Jump to content

ehutink

Members
 • Posts

  39
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  groningen
 • OCCUPATION
  docent
 1. ehutink

  kas

  zie hier uit het forum..... tuinkas-ontwerp-plan-t129.html en om ideeen op te doen: http://www.greenhousecentre.com/p-tim-fs.shtml# (let op het dunne hout wat hier gebruikt wordt. en onderin de ramen vastzetten dmv schroef en rubbertje.. ....
 2. Je zou het nu niet zeggen maar .... de afgelopen nachten toch flinke vorst gehad. bij mij -4 graden.... in de omgeving zelfs -7. de aardappelen afgedekt met folie..... heeft toch het grootste deel van de plant gered.
 3. Dit ga ik proberen. ik ga de mais niet op 30 cm hoogte zetten, lijkt mij in Nederland niet nodig. volgende week ( het wordt weer 20 graden) zal ik alle drie uitzetten. dank voor dit idee, ik zou anders de grond rond de mais niet benutten.
 4. ehutink

  Meikever

  de kever is prachtig. maar de larve.... oerlelijk . de larve eet twee jaar lang wortels van het liefst gras op... geeft kale plekken in je gazon.
 5. een baaltje sto? woon je in de buurt van ter apel? heb wel een baaltje voor je liggen, gratis. groet er1k ps bij inkoop kost het 2,50 per baal. ( midden zomer )
 6. een paar van de zwakste plantjes uitgegraven..... geen larve te zien gelukkig. heb ook slechts 8 kevers gevonden... gaat de goede kant op. morgen weer water geven.... het is wel erg droog geworden vandaag.
 7. ik zal ze blijven vangen. ben net naar welkoop geweest...geen nematoden... wie levert die wel op korte termijn? schoffelen had ik zelf niet aan gedacht, maar dat zal ik intensiveren. Ik heb nu wel een insecticide gekocht en alvast gespoten op een 8 tal plantjes waar ze veel naar toe trekken. deze planten zal ik over enkele weken vernietigen. ben wel geschrokken van die foto met larve bij de wortels... ga zo een plantje uitgraven en kijken of dit bij mij ook zo erg is....
 8. dit zijn ze dan....... mijn ongewenste bezoekers. ze eten de chinese kool, peulen en aardbeiplanten op. ze houden niet van ui, knoflook, prei, rode kool. ik zag mijn eerste plantjes per nacht kleiner worden. tot ik de eerste kever vond. de daaropvolgende nacht ben ik 3 maal gan kijken en heb er meer dan 200 gevangen! nu kijk ik nog 1 maal per dag rond 23.00 uur en vang ik er tussen de 5 tot 25.....maar: Hoe houdt ik ze op een minder intensieve manier uit de tuin?
 9. elke 3 weken zaai ik wat... twee maal is er een "oogst" bevroren . De aardappelen heb ik warm gehouden in een tunnel ( lidl) verder maak ik veel gebruik van de koude bak.. en het keukenvenster! bij alles wat ik zaai span ik een een doorzichtig zeil overheen tot ik de eerste tekenen van leven zie. en als het weer begint te vriezen ben ik wel eea kwijt.... plastic over de witlof. De aardappelen heb ik gisteren aangeaard. de kolen groeien nu sneller dan de kevers kunnen eten... ( elke avond vang ik er nog een paar )
 10. hier de eerste foto's van mijn moestuin. De lay out staat op een andere topic gemeld, hier mijn eerste trots. wel bijzonder dat alles begint bij heel kleine zaadjes. afharden van suikermais radijsjes tussen de andijvie komkommers van bijna 20 cm. de bessen komen er aan snijbiet en spinasie knoflook , uien en knol selderij
 11. ik had last van de snuitkever. aangevreten blad stengels, bladranden en gaatjes in de bladeren. kon niets vinden tot ik snachts ging kijken..... bij het vallen van de avond kwamen ze tevoorschijn... de kevers ik heb nu 5 avonden kevers geraapt en ben er bijna vanaf. succes
 12. waar haal ik meer opbrengst mee: stok bonen of stambonen? Ik wil in totaal 25m2 bonen planten... is er ook een handige samenstelling mbt soorten? groet en dank erik
 13. http://nl.wikipedia.org/wiki/Broeibakken Had er al over gelezen. ik ga het verwarmen met mest zeker een keer uitproberen.
 14. http://www.bva-auctions.com/auction/lot/2749/1419374 je moet wel geluk hebben. ( zoek op frees, tuinfrees, grondfrees) regelmatig kom ik freesen tegen tussen de 200 en 450,00 misschien heb jij binnenkort mazzel. let op: er komen veilingkosten bij.
 15. Ja ... vandaag zijn de eerste boeren in NO-groningen begonnen met poten van aardappels. mijn buurman: als het blad op staat en er komt een nacht-vorst dan is er geen groeiwinst behaald. bovendien moet je eerder iets aan het onkruid doen. Hij maakt zich nog niet zo druk... heeft komend seizoen wel 20 ha aardappelen staan.
×
×
 • Create New...