Jump to content

hacatta

Members
 • Posts

  72
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  beverwijk
 1. Ik zal even voor de makkelijkheid mijn 2 drogers gebruiken. Mijn eerste om te kijken of ik het wat vond heb ik bij neckermann gekocht voor ongeveer 32 euro. Mooi dingetje op zich doet wat hij moet,maar integen van de sedona is hij erg geluidsruchtig ,geen tijdschakelaar en je kan de temparatuur niet regelen. Ook geeft hij de warmte op de verticale manier dus om de zoveel tijd moet je de schijven wisselen omdat de onderste als errste droogt en de rest dan heel langzaam. De sedone doet dit horizontaal dus je hoeft ze niet te wisselen,en 1 van de grote voordelen je hebt speciale matten om fruitleer te maken. http://nl.neckermann.com/clatronic-dr2751-voedseldroger-p308877 Dit is de goedkope,en ik kan hem zeker aanraden als je een goedkope als test wil. Maar ik moet er ook bij zegen dat nu ik de sedona heb ik deze alleen nog in nood zou gebruiken,er zit een hoge verschil in kwaliteit. Ik heb ook nooit spijt gekregen dat ik deze als eerste heb gekocht,beter 30 euro kwijt dan 400 voor een test.
 2. Ik gebruik nu sinds 2 weken de sedona. Ik heb voor deze gekozen omdat de excalibur niet bpa vrij is. En ze doet het vantastisch nog geen dag uitgestaan. Mijn goedkope ding van neckermann heeft er niks op,ze is erg stil en heeft zelfs een nachtknop. http://www.marmelot.com/marmelot/droogautomaat-sedona-met-lades-timer-p-1633.html?language=nl Sinds ik deze heb ben ik het juist meer gaan doen en erg fanatiek geworden. Het voordeel van deze is dat je fruitleer kan maken. http://www.inmaak.nl/Uitleg_werkwijze/Fruitleer_maken/fruitleer_maken.html Heb al aardig wat daarvan gemaakt.
 3. Goedenavond, Ik heb een nieuwe vacuüm sealer gekocht maar die komt volgende week pas binnen. Nu zijn er bij de dekamarkt bio mais kolven in de aanbieding en die wil ik graag drogen,maar zou dat tijdelijk in een zip lock zak kunnen en volgende week met de vacuüm sealer? Of moet het dan opnieuw gedroogd worden? Alvast bedankt
 4. Goedenavond, Eind vorig jaar heb ik een groot stuk tuin overgenomen van een buurman die het een jaar verwaardeloos had en vervolgens aan het einde van het jaar terug kwam om alles kort en klein te slaan. Dankzij dit ben ik bijna de hele winter en voorjaar bezig geweest om de palen van de hekken,glas,hout je noemt het maar op weg te halen. Ook zat er heel veel kweek en kattestaart in waar ik nog mee bezig ben. Dankzij dit heb ik niet kunnen bemesten,maar ondertussen toch gezaait en geplant. Maar ik merk dat de plantjes toch echt voedingstoffen missen,ze groeien amper,slaan geel uit. Het is zand grond. Mijn vraag is kan ik koemest korrels in de bedden strooien zonder dat de plantjes verbraden? Of is er nog iets andrs dat ik kan doen? Deze tuin is nog nooit eerder bemest ze hadden het voor dit jaar moeten laten omploegen tot 2 meter omdat iemand het nog erger verwaardeloost had. Alvast bdankt, Hacatta
 5. 0k dat word een timer ,ik ken mijzelf. Word dus wel de duurste zuch,vakantiegeld schiet op. Maar je hebt wel kans dat de vogels er ff aan moeten wennen en het eerst dus links zullen laten liggen,doen de papegaaien van mijn moeder ook. Mijne zijn varkens en eten alles. Love the picture.
 6. Ha ik zat het net idd te bedenken ,ik heb 4 vogels,mijn moeder 6 papegaaien mmmm..zal wel erg hard gaan. Maar weet jij wat het verschil is met een timer en zonder scheelt een hoop geld tussen die 2.
 7. Ik vind de mini wel wat of zo'n 5 laags. Maar ik zal ook groenten gaan droogen voor mijn vogels,zodat het in de zomer geen vliegen treks als je er vers in doet voordat je naar het werk gaat. En die fruitvliegen vreselijk,de vogels zitten op mijn kamer en ik had er echt last van.
 8. Mijn kas is ook de reden dat ik niet voor een duurdere ben gegaan. De kas koste me 1565,- daar heb ik een tijdje voor moeten sparen en vond ik belangerijker dan een droogmachine. Dit jaar kon ik 10 tomaten planten weg gooien omdat het 3 weken regende en alles aan de plant wegrotte. Ik heb 3 tomaten kunnen oogsten. Mijn paprika's kon ik net aan redden ,die paste nog onder een plastic kastje. Maar ik wil graag een excalibur,maar outch die zijn duur. Maar je hebt wel wat.
 9. Ik heb een goedkope van 30 euro gekocht. Maar ik zal het melden als het wat is . Ik heb hem bij neckerman bestelt. Het is wel een kleine ,maar het is ook om uit te vinden of het wat is. Ik kan niet wachten,ik ben zoooo jarloers dat jullie die fruit reepen er op kunnen maken. FF goed sparen dit jaar en dan ik ook . En mijn kas is vandaag gebouwt^^,de voorzitter kwam al meteen inspecteren of de maten wel klopte...zucht. Iemand had blijkbaar gebeld dat er iemand aan het bouwen was,de bouwcommisie had het blijkbaar niet doorgegeven....
 10. Helaas niet levertijd was 2 weken. Nog niks gehoord. Maar wat voor merk heb jij? Ik heb nu een goedkope besteld maar als het me bevalt wil ik vokr een grotere en beter gaan. Die van jouw is precies wat ik graag wil. Daar kan je toch ook van die soort fruit reepj es maaken?
 11. Wat een mooi ding zeg! Kan ik alleen maar van dromen.
 12. Ik kan niet wachten tot de mijne volgende week komt. Prop er meteen appel,aarbei en banaan in^^.
 13. Mooi compact zeg,werkt het ook goed?
 14. Het is er speciaal voor gemaakt dus lijkt me niet. maar van dat ijzer las ik van mensen die het zelf maakten dus of het hier ook in zit weet ik niet.
 15. Oeh pepers ,die ga ik dit jaar ook proberen op de 13 de word mijn kas gebouwd. Maar ik denk dat ik de zuurstof absorbers ga kopen,die is sneller binnen dan het vacuüm apparaat. En ik ben wel nieuwsgierig hoe goed het werkt,scheelt wel een hoop gedoe met het eerst in een doos stoppen.
×
×
 • Create New...