen 1 vak van de 2 vakken in mijn bak helemaal leeggemaakt en hier ga ik nu iets anders inzetten... Geloof niet dat ik zit te wachten op 32 radijsjes Heb er wel een foto van gemaakt, misschien was ie nog niet helemaal volgroeid...

   
  Vandaag nog 9 stambonen purple queen gezaaid in mijn bak (links onderin) en nog wat parijse worteltjes. Ik heb nu nog 3 vakken vrij, dus die wil ik wel snel gaan vullen!!
  Ik vraag me af of mijn komkommer marketmore 76 een klimplant is, wordt deze hoog? Anders zet ik die gewoon in pot... Ik heb plaatjes gekeken op internet en het lijkt alsof deze hetzelfde groeit als de courgette, maar dat zal ik wel verkeerd hebben... Als ie gaat klimmen wil ik 'm in mijn MM, anders zet ik ze in pot. Dan heb ik nog sugarsnaps, die wil ik ook nog in mijn MM. En ik heb nog broccoli purple early sprouting en spruitjes red bull. Rantje HELLLLUUUPPPP Haha.. Zaterdag ga ik een knoop doorhakken, dan moet ik wel bedacht hebben wat ik wil.

  Oh, die stengels naast de eikenbladsla is trouwens rode ui, die krijgt ook al een behoorlijk formaat, wat leuk, haha Er staat ook nog witte ui in, die stengels zijn iets dunner, maar al zeker wel zichtbaar. Volgend jaar ga ik trouwens geen ui meer in die bak doen, duurt veel te lang... Ik laat ze nu staan, zijn over paar maand toch ook wel te oogsten??
   
  Nou, flink wat foto's, ik vind het weer helemaal leuk! Bedankt voor het lezen en de eventuele reacties. Ik krijg trouwens graag commentaar hoor, zowel positief als negatief! Eerste seizoen, dus ik kan nog wel wat tips gebruiken
   
  Oh, deze nog even, gewoon omdat ik die mooi vind.... Zo schattig die bloempjes...

 9. Wendy0411
  Vandaag 's even een goede blik geworpen op mijn gekochte cherrytomaatplantje van de Lidl, maar volgens mij komen er bloemetjes in! Tsja... En nu de grote twijfel... Verwijderen of laten zitten... Ik laat ze lekker zitten!

   
  Verder vanavond mijn allerallerallereerste eikenbladsla uit eigen tuin gegeten, lekker!! Heb de buitenste bladeren afgesneden, geen idee of dat de bedoeling is, maar ik zie wel wat er met de rest van de sla gebeurt die nu nog in de bak staat... Alles uitproberen en lukt het goed, dan doen we het volgend jaar weer zo!

   
  Vandaag ook nog zonnebloemen gezaaid in de volle grond, beetje laat geloof ik, maar niet geprobeerd dan lukt het sowieso niet... Daarnaast de basilicum uit mijn MM gehaald en in een potje overgezet. Bieslook morgen maar even doen... Dus nou heb ik een vakje over! Heb nog wat zaden besteld, waaronder nog wat stambonen en wortels, die kunnen er nu nog wel in!
  Heb trouwens op mijn lage snijbonen de eerste eitjes ontdekt. Zag een gat in het blad, dus ik meteen onder het blad kijken, zat een rijtje eitjes... Direct verwijderd (zonder foto te maken, stom...), maar even in de gaten houden.
   
  Nou, dit was het wel weer voor vandaag...
 10. Wendy0411
  Omdat ik het allemaal zo leuk vind, wat er groeit in mijn moestuintje, hier weer even een updatetje
   
  Fotootje van vandaag:

  Ik heb vandaag besloten dat ik volgend jaar geen kruiden meer in de bak ga zetten, deze doe ik wel in potten. Vind het zonde van de ruimte. Eikenbladsla staat ook een beetje gepropt in dat vakje, dus dat moet eigenlijk ook anders... Bonen linksachterin beginnen ook al flink te groeien, volgens de verpakking zijn het lage snijbonen, dus nog even bedenken of ik daar iets van een constructie voor ga bouwen zodat ze beetje de hoogte ingaan....

   
  Verder groeien de paprikaplant en tomatenplant van de Lidl lekker door, mijn aardbeitjes schieten voor geen meter op, maar geloof ook dat dat in het begin ook allemaal niet zo snel gaat... Tomatenplantjes zien er goed uit!
  Daarnaast gister nog paar zonnebloemzaden en pompoenzaden gezaaid. Geen idee of dat nog wat gaat worden, maar zag ze bij Action in de rekken liggen, dus kan mezelf niet inhouden ze te kopen....
   
  Ik denk dat ik morgen mijn courgetteplant ook in zijn grote mand ga verpotten... Of moet ik daar nog mee wachten.... Lastige dingen zijn dat, het eerste jaar... Net zoals ik niet weet of ik mijn twee komkommerplanten al in de MM kan zetten.... Vind de bladeren best groot, past dat wel, twee van die planten...? Heb bij de Intratuin al wel zo'n klimrek gekocht die ik erachter kan plaatsen, dus daar kunnen ze mooi tegenaan klimmen... Misschien maar gewoon proberen en kijken wat het wordt!

   
  Tot de volgende update!!
 11. Wendy0411
  Hallo iedereen,
   
  Ook ik vind het nodig om een eigen moestuin seizoen aan te maken. Ik ben begin mei begonnen met een vierkante meterbak en vind het helemaal leuk! Voor sommige dingen ben ik jammer genoeg te laat, maar er is nog genoeg te zaaien. Wat fantastisch om te zien hoe alles groeit en wat er al niet kan groeien uit 1 zaadje, echt prachtig!
   
  Op dit moment heb ik een groeiende courgetteplant (jammer genoeg maar 1, ik heb al gelezen dat ik die nu waarschijnlijk zelf moet bestuiven... Ik hoop op bezige bijtjes ), twee groeiende komkommerplantjes, een heleboel tomatenplantjes van de Action (wist ik dat 1 zaadje 1 plantje zou worden, hihi!), aardbeitjes van de Action en een bloemenmix van Action, die staan op onderstaande foto:

   
  Daarnaast heb ik begin mei wat dingen in mijn vierkante meterbak gezaaid, van linksboven naar rechtsonder:
  9x lage snijbonen
  leeg vak voor de 2 komkommerplanten (Marketmore 76)
  4x kropsla Tom Thumb
  16x wortels Early Nantes 2
  16x bieslook
  9x Ui Rijnsburger 5
  9x Koriander Calypso
  16x Radijs Cherry Belle
  4 x kropsla Tom Thumb
  4 x eikenbladsla (uit perspotjes van de Intratuin)
  9x Ui Red Baron
  Basilicum Aton
  16x Rucola Olijfblad
  16x Parijse wortelbolletjes (Intratuin)
  16x Parijse wortelbolletjes (Intratuin)

   
  Daarnaast nog een paprikaplant en cherrytomaatplant gekocht bij Lidl, volgens mij staat die er best gezond bij :

   
  Nu is het wachten tot ik het eerste uit mijn eigen tuintje kan eten, denk dat het de eikenbladsla gaat worden!
  Ik beleef er in ieder geval erg veel plezier aan
 12. Wendy0411
  Ik had al mijn hoop gevestigd op vandaag: een warme zonnige dag! Maar helaas... In Zwolle de hele dag wolken! Vanmiddag wel even lekker bij mijn broertje in de tuin gezeten en van de zon genoten, eind van de middag nog even zonder zon in de tuin gewerkt. Wat vooral goed groeit is onkruid! Maar we gaan niet klagen, want er komen ook al wat dingetjes boven de grond!
   

  Links bramenstruik en recht clematis. DIe groeien wel goed!
   

  Bosaardbeitjes, vorig jaar gezaaid (Actionzaadjes)
   

  De eerste paar stokbonen komen boven de grond!
   

  Ook de stambonen laten zich zien
   

  De in rijtjes gezaaide spinazie groeit ook goed!
   

  En dan onze aangevreten pompoen... Komt dit nog goed???
   
  Hopelijk kunnen er snel weer foto's met zon worden gemaakt.. Dat ziet er een stuk vriendelijker uit!
×
×
 • Create New...