Jump to content

Erja

Members
 • Posts

  17
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Vlaams-Brabant, Belgie
 1. Ik heb ze verspeend begin deze maand in potgrond met meststoffen in. Normaal is dat toch goed voor 6 weken meststof als ik mij niet vergis? De potjes is maat p9. Is dit te klein? Ik heb vorig jaar planten gekocht in ongeveer deze grootte van potjes.
 2. Dan staan ze nu niet echt te koud denk ik. Heb ze nu op 14 graden staan. Maar daarvoor stonden ze op +/- 20 graden. Gaf ze ongeveer om de 5 dagen water. Bovenkant van de grond is wat aan de droge kant maar wat lager in de potjes voelt de grond vochtig aan. Ze stonden wel veel dichter op mekaar. Alle plantjes dat op de foto staan stonden in 1 bak in plaats van 3 nu. Kan dat er iets mee te maken hebben?
 3. Hallo, Ik heb denk ik zowat hetzelfde probleem. Alleen mijn planten zijn al heel wat groter. Al een tijdje voorbij het verspeen stadium. Heb 2 foto's bijgevoegd van het probleem. Blaadjes verdrogen helemaal en zie hier en daar wat lichte plekjes op de verdroogde bladeren. Te weinig water? Of te veel? Kan iemand mij ook wat raad of oplossing geven. Ze stonden in een ruimte van ongeveer 19 a 20 graden. Heb ze vandaag in een ruimte gezet van ongeveer 14 graden. doe ik hier goed aan of is dat toch wat te fris? Dank u.
 4. Heb dit artikel gelezen en vind het wel een prachtig idee maar heb toch een vraagje. Zaaien jullie je paprika's eerst en dan verspenen naar een p9 potje? Of zaaien jullie direct 4 zaadjes in een p9 potje om dan de minst sterke van de 4 te verwijderen?
 5. Hoi Citroen, Je mag voor mij 25 bakken extra rekenen. Dus 75 bakken i.p.v. 50. Dank u.
 6. Hallo, Ik volg dit onderwerp omdat ik zelf graag wat frambozen, bramen en rode besjes zou willen zetten. Het liefst van al wat verschillende rassen. Ik zie dat Youri hier 8 verschillende rassen wil zetten. hoeveel plaats heb je daarvoor nodig? Er is 16 meter voorzien in mijn tuin om frambozen,bramen en rode bessen te zetten. Hoeveel rassen kan ik hierop kwijt? M.a.w. hoeveel meter gebruiken jullie per ras? Hangt misschien ook van de opbrengst af? Dank u.
 7. Erja

  Mijn eerte moestuin

  Dank u voor je uitleg. Ga het zeker overwegen.
 8. Erja

  Mijn eerte moestuin

  Hallo bit, Ik heb die daar een jaar of 2 geleden daar gezet omdat de grond nogal vochtig was. Kan ik die daar laten staan als ik mijn grond 20cm verhoog of moeten ze allemaal weg? Of kan ik er een paar laten staan?
 9. Hallo, Ik heb wel interesse. (Denk een 50-tal) Hoe worden deze dan verdeeld? En wat kost zo een bak? Dank u.
 10. Hallo, Ik ben bezig met een stukje braakland om te vormen tot een moestuin. Oppervlakte is ongeveer 72m² (16mx4,5m). Onkruid verwijderen en indeling maken ben ik reeds mee bezig. Nu zou ik dit stukje grond een 20-tal cm willen verhogen. Wat kan ik daar het beste voor gebruiken? 20cm teelaarde, 20cm compost of een mengeling van beide? Moet er ook direkt mest onder de aangevulde grond of niet? En wanneer is de beste periode om dit te doen? Ik zou de moestuin vanaf volgend seizoen (2013) willen gebruiken. Dank u. Erwin
 11. Erja

  Mijn eerte moestuin

  Ok bedankt. Ga ik zeker doen.
 12. Hallo iedereen, Mijn naam is Erwin, 38 jaar gehuwd en 2 kindjes. Wij wonen in Vlaams-Brabant. Ik had hier een 10-tal dagen geleden reeds een berichtje achtergelaten, maar dit is helaas verdwenen door de crash. Daarom maar een nieuw berichtje. Wij hebben achteraan in onze tuin een stukje grond van 16m x 5,5m dat tot nu toe bijna helemaal braak ligt. Daar zou ik graag een moestuintje van maken. Op het forum heb ik gedurende een aantal weken vooral gelezen en ideeën opgedaan over hoe een moestuin aan te leggen. Aan de hand van dit heb ik geprobeerd om een moestuin te ontwerpen. Opgedeeld in een gedeelte met 6 (12 halve) percelen en een stuk voor klein fruit. Graag zou ik weten wat ik al dan niet ben vergeten of waar ik kan verbeteren of veranderen. Dank u. Erwin Ontwerp van de moestuin Zoals de tuin er bij lag op 7 augustus. Na een paar uurtjes werk op 9 augustus. Rechtse stuk bijna onkruidvrij. De touwtjes voor het middenpad zijn reeds gespannen. De grond is wel een beetje laag gelegen en daarom zou ik graag grond bij aanvullen. Welke grond kan ik hier het beste voor gebruiken? Gewone teelaarde of moet er nog iets anders bij? Dank u.
 13. Helaas kan ik je geen tips of andere info geven aangezien ik een echte beginner ben maar ik ga dit zeker opvolgen. Ben echt wel benieuwd naar het eindresultaat. Ik denk dat het een mooi instrument kan zijn voor mezelf als een onervaren iemand.
 14. Beste Luc, Ik ben nog niet zo lang lid en ik heb gezien dat u ontwerpen heeft voor serres (tuinkasten). Zou u mij de ontwerpen van kast 1 en 2 willen doorsturen aub? Bij voorbaat dank. Met vriendelijke groet, Erwin
×
×
 • Create New...