Jump to content

mdubbelm

Members
 • Content Count

  231
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Amsterdam

Recent Profile Visitors

462 profile views
 1. Sjee wanneer hebben jullie die planten gezaaid, @Mellie en @Lsjr33 ?
 2. De kas leegeten om plek te maken voor de tomaten en pepers. De laatste winterpostelein gisteren als sla. Vandaag raapstelen door de roerbak met noedels.
 3. Mijn pepers, aubergines en tomaten gaan de laatste jaren traditiegetrouw op Koningsdag richting tuin. Dan ben ik al die planten in huis ook wel zat! Nu heen en weer slepen naar balkon om af te harden... nog een weekje!
 4. In een stuk verwilderde tuin begonnen met verwijderen van kweekgras, klimop en ander ongerief. Het mag wilder blijven op dat stuk, maar wel enigszins gecontroleerd. Verder graskanten getrimd en het gras voor het eerst gemaaid. En de molshoop 🤬 in het nieuwe polycultuurbed met jonge zaailingen enigszins terug geduwd.
 5. Wat bloemspruitjes, paksoi, bosui en rode spitskool uitgeplant. Klont Rudbeckia opgegraven en ergens anders uitgeplant.
 6. @Teunboon - staan ze buiten? Eventueel kou? Dan verkleuren tomatenplanten ook.
 7. De hele reut naar het balkon verhuisd om af te harden. Samen met de pepers en aubergines.
 8. De tomatillos en laatste tomatenzaailingen steken ook hun kopjes boven de grond.
 9. Vandaag de plantjes afgehard op het balkon. Over een dag of 10 gaan ze richting kas.
 10. 3 aalbessen struiken en 3 frambozen soorten geplant. Verder zonnebloemen gezaaid en capucijners uitgeplant. Ook de Salvia Hot Lips stekken een plekje in de volle grond gegeven. Ook de composthoop omgezet. Meer dan prima dagje.
 11. Wat Taitsoi en sla ‘Wonder der 4 jaargetijden’ uitgeplant. En weer een stuk van wand 3 van het tuinhuis geschuurd. De stekken die ik vorig jaar van de mooie lavendel op vakantie in de Champagne nam, zijn goed aangeslagen en kregen een groter potje met wat extra kalk bij de grond.
 12. Eigenlijk in huis, maar ten behoeve van de tuin. Mag dat ook van de forumpolitie? 😇 Het grote plantenschuifspel is begonnen. De peperplanten zijn te groot om af te dekken, dus moeten de deksels van de bakken af. Maar de 4-voetige dictator hier in huis kauwt op de peperplanten, dus moeten deze buiten haar bereik blijven. ‘s Nachts gaan ze in de logeerkamer, dan kan daar de deur dicht. Overdag gaan ze in onze slaapkamer met de deur dicht, want daar is het lichter en zonniger. Het wordt tijd dat het wat warmer wordt, dan kan ik ze gaan afharden op het balkon. De tomaten staan wel rustig in de woonkamer, daar blijft ze van af.
 13. Hoe/waar bestel jij die baby-aantallen?
 14. Nieuwe lading basilicum gezaaid en oude lading opgepot. Verder tomaat Sprite en Tomatillos gezaaid.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...