Jump to content

Juna

Members
 • Posts

  564
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Juna

 1. Ik had vandaag wat perpetual spinach (is gewoon winterharde snijbiet ) geoogst op de volkstuin en in een plastic zakje mee naar huis genomen, en toen ik de bladeren in zout water wilde gooien bleek er een forse naaktslak op te zitten. Nou vind ik naaktslakken vaak wat dommig en gelaten overkomen en dan krijgen ze meestal een snelle dood onder mijn schoen, maar deze zat echt met lichte paniek en stomme verbazing in zijn ogen rechtop om zich heen te kijken waar hij in vredesnaam beland was na zijn ontvoering.

   

  Ik zal wel een hoop ellende over mezelf en mijn tuin hebben afgeroepen door juist een wat intelligentere naaktslak in leven te laten (ik heb hem in de compostbak gezet met een half aangevreten aardbeitje ernaast als troost voor de schrik), maar deze kon ik echt niet doodmaken.

   

  Oh nee! Ik herken mezelf hierin.

  Arm slakje, ik hoop dat de aardbei helpt. (Al heeft Jootje wel heel erg gelijk uiteraard) Ai, al die slimme slakjes straks die straks met lichte paniek en stomme verbazing in hun triestige oogjes, rechtop om zich heen kijkend.. op de sla zitten als jij voorbij komt (want dat hebben ze van paps/mams geleerd als overlevingsstrategie) .

  Maar ja, ik doe het hier dus ook wel eens. Ook met rupsjes enzo.

  (Als kind maakte ik op school met een vriendinnetje slakkenboerderijen en villa's met gebouwtjes, glijbanen, bedjes, ontbijd en alles. Dat zegt al genoeg ik denk dat het daar al misgegaan is met mij).

 2. Hoi allemaal!

  Sinds een tijdje heb ik flink wat schade aan planten, vooral aangevreten blad en zwakker wordende planten in het algemeen.

  Na wat adviezen hier ben ik ook s'nachts eens gaan kijken en uiteindelijk vond ik taxuskevertjes en pissebedden die beiden aan de planten eten.

  De taxuskevers is waar ik graag iets aan wil doen.

   

  Nu heb ik verschillende methoden gevonden op het internet.

  Ik gebruik geen gif, dus die optie valt af.

   

  Wat ik nog als opties tegenkom:

  -Nachtelijke tuinwandelingen om de kevers te zoeken

  -Kleefband

  -Aaltjes tegen taxuskevers

  -Compost speciaal (met een schimmel waar zowel de larven als de kevers niet tegen kunnen)https://www.gardenspecials4u.nl/compost-speciaal

  -Kruidenmengsel van Pireco die de smaak en geur van de plant (alleen waarneembaar voor insecten) veranderd, waardoor ze de plant met rust zouden laten. (https://www.pireco.nl/?post_type=portfolio&p=73)

   

  Ik was benieuwd naar de ervaringen van anderen met deze producten. En uiteraard ook naar andere ideeën.

  Ik vind zelf het kleefband geen optie, omdat andere insecten daar ook op vast blijven zitten. Ik neig naar de compost methode, het heet letterlijk 'compost speciaal', en is vrij duur. Maar het schijnt te helpen in alle stadia van het leven van de taxuskever. Wat wel handig is natuurlijk. En ik zou het heel lokaal kunnen gebruiken. Alleen waar nodig.

   

  Ik ben benieuwd naar jullie ideeën, tips en ervaringen.

 3. Oeps, ja, daar heb je wel een punt. Excuus. Ik zal even goed rondneuzen op het forum om te zien wat ik kan leren over de taxuskevers. Als ik nog vragen over heb maak ik wel een nieuw topic.

   

  De pissebedden zijn er ook nog steeds, dus ik laat dit topic wel zo als het is. Misschien is dat ook wel het minst verwarrend uiteindelijk.

   

  Bedankt

 4. Haha oh jee, de laatste reacties had ik even gemist. Ik ben bang dat ik het insectenmaaltje even oversla, ookal geloof ik best dat het gegeten word.

   

  Intussen heb ik trouwens, ook nog taxuskevertjes gespot. Ik ben in het donker met een zaklamp nog een paar keer gaan kijken en heb er een aantal gevonden. Niet veel.. een stuk of drie maar. Maar toch vind ik ze wel erg verdacht in dit geval.

  De planten gaan ook best slecht intussen, de stokroos vooral is echt één grote gatenkaas geworden. Overdag kan ik nog steeds geen sporen vinden, geen rupsen, slakken, eitjes of poep. Niets.

  Enkel wat bladluis hier en daar, en wat baby lieveheersbeestjes (larven).

   

  Nu is mijn vervolgvraagje, wat zouden jullie denken over het vinden van 'enkele' taxuskevertjes? Is de kans er dat er later in de nacht heel veel zijn die alles opeten? Ik weet het niet meer nu, zijn het nu pissebedden of taxuskevertjes?

  Als het taxuskevers zijn, wat zouden jullie doen? Ik heb gelezen over een speciale compost met een schimmel erin, die schijnt te helpen. En over aaltjes, en tot slot over dit ---> https://www.pireco.nl/?post_type=portfolio&p=73 een soort kruidenmengsel die, volgens de tekst de geur en smaak van de planten veranderd waardoor de insecten het niet lekker meer vinden.

  Dit laatste klinkt het meest 'vriendelijk', omdat ze er niet dood van gaan. De verandering van smaak en geur schijnt voor de mens niet waarneembaar of schadelijk te zijn.

   

  Heeft iemand er ervaring mee?

 5. @Glenn, ik hou er van om daarop te vertrouwen (dat de natuur het oplost). Soms gaat dat ten koste van m'n plantjes, maar ja, de natuur weet niet welke bedoelingen ik precies heb. Dus daar kan ik niet boos over zijn.

  Ik leef alleen wel in een stad, dus de natuur is misschien soms wat uit balans. Toch vind ik het altijd het fijnst om niets te veranderen.

  En egels zijn leuk ^_^

  Ik ga in een hoekje in de tuin wat takjes, blaadjes ed opstapelen, misschien heeft hij/zij er wat aan.

   

  @Simon, ja dat heb ik ook wel eens gezien. Voor de pissebed moet het een soort hemel zijn denk ik, helemaal omgeven worden door een zoete sappige aardbei waar je nog dagen mee door kan, en alleen maar hoeven liggen, chillen en happen.

  Ik heb intussen 'gezien' dat ze van een plant aten vannacht, er zaten er twee op, bij nieuwe gaatjes. Verrassend genoeg was dat een courgetteplant. Toch lijkt het sinds m'n kleine aanpassingen wel wat minder hard te gaan met de gaten in de planten. Misschien komt het zo wel goed. De courgettes gaan binnenkort het dak op, dus ik denk dat het er daar wel wat rustiger aan toe gaat.

  Ik wilde alleen ook nog peulenplantjes, OI kers en veel Cosmos uitplanten deze week, en durf niet want ben als de dood dat ze allemaal aangevreten of zelfs opgegeten worden. Ze zijn nog jong en vast heel erg lekker. Ik ga maar wat 'test' plantjes neerzetten.

   

  Even nog wat meer plastic flesjes sparen.

 6. @OscardeVos, is al gebeurd! ik heb er een waterflesje omheen gezet. Ik verzamel ze al een tijdje dus geen gebrek aan flessen.

  Gisteravond ben ik gaan kijken met een zaklamp, maar die heb ik snel weer uitgedaan omdat er een egel zat die verschrikt verstarde door al dat licht. Ik had overdag het gras gemaaid, en had een hoopje neergelegd om vandaag op te ruimen. Daar was hij aan het rommelen. Het rook vast interessant. Aww ^_^, dus ik ben snel weer weggegaan om hem met rust te laten.

  De egel had ik vorig jaar voor het laatst gezien dus ik wist niet of hij er nog was, leuk dat dat wel het geval is. Ik overweeg een huisje/verstop-plekje voor hem te bouwen want er is niet zoveel voor hem in deze buurt. Gewoon een woonwijk super dichtbij het hart van de stad.

   

  Hij vind de pissebedden wel ok denk ik trouwens

   

  @Pippi, ja misschien wel. Ik weet het niet precies. Ik denk dat ze in ieder geval een tekort hebben aan iets, en daarom de planten kiezen. Er is genoeg mulch en spul op de grond, dus dat kan het niet zijn. Misschien zijn ze gewoon met teveel.

  Het is inderdaad wel droog, hier zijn er geen grote onweersbuien ed geweest. Misschien hebben ze daar last van inderdaad.

 7. Ann,

  Ik heb verschillende soorten mulch, eigelijk gebruik ik wat uitkomt. Zo ligt er boomschors, houtsnippers, cacaodoppen, gewoon bladafval, en soms wat grasmaaisel. Stro en hooi gebruik ik niet tot nu toe. De cacaodoppen gebruik ik vrij veel omdat de poezen het niet zo lekker vinden ruiken, zo kan ik ervoor zorgen dat ze specifieke plekken niet als kattenbak gebruiken. (er blijven genoeg fijne plekjes over hoor )

   

  OscardeVos, bedankt voor de links die zijn leuk en informatief. Ik had inderdaad dergelijke dingen ook al gevonden.

  Ik denk dat ik de methoden van de vrouw in het filmpje ga gebruiken. Ik ga denk ik proberen ze 'weg te lokken' van de belangrijke plaatsen. En de planten die veel aangetast worden proberen te beschermen. Geen idee of het lukken gaat, maar proberen kan altijd toch.

  Ik kan ook de mulch rondom die specifieke planten wel weghalen voor een tijdje, en de grond daar wat droger onaantrekkelijker laten worden.

  Ik heb ook al een tweetal flessen ingegraven met aardappelschillen erin, een beetje natte sla en wat gist. Vlakbij de clematis. Eens kijken of ze erin vallen, misschien kan ik de plant nu even beschermen, tot hij groot genoeg is om het te overleven. (paar weken geleden geplant).

   

  Het is in ieder geval handig om te weten wat het probleem precies is. Ik ga vanavond even goed kijken.

 8. Als ik de reacties zo lees lijkt het alsof ik misschien wel juist moet zorgen voor 'voeding' voor de pissebedden, zodat ze geen behoefte hebben aan de planten? Zou dat werken?

  Ik kan natuurlijk wel wat composterend spul in de tuin verspreiden, en kijken of de nieuwe blaadjes van de planten dan intact blijven. (nu worden ze direct opgegeten).

  Het gaat vooral om alles wat nieuw groeit en jong is, nieuw vers blad, zaailingen etc.

   

  Pissebedden 'voeren'. of begin ik dan onbedoeld een pissebedden kwekerij? (misschien had ik dat onbedoeld al gedaan).

   

   

  Glenn, ik vind kippen wel heel leuk en het zou ook een goede oplossing zijn. Maar ik denk dat het niet kan met onze drie enthousiaste poezels.

   

  Ann, bij de aardbeien had ik ze inderdaad ook al gespot, ze eten de aardbeien op. Gelukkig zitten die in hangbakken, dus heb ik het redelijk onder controle. Ik haal ze gewoon weg. Ik weet dat veel mensen het niet geloven, maar ze eten inderdaad echt planten. Op internet is er veel over te vinden. Vooral als je ook in het Engels zoekt (pill bugs, roly pollies, woodlice, doodle bugs, sommige van die namen zijn echt geniaal )

 9. OscardeVos, Je hebt wel gelijk. Ik hou er ook niet van om 'ook maar iets' te 'bestrijden', want wie ben ik om te zeggen dat ze er niet mogen zijn. Slakken bestrijden vind ik ook al lastig. En gif, daar hou ik al helemaal niet van. Gier gebruik ik wel zo af en toe.

   

  Ik vind het niet erg dat ze er zijn, maar als ze echt alle zaailingen opeten, kan ik wel stoppen dat zou ik wel verdrietig vinden. Dus, als dat echt het geval is wil ik er wel iets tegen doen. Niet met insecticide of gif, dat gebruik ik nooit, en zal ik ook nooit gebruiken. Ik zou eerder een soort val bedenken denk ik, ik had intussen al bedacht dat misschien een ingegraven halve fles met aardappel en een brokje gist erin of zoiets dergelijks ze zou lokken. Misschien vallen ze erin en kunnen ze er niet uit. Als dat zou werken zou ik ze ook wel ergens anders weer los kunnen laten. Net als bij slakken rapen zeg maar.

  Ik zou meerdere flessen kunnen ingraven, en zo best veel (misschien) kunnen verzamelen. Als er dan per ongeluk een kikker in terecht komt kan ik die ook gewoon vrijlaten (en die heeft dan een mega diner achter de rug).

   

  Maar je hebt gelijk.

  Maar ik zal eerst nog eens grondig onderzoeken of het echt de pissebedden zijn. Ik zal vannacht even de moeite doen om met de zaklamp eens goed te gaan kijken. Toch denk ik dat dit het is. Als ik de schade van pissebedden aan planten (plaatjes op internet) vergelijk met de dingen die ik bij mijn eigen planten zie, lijkt het er erg op. En aangezien ik ieder spoor van andere beestjes mis, en deze in overvloed vind.. lijkt het er wel op te wijzen.

 10. Hoi allemaal,

  Al een tijdje viel me op dat alle jonge nieuwe blaadjes van verschillende planten in mijn tuin aangevreden en 'op' gevreten werden door een, voor mij, onzichtbaar beestje. Niet alleen moestuin planten, ook de (jonge) clematis bijvoorbeeld, die er bijna aan onderdoor gaat. Het leken me geen slakken omdat er geen sporen waren, geen rupsen of andere zichtbaar gespuis op de blaadjes. Ik probeerde knoflookthee en brandnetelgier, maar het hielp niet.

  Nu ging ik vandaag bezig met een nieuwe verse laag mulch, omdat ik binnenkort nieuwe plantjes wil neerzetten. Tijdens m'n bezigheden ontdekte ik dat er onder de oude laag mulch echt ENORM veel pissebedden zitten. Echt niet te tellen. Het krioelt ervan, en bij nader onderzoek ontdekte ik dat het overal zo is. Echt duizenden.

   

  Ik ben het internet even opgedoken en hoewel ik altijd dacht dat ze onschuldig waren, lees ik nu dat ze wel degelijk ook planten eten, vooral de verse nieuwe blaadjes en zaailingen. Dat was het probleem voor m'n plantjes dus.

  oh oh.. nu heb ik wel serieuze een moestuin-uitdaging.

  Ik wil absoluut geen gif gebruiken, er lopen lieve poezels, egels, vogels, padden en kikkers rond. Dat wil ik zo houden.

  Wat kan ik doen aan de duizenden pissebedden? Ik las iets over aaltjes ergens, zou dat kunnen werken?

  De truck met de aardappel, werkt vast maar op deze schaal is het onbegonnen werk denk ik.

   

  Alvast een dankbaar rondedansje voor degene die me helpt

 11. Ja inderdaad

  Ze staan 'nog niet' in de volle grond, maar komen daar wel terecht en tegen een schutting. Hij is wel half 'open', maar ik kijk wel even.

  Als ik nou stevig gaas zoek, dan kan ik het misschien een paar jaartjes achtereen gebruiken. Dat maakt het dan ook weer relatief goedkoper.

  Ik vind gaas wel een 'lieve' oplossing.

 12. @OskardeVos

  Wat goed! Nu je het zo uitgelegd hebt, heb ik nog even een keer goed gekeken. Het lijkt er wel op inderdaad!

  Het is maar een kleine plastic tomatenkas die tegen de schutting aan staat. En de plant deelt de kas met een andere plant. Maar toch ga ik even kijken of ik het in goede banen kan leiden. Er zitten inderdaad bloemen aan (of nou ja, knopjes).

  Ik ga het gewoon twee stokken geven, voor iedere tak 1.

  Als het te groot word, kan ik misschien later nog wel eens wat wegsnijden, of de plant verplaatsen. Ze staan niet in de volle grond.

  Maar voor nu, als het inderdaad geen kwaad kan, vind ik het wel leuk om het zo verder te laten groeien.

   

  Bedankt!

 13. Toch is dat misschien wel een goede optie ik heb maar een kleine ruimte in de achtertuin namelijk, en heb niet veel gezaaid.

  Ik zal me er eens in verdiepen, bedankt voor de tip.

 14. Oh nee, ik heb op de één of andere manier een 'enorme' dief gemist.

  Ik ben helemaal niet ervaren met tomaten, dus ik weet niet wat ik ermee moet doen. Moet hij eraf? Of is hij nu zo groot dat de plant dan misschien stuk gaat? Ik heb er maar 1 van deze soort. De totale plant is nu ongeveer 110 hoog, en is verder in orde volgens mij. De andere dieven zijn er wel af.

   

  Jullie zijn de kenners hier, dus ik hoopte dat ik om wat advies mocht vragen

   

  naamloos87921496048241.png

   

  De 'boom' onder het bloementrosje is de dief die ik bedoel.

  Hoe ik dat dikke gevaarte heb kunnen missen weet ik niet precies.

 15. Hoi allemaal!

  Ik heb een aantal jaren een keer peultjes gehad, die het fantastisch deden, tot de bloemen ontstonden. Het waren prachtige bloemen, maar ze werden bijna allemaal binnen twee dagen opgegeten door kevers. De kever 'zwerm' vloog massaal de tuin in en had duidelijk een groot feest. Ik kon zo snel, niets meer doen om het te stoppen. Peultjes weg dus jammer!

  Ik heb een tijd lang geen peulen meer geprobeerd, maar heb ze dit jaar toch weer gezaaid. Het blijken heerlijk gezonde zaden te zijn en het gaat heel erg prima.

   

  Maar ja, die kevers straks komen ze weer.

  Is er iets, dat kevers weert? Iets dat niet slecht is voor het milieu, geen gif ofzo?

  Ik zou het ontzettend leuk vinden als het deze keer lukt. Ik heb gele boterpeultjes ('Golden Sweet') en Carouby de Maussane gezaaid.

 16. Hoi allemaal,

  Ik heb weer een klein vraagje

   

  Er komen hier een aantal flinke potten op het dak (26Liter en 45Liter), voor oa courgettes. Nu is het daar in de zomer heel erg warm, en wil ik eens kijken of ik wat trucjes kan verzinnen om ervoor te zorgen dat de potten nooit per ongeluk uitdrogen. Ik ben namelijk nogal een warhoofd, en vergeet nog wel eens iets.

  Ik heb het volgende bedacht:

  ----

  Een grote pot, met gaatjes in de bodem en een aantal aan de zijkant op 10 cm hoogte.

  In de pot leg ik een laag van 10 cm kleikorrels, daarna komt de grond erin, en daarbovenop een dikke mulch laag van ik denk boomschors of cacaodoppen, want dat heb ik nog liggen.

   

  Er komt een soort rand/hekje om de pot heen, van 20 cm hoog (rolborder), met daarin vijverplastic (of ander dik plastic), zodat ik daar water in kan gieten. Ik giet er dan zo'n 10 cm water in, zodat het precies even hoog komt te staan als de kleikorrels.

   

  Mijn idee is dat het vocht van de kleikorrels, steeds langzaam de grond in trekt zodra de grond droger word, zodat er altijd wat vocht is. En zonder dat er iets gaat rotten. Een soort van zelf irrigerend systeempje. Geen idee of het werkt alleen

  ----

   

  Ik heb nog nooit kleikorrels gebruikt dus het is voor mij een gokje dat ze hun werk op die manier zouden doen. Wat denken jullie, zou het kunnen werken? Ik zou het eventueel uit kunnen tekenen om het wat duidelijker te maken, als m'n lange verhaal een beetje te wazig is

 17. Hmm ja buiten inderdaad, ik heb geen kas (helaas )

  Misschien moet ik er toch nog even over nadenken dan. Het was een blije opwelling vandaag. Het lijkt me leuk, en het dak is een erg warm plekje. Maar.. er is geen bescherming tegen de regen wat mogelijk wat problemen zou kunnen geven?

   

  Ik vind je aanbod wel heel leuk trouwens. Maar als het buiten niet gaat lukken, is het misschien wel wat zonde.

   

  Dat ruim zaaien herken ik wel trouwens

 18. Ja nou ja, klagen, dat is het natuurlijk wel. De buurman vind de boom vervelend door de schaduw die hij in z'n tuin heeft, en door alles wat eruit valt. Het is wel klagen, maar begrijpelijk geklaag denk ik

  Hij heeft aan ons gevraagd of er gesnoeid kon/mocht worden.

   

  Super dat jullie dat ook doen. Dat is zeker interessant voor ons.

  Ik zal je een berichtje sturen

 19. Hoihoi,

  Ik heb zojuist ineens een enorme zin gekregen in het grootbrengen van een aubergineplant, en had daar niet eerder aan gedacht omdat ik er geen plek voor had (dacht ik).

  Maar op het warme dak, waar ook een paar courgettes komen, is nog een bak vrij. Nu vind ik aubergine erg lekker, en de warmte daar is denk ik prima voor zo'n plant... Heeft het nog zin? Of gewoon echt niet meer aan beginnen?

  Ik ben te laat denk ik toch? (wie oh wie geeft mij hoop )

   

  Ik zou natuurlijk ook kunnen proberen ergens een opgestarte plant te kopen. Maar ja, alles zelf doen is nog altijd het leukst natuurlijk

   

  Ik heb dezelfde vraag eigenlijk ook over aardappel. Normaal hou ik me vrij keurig aan de zaaikalenders, en als ik dat niet doe ben ik vaak juist wat vroeg. Te laat zaaien heb ik nog nooit geprobeerd.

 20. Is het misschien een optie om verhoogde bakken te maken waarin je een laag karton op de bodem gebruikt, of desnoods worteldoek. Waarna je de bakken vult met nieuw aangevoerde/schone grond. Dan kun je daarin plezierig werken zonder al teveel onkruid gedoe.

  Je kunt het ook nog goed mulchen, om eventueel nieuw onkruid extra tegen te werken.

   

  En dat je de rest, de overgebleven 'paden' zeg maar, waar geen verhoogde bakken staan, gaat behandelen als een grasveld, maaien dus?

  Ik heb het hier ook gedaan op een bepaalde plek in de tuin waar de winde maar terug bleef komen, helemaal omgespit, zo veel mogelijk schoon gemaakt, plat gemaakt, en gras gezaaid. Nu maai ik het gewoon met een trimmer, 1 keer per week in de tijd dat alles hard groeit. Vaak is 1 keer in de twee weken ook wel genoeg. De winde zit er nog wel tussen maar het blijft klein en onder controle omdat ik het steeds kort maai. Het is best een ok grasveldje geworden.

   

  Ik weet niet of het met kweekgras goed werkt hoor, ik heb dat nooit als probleem gehad nog. Geen idee of het een goed idee is, anderen hebben daar misschien nog wel iets over te zeggen.

 21. De rijdende rechter hoeft er vast en zeker niet aan te pas te komen hoor ik denk dat we er wel uit kunnen komen met goed overleg. Het is een aardige buurman.

   

  We zullen dan toch ook maar even goed onderzoeken hoeveel het laten snoeien door een expert zou kosten.

   

  De boom stond er overigens al voor mijn partner hier kwam wonen, wat betekend dat hij op zijn minst al zo'n 13 jaar staat. Maar vast al een stuk langer. De stam is echt best breed.

  Ik vind zo'n aanwezigheid van een volwassen boom echt heerlijk in de tuin, het geeft echt een sfeer en verkoeling die struiken niet kunnen geven. En het geluid van de vogels die er vaak in zitten vind ik echt gezellig en fijn.

  Maar ja, bomen blijven groeien snoei is idd wel echt nodig. We weten gewoon niet goed hoe we het aan moeten pakken.

 22. Den Elias,

  Daar ben ik het mee eens. Ik schrok een beetje van de opmerking, want daarvoor had ik nog het idee dat hij wel een beetje wist hoe het werkt met fruitbomen. Maar dat was dus niet helemaal zo. Z'n bedoelingen zijn niet verkeerd hoor, dat denk ik echt. Maar het moet wel goed gaan.

   

  Oxygen,

  Dankje. Dat was nog een hele puzzel maar het is gelukt! Op de één of andere manier wilde het met de laptop niet lukken, op geen enkele manier. Ik ben aardig gewend aan fora's en snapte niet waarom het niet wilde. Normaal vind ik dat soort dingen niet moeilijk.

  Uiteindelijk heb ik een andere computer opgestart, en daarme kon het ineens wel. Het zal aan een instelling liggen.. of zoiets denk ik.

   

  Floorke,

  Oei, dat klinkt niet veelbelovend. Ik vermoed dat hij wel echt ingekort moet worden op de één of andere manier, hij is wel echt wat groot aan het worden voor onze smalle tuin. De andere buren hebben een mooie koi vijver, en die hebben er ook al last van. Ze vinden de boom mooi, en willen hem niet weg hebben, maar als hij zo blijft groeien word het uiteindelijk misschien wat teveel, ook voor hen. Bedankt voor de waarschuwing in ieder geval.

   

  Een lastig probleem wel.. het liefst zou ik alle bomen met rust laten en er nooit wat mee doen, maar uiteindelijk in een smalle tuin kan het misschien niet anders.. Ik vind hem prachtig, vooral in bloei. Ik zou het wel erg vinden als het niet goed afloopt. Maar hij is wel te groot aan het worden.

×
×
 • Create New...