Jump to content

mdubbelm

Members
 • Posts

  1,241
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Amsterdam

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. @Mellie ik heb ook nog veel dahliaknollen voor je in de aanbieding hoor!
 2. Ook namens mij! Het was een moeilijke wedstrijd, nagenoeg geen oogst. Ben benieuwd naar volgend jaar!
 3. Tussen/tijdens hagel- en hoosbuien snel wat kruiden, peertjes en andijvie geplukt.
 4. Ik zal eens gaan opschieten met mijn geoogste zaden drogen en inpakken dan...
 5. @HerbalX Je kunt ook eens bij Zaadhandel van der Wal, Biologisch Pootgoed Carel Bouma, Eemlook of de Tuinen van Weldadigheid proberen. Die hebben allen een ruime collectie knoflook.
 6. Ik eet iet vaak stampot, maar gisteren rauwe andijvie (uet) stamp met blauwe kaas en walnoot.
 7. Ikdoe zelf 11 gram zout op500g bloem. Recepten zeggen vaak 9 gram, dat vind ik te flauw. Dat is dus 1,8-2,2 %. Terwijl er in dat eerste recept ruim 2,7% zout wordt gebruikt. nog iets over bakkerspercentages en zout: https://www.weekendbakery.com/posts/zout-en-broodbakken-waarom-en-hoeveel/
 8. Ze gaan niet dood, maar je hebt volgend jaar dan waarschijnlijk geen bloemen. Overigens hangt het af van de soort. bij de Annabelle kan het wel, die bloeit op nieuw hout. Als je wilt verjongen is het beter om in het voorjaar de oudste takken tot de grond weg te snoeien en de rest alleen de bloemen eruit.
 9. In de kas wordt het steeds leger. Er hangen nog een paar tomaten die hopelijk nog rijpen. Vandaag wel 2 trossen van buitenplanten gehaald en achter ht raam gelegd om te rijpen. Aan de planten zitten nog meer trossen, dus risicospreiding zeg maar. Als het niks meer wordt, dan is dat maar zo.
 10. Ik had de papieren gids van Bingenheimer besteld en nu moet ik me echt zo beheersen om niet meteen nieuwe zaden te bestellen.
 11. Gisteren weer 2 potten augurken gemaakt. Dat is wel een blijvertje. Voorheen wilden die planten bij mij nooit, net als komkommer. Maar dit jaar gaat ie als een malle, en we eten ze best vaak.
 12. Maar dit doe je wel met gepasteuriseerde melk, en niet met rauwe, toch? Die moet je eerst verhitten naar 90 graden, toch?
×
×
 • Create New...