Jump to content

hansm

Members
 • Posts

  6,462
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  n-holland

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Klopt ik gebruik yoghurt daarvoor, best werkt als je de steen in schaduw legt tot hij groen is dan kan hij op zijn plek.
 2. Goeie link naar de Franse site bedankt, zag heel snel dingen die ik al lang zocht.
 3. Ja hoor ik snap er allemaal niks van jij wel dat is duidelijk aan je arrogante toontje te horen, jij weet alles wat een bak puin en dat omdat ik grond op een composthoop gooi. Hele forum info kan nu weg, want ooo ik gooi grond op composthoop en zeg dat dat rustig kan, ik snap ook werkelijk niks van compost want echt hoe kun je grond bij je compost doen. Waar is de ramp van grond in je compostbak zoveel composthopen liggen direct op de grond en gaan straks op of in de grond, je doet net,of ik een achterlijk chemisch proces doe . Geen idee wat je venijnig reactie opwekte maar zal toch niet grond in de compost zijn. Wat leuk dat jij en je vriendin hierboven zo gek zijn op Charles Dowding erg toevallig, jullie kennen elkaar helemaal niet zeker, misschien moet je Charles Dowdingmutsenforum beginnen. Nouja nog nooit zo in de GROND geboord voor , schep grond. doe even normaal Weknow, Get a life zou Charles Dowding zeggen.
 4. Ja verschillende meningen is leuk daarom forum, ik vindt dan alleen een onderbouwing leuker of leerzamer, Ook handiger voor vraag steller kun je beter beoordelen wat jezelf beste aanspreekt. En dan niet krijg ik pijn in me rug van
 5. Denk wel dat verteerd, maar mijn gevoel zegt weghalen, maakt denk ik niet uit. op internet is over vlees op composthoop verschillende mening. Best knap gevangen, mijn reactie vermogen is vast te langzaam om raak te slaan
 6. Kent iemand soort van 3 stappen bemesting plan voor bloemen border, ik zoek een Engels artikel, waarin zoiets staat als hier onder, maar ben vergeten hoe ze het noemde. Winter-vroeg voorjaar geef je mest speciaal voor wortelvorming laat voorjaar geef je speciaal mest voor bladvorming en zomer begin herfst speciaal voor bloemvorming
 7. Mijn reden voor grond erbij is dat je meer compost krijgt en gelijk ook soort van verdunt omdat dierenmest puur Toch vaak te sterk is om puur bij je planten te doen, zelfde waarom best oude mest gezegd wordt en dat duurt ook lang, blad kan ook lang duren, volgens mij is goed verteerde compost vooral met stro altijd langer dan je hoopt. Dat het omzetten in compost met grond erbij ook langer duurt zou kunnen dat geloof ik wel. Aan andere kant denk ik dat je sneller ook bovenin bv wormen hebt die omzetten. Maar met verse mest blijf ik eigenlijk bij "verdunnen met grond" omdat je niet planten wilt beschadigen. Blad aarde is altijd ideaal zowel bij zand als klei. Als ik veel zou hebben zou ik bladcompost van bomen waarschijnlijk apart doen, sommige planten hebben dat graag ipv sterkere compost met mest van dieren en ja ook niet teveel aarde bij gooien, teveel van iets zelden goed, je moet je hoop ook beetje aankijken en op gevoel, bv als hij droger wordt, dat bepaalde vochtigheid blijft is denk ik belangrijk. Wat hier dode grond wordt genoemd, is eenmaal de kans gekregen weer volop gaat leven, Als je berg laat liggen, zit er van zomer vanzelf veel onkruid op en komt er weer leven in. Maar het kan dat wat je grond noemt een mengeling van puin en zand is, dat zou moeilijker maken en enkel als ophoging kunnen dienen of pad terras ofzo Is geen grond erbij niet iets wat bij die kleine composteer bakken werd gezegd die moment populair zijn geweest. Zelf had ik een compost berg die alleen uit plantenresten bestond en in hoge bak zat, hoogzomer was deze compleet uitgedroogd en waarschijnlijk heb ik daarvan de laagjes methode. Lijkt mij dat zeker met veel stro je zelfde uitgedroogde probleem kan krijgen.
 8. Ik snap wel wat je bedoeld, dat je extra vatbaar bent als je ook weinig met zaken in aanraking ben geweest, maar de connectie met molshopen of mollen is er niet. Ik hou gewoon van nuchter iets bekijken, en een mol of molshoop doet niks voor mijn gezondheid.
 9. Ik ga wel gedroogde vorm van mest gebruiken en voor bloemen borders, maar zal het hier plakken als ik het weet.
 10. Ok want ik vroeg me al af of je mol wel levend vangen kan, zelf zou ik niet weten hoe.
 11. Ziet er super uit echt mooi niks gerekt ofzo, ik geloof het amper. Kun je mij zeggen wat de temperatuur van je kamer is. Ik heb heel veel van deze verlichting voor beplante terrariums, maar dan vindt ik plantjes goed houden daarin nog moeilijk. Ik vindt voorzaaien op deze manier pas in feb of maart, als werkt echt top want altijd plaats tekort in vensterbank en daar gaan ze ook mij te hoog. Ziet er top uit.
 12. Nee prima grond hoor, grond blijft grond, ik denk wel dat kan en klopt dat er nog weinig leven inzit maar zeker gemengd met mest komt leven er zo in terug. Ja oude koeienmest hoor je vaak zeggen is het mooist vooral bij rozen, met mesten zou ik wel steeds eben opzoeken welke plant van veel of juist weinig houd. Bv mijn rabarber en olijven deden altijd minder goed als ik dacht die zal ik flink wat geven. Ik ga zelf bemesting plan maken met datum want anders vergeet ik het en wil een x echt vroeg beginnen en regelmatig geven.
 13. Ja was flauw, maar snapte ook niks van het verhaal van mollen naar astma enzo. Vang jij ook mollen om los telaten ?
×
×
 • Create New...