Jump to content

Maarten

Members
 • Posts

  217
 • Joined

 • Last visited

Blog Comments posted by Maarten

 1. Je kunt die goeie camera vast wel instellen op een kleinere formaten/bestanden.

  Scheelt een hoop werk met omzetten.

  Staat wel in de gebruiksaanwijzing

   

  Ben geen ervaren fotograaf dus sleutel nog weinig aan de instellingen van de camera. Denk dat ik het vergeet om die terug te zetten.

   

  Maar bedankt voor het meedenken.

 2. Je Instagram links doen het niet hier. Ik heb geen account, album is niet openbaar?

  Voorheen maakte je gebruik van de upload binnen dit forum ("voeg foto's toe). Werkt dat nu niet meer?

   

  Hieronder als testje een willekeurige foto genomen met een Nikon D5100. Origineel is JPG, 8,32 MB, 4928 x 3264 pixels, upload met de MTF foto-upload mogelijkheid:

  DSC117714821459405062.JPG

   

  Foto wordt dan automatisch verkleind en vrij sterk gecomprimeerd, om ruimte te besparen. Je kunt wel zelf eerst een uitsnede maken, en die uploaden:

  DSC1177k92411459405631.jpg

  (Blauwe glazenwasser. Komen helaas niet dicht bij huis, dus ramen zemen moet ik zelf.)

   

  Terugzetten van de resolutie op de camera doe ik liever niet: dat vergeet ik weer terug te zetten, voor echt scherpe foto's.

   

  Het uploaden van de foto´s werkte niet voor de foto´s die ik wilde plaatsen. Deze zijn tussen 20 en 25 MB groot. 1 op 1 overgezet vanuit RAW. Ga vandaag nieuwe foto´s maken en deze op een of andere manier verkleinen. Ga eens kijken in de Nikon/software die ik gebruik of ik ze daar op een andere manier kan converteren. Anders ga ik de aanbeveling van Erny proberen.

   

  Mijn Instagram account is inderdaad weer prive. Niet bij nagedacht dat die links dan niet meer werken.

 3. Zelf is het me teveel gedoe om je foto's per stuk aan te klikken, sorry...

  Maar daar is een hele simpele oplossing voor:

  Het gratis down te loaden programmaatje Fotosizer. Kan je per stuk of per batch je foto's snel naar gewenst formaat naar een gewenste map laten verkleinen.

  http://www.fotosizer.com/

   

  Dus blijf vooral je goeie camera gebruiken. Hou namelijk wel van mooie foto's.

   

  Erny, bedankt voor de tip. Denk dat 25 MB toch iets te veel is.

 4. Maarten, hoewel dit bericht uit 2012 is, doen je exotische planten het wel goed zo te zien.

   

  Heb je nog tips voor het groeien van de kerriebladboom? Die heb ik zelf namelijk. Zou hem graag opkweken naar een grotere plant.

   

  Ik moet bekennen dat die van mij de eerste winter binnen niet heeft overleeft. Vermoedelijk omdat die te nat stond. Er is een topic met een aantal tips:

   

  kerriebladboom-t7929.html

 5. Oké. Ik heb hem in de koude kas gehad. Ik zal een stek maken en die in de kas zetten , en deze dan buiten.

  Ik zag van het voorjaar al dat jij hem in april in bloei had. Vond ik al zo vreemd. Hoe lang heeft ie bij jou gebloeid ?

   

  Dat klopt. Hij heeft ongeveer 2 maanden gebloeid. Ik was vergeten de plant te snoeien en door de zachte winter bloeide die dus in het voorjaar. Op het moment is de plant 2x zo groot als op de foto van april. Ben benieuwd of die nu weer gaat bloeien. Ik probeer een dezer dagen nog een update te plaatsen. Zal dan ook een foto van de ananassalie plaatsen.

 6. Wat je voor vruchtjes aanziet zijn waarschijnlijk bloemknoppen. Ik dacht ook eerst dat ik een bloem gemist had. De bloemen zijn zelfbestuivend, dus als het je lukt dat de bloemen open gaan is de kans groot dat je ook okra's gaat krijgen. Vorig jaar ben ik niet verder gekomen dan een paar bloemknoppen (dacht toen ook eerst al vruchtbeginsels te hebben). Maar ik zag dat het vanaf het weekend weer mooi warmer weer gaat worden, dus met een beetje geluk krijg je wel okra's.

   

  Heb ze dit jaar voor het eerst en vond het al apart dat ik nog geen bloemen heb gezien. Ze lijken wel erg op de vruchten. Laten we hopen dat we een mooie nazomer krijgen. Hebben we wel verdiend na al die regen!

 7. Soo hey !! Jij hebt de Ananas-salie in bloei ?? Komt die van binnen of iets ? Ik heb ook Ananassalie staan , maar dat is pas een kleine plant ( gekregen stekje ) Misschien volgend jaar. Echt erg mooi !

   

  Deze heeft de hele winter buiten gestaan. Normaal bloeit die in het najaar maar om een of andere reden heeft die dat afgelopen najaar niet gedaan. Ik heb de plant vervolgens niet gesnoeid en nu staat die vrolijk te bloeien.

 8. wow mooie bakken en mooie tuin met die pden

  Niet erg originele reactie, maar het is wel zo !

  Succes man wat zal je tuin er in de zomer er mooi uitzien!!

  Dat vraagt om een foto he ,van hoe alles opkomt tot hoe alles bloeit,

  inclusief alle vliegbeestjes ,van vogeltjes tot aardbeilapsnuitkevertje

   

  Dank je wel. Hou de updates in de gaten. Ga dit jaar meer foto's plaatsen van de tuin. Kan zelf ook nauwelijks wachten tot die weer vol staat!

 9. Dat is nog eens leuk om te krijgen, zulke bakken. Wat een mooie creatieve paden lopen er door je tuin. Weer eens wat anders dan de saaie gebruikelijke vlakken. Zelfs kaal al mooi zo

   

  Ik ben er ook heel erg blij mee! Als je ze moet kopen ben je toch aardig wat geld kwijt. Het eerste jaar had ik alleen maar rechte paadjes, vond dat veel te saai. Misschien is het wel efficiënter maar het oog wil ook wat. Zeker in de achtertuin!

 10. Vroeg hoor Maarten? Wanneer heb je gezaaid? Zijn het van die heel laag blijvende doperwten?

   

  Sorry voor de late beantwoording, had niet gezien dat er gereageerd was. Deze erwten heb ik eind oktober gezaaid. Normaal stopt de groei tijdens de winter, om in het voorjaar weer verder te gaan. Alleen hebben we geen winter dit jaar . De soort heet Feltham First en wordt maximaal 65 cm hoog.

   

  Inmiddels staan de vroeg gezaaide tuinbonen ook al in bloei....

 11. Nou, díé is inderdaad wel sterk zeg !! tsss.

  Je hebt ze dan ook wel erg vroeg gezet hoor

   

  Tja, vorig jaar was het begin december al winter dus heb ik daar rekening mee gehouden. Zo erg is het niet, met een beetje mazzel eind februari de eerste oogst Heb inmiddels opnieuw erwten in de grond gedaan.

 12. Die peulen Shiraz had ik ook dit jaar maar heb er geen net over gespannen. Heb geen last gehad van de vogels dus volgens mij is het niet nodig. Heb hier een aantal duiven, eksters en kraaien die de boel nauwlettend in de gaten houden.

   

  Bij Vreeken kun je het beste voor januari bestellen om een snelle levering te krijgen is mij ervaring. Succes met het plannen voor volgend jaar. Voorpret is de leukste pret

 13. Poe je moet echt gedreven zijn om zoveel tijd en aandacht te besteden aan zulke tropische struiken/jes..ik kan dat niet opbrengen, ik vind het wel superleuk dat je het doet. Ik ben erg benieuwd naar een foto van de natalpruim.

   

  Zoveel werk is het niet. Ze staan gewoon naast de peper- en paprikaplanten en verbruiken nog niet de helft aan water. Binnenkort worden het "gewoon" mijn kamerplanten. De ruimte op de vensterbank is al vrijgemaakt. Dit is wel het lastigste gedeelte: het overleven van de winter. Hopelijk kan ik jullie volgend jaar foto's laten zien met de eerste vruchtjes.

 14. Aparte planten met aparte namen. Ze zeggen me allemaal weinig, die foto's. Maar wel een mooie aanvulling in de kas. Vooral als het niet overal te koop is.

   

  Ik hou wel van een beetje experimenteren met aparte soorten. Ik kook ook graag Aziatisch eten en dan is het mooi om sommige ingrediënten vers te hebben die hier gewoon niet te koop zijn. Of alleen gedroogd.

 15. Leuk Maarten....al die exoten.

  Djoeroek Poeroet ken ik....staat in gedroogde vorm tussen me kruiden in de kast.

  Errug lekker in curries en stoofschotels

   

  Die blaadjes zijn inderdaad erg lekker in curries maar ook in de Laksa. Met de andere moet ik nog gaan experimenteren, wil ze eerst overwinteren in de Orangerie(lees bijkeuken )

 16. Mooi hoor! Alleen wat jij vietnamese koriander noemt... Lijkt mij erg veel op perzikkruid??? (misschien heb ik het mis hoor, lijken ze gewoon op elkaar! )

   

  Het lijkt er op omdat het familie is Ze komen beiden uit de duizendknoopfamilie; de officiele naam voor de Vietnamese koriander is Persicaria odorata en voor het perzikkruid is dit Persicaria maculosa.

×
×
 • Create New...