Jump to content

mdubbelm

Members
 • Posts

  697
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Amsterdam

Recent Profile Visitors

1,094 profile views
 1. Ik had dat overzicht wat er  in de doos zit helemaal gemist, dank voor het opstellen, @Flup! fijn om te weten dat ik er nog wel eea aan toe kan voegen Is het wellicht een idee om er een Sheet in Google Drive van te maken? Dan kunne we zelf mutaties doen en zaken eraan toevoegen, evt met links naar meer info? ik wil daar wel mee helpen om het op te zetten.
 2. Nee, helaas. Ik heb wel aardperen voor een liefhebber na mij.
 3. De vogels gevoerd, GFT vanuit huis naar de composthoop gebracht en de nieuwe ladder opgehaald bij de DHZ en naar de tuin gebracht. Verder was het grijs en zompig. Geen weer om wat te doen.
 4. Van mij ook - ik snap je overweging voor glas op dat front.
 5. mdubbelm

  Winterslaap

  @appelvrouw - wij waren echt verrast over het aanbod biozaden bij het tuincentrum dat we bezochten. Kan me niet herinneren dat ik eerdere keren bij Franse tuincentra zo heb ervaren.
 6. @Flup - overigens blijf ik pleiten voor de kassen van Greenspan. Nog steeds geen aandelen. Wel fan. Zijn duurzame kassen, ondanks plastic. Hij recycled ook veel en graaft het hele ding in. Zijn bestendig tegen stormen aan de kust . Heb je ook eens gedacht aan bedden ingraven ipv opmetselen? Als je toch voor bovengrondse bedden gaat, is het dan niet slimmer om ze eerst met hout te maken? En als het dan bevalt, kun je ze definitief opmetselen.
 7. De Vrolijke Noot in Wapserveen is een gerenommeerde. Of de Baggelhof in Roden. Of de Auke Kleefstra in Aldeboarn.
 8. Ik zou voor het laatste gaan denk ik. Weet niet of het beter is, maar in mijn grotere kas vond ik 3 smallere bedden werkbaarder dan 2 brede. Je kun ook een middelste van 120 doen, daar kun je immers aan beide kanten bij. En dan aan de zijkanten 60.
 9. Ik weet dat dit wel gedaan wordt met bijv bonen of erwten.
 10. mdubbelm

  Winterslaap

  Ik ga mijn best doen @Patrijs - ja ben nog steeds aan het dubben om ergens een platte bak te zetten, maar woeker met reeds ingenomen ruimte. Ik broed er nog een wintertje op, denk ik… (en dank voor het delen van de foto’s!)
 11. mdubbelm

  Winterslaap

  hoe groot is jouw kas? Mijn vorige kas, zelfde materiaal, was 2,5 zo groot. Daar had ik ‘s winters minder problemen. Het is dan toch makkelijker om het klimaat stabieler te houden. Tenzij jouw kas ook 2x3m is, dan gaat die theorie niet op 😅. vroeger wel glas gehad, dit bevalt mij toch beter
 12. Ik heb mijn schoen al gezet en verwacht de doos zo’n beetje als Sintcadeau 🙃
 13. mdubbelm

  Winterslaap

  Vandaag werd het water afgesloten op de tuin. Dat betekent wel een beetje dat we in winterslaap gaan. De pad en kikker die ondernhet deksel van de waterput zaten, waren er al aan begonnen. Ze keken wat beduusd toen ik er bij moest om de hoofdkraan dicht en de aftapkraan open te zetten. Hoewel er altijd wat te doen is, zullen we de komende tijd toch minder uren doorbrengen op de tuin. Het weer is minder en ook wordt het door de weeks te vroeg donker om er nog even heen te gaan. we hebben de laatste tijd nog wel wat oogst verwerkt. Zo worden de pepertjes gedroogd. We hebben geen enorme oogst dit jaar, maar we komen een heel end zonder te kopen. De kweeperen verdwenen in potjes compote, lekker voor bij kaas en op brood. We plukken ook nog steeds sla, zei het met mate. Vooral winterpostelein en wat snijbiet en raapstelen. De spinazie groeit niet meer en de veldsla is ook beperkt. verder nog wat mini-pastinaakjes… en prei. we verzamelen blad in zakken, de compostton, op hopen. Er gaat ook een deel in de borders. en de knoflook begint te groeien. simonetti doet het het best, de chesnocks het minst. Ook de olifantsknoflook staat in iddels zo’n 10 cm boven. De eerste helleborus bloeit. Niet mijn favoriete plant, maar als erfenis van de vorige tuinder kan ik het niet over mijn hart verkrijgen om hem weg te doen (wat ik wel met de schoenlappersplanten heb gedaan, want die vind ik echt heel stom). We waren ook nog een weekje op vakantie in Normandië, en daar kochten we als souveiners wat zaden en tuinhandschoenen.
 14. Ik bedoelde het helemaal niet negatief! Het was vooral iets wat ik me afvroeg. Hoe dat dan werkt met die beesten. De tijd zal leren.
 15. mdubbelm

  Achtertuintje

  Ook dat heb ik in het verleden wel geprobeerd. Ze komen slecht op en groeien vervolgens niet. Ook op andere tuinen met andere grond. Maar hey, nieuw jaar, nieuwe kansen. Zolang @HuubvG roodlof niet als wedstrijd uitschrijft, zit ik goed . Welke soort heb jij?
×
×
 • Create New...