Jump to content

LucV

Administrators
 • Posts

  584
 • Joined

 • Last visited

Blog Entries posted by LucV

 1. LucV
  Dit is de update
  Nieuwe opzet moestuin seizoen
  Om de leesbaarheid te vergroten heeft de rubriek 'moestuin seizoen' een nieuwe opzet gekregen. We merken dat het nu lastig is om iemand zijn moestuin seizoen bij te houden. Door de vele reacties verdwijnen de updates met foto’s na enkele uren al naar de achtergrond. Dat is zonde, want juist de updates maken het volgen van iemand zijn seizoen zo leuk.
   
  In de nieuwe opzet heeft ieder lid een eigen seizoenspagina om updates bij te houden. Deze seizoenspagina is doorlopend, dus vanaf nu, 2012 tot ----.
  Per update kan een nieuw bericht worden aangemaakt waarna anderen daar op kunnen reageren (mochten ze dat willen). Alle reacties op die update blijven daardoor bij de bijbehorende update staan terwijl de update zelf centraal blijft staan.
   
  De nieuwe seizoensopzet is vanaf nu hier te vinden: https://www.moestuinforum.nl/blog/
  Een pagina hoort er zo uit te zien:

   
  Hoe werkt het
  Het antwoord is simpel: hetzelfde als nu. Via nieuw bericht plaats je een nieuwe update. Via antwoord plaats je een reactie op een update van jezelf of van iemand anders.
  2 veranderingen: Je moet per update een nieuw bericht plaatsen, maar dat wijst zich vanzelf.
  Ook kan je een titel en beschrijving (bijv hoeveel vierkante meter) van je seizoen instellen. Deze titel en beschrijving komen dan boven je eigen pagina's te staan. Instellen kan via https://www.moestuinforum.nl/ucp.php?i=blog&mode=ucp_blog_title_description.
   
  De updates van seizoen 2012 kunnen niet automatisch overgezet worden. Aan eenieder de keuze om zijn/haar reeds geplaatste updates chronologisch (elke update eigen bericht) in de nieuwe opzet in te geven of dat je vanaf nu gewoon verder wilt gaan in de nieuwe opzet. De voorkeur gaat wat mij betreft uit naar het eerste
   
  Over een maand (22 april 2012) zal de oude moestuin seizoen rubriek in het archief verdwijnen. We denken dat we hiermee weer een goede stap te hebben gezet om de moestuinseizoen weer goed leesbaar te maken. Opmerkingen en suggesties mogen via pm/email ingestuurd worden.
   
  Nieuwe opzet en indeling rubrieken
  Ook hebben we een aantal nieuwe rubrieken toegevoegd. De belangrijkste nieuwe rubrieken zijn “bodem en bemesting” en “ziekten,plagen en gebreken”. Met deze rubrieken is er in de Groeten, Fruit en Kruiden (GFK) rubrieken meer ruimte om over GFK te discussiëren. Om diezelfde reden hebben we de rubrieken “Paddenstoelen” en “moestuinbasis” toegevoegd. In die laatste rubriek is ruimte voor veelvoorkomende (beginners) vragen (bijv: wat is een F1 ras?).
   
  We hebben, om het geheel overzichtelijk te houden, ook op een andere manier gecategoriseerd. Het voordeel daarvan is dat je een categorie kunt 'verbergen', als je er geen interesse in hebt (via het icoontje rechtsboven bij elke categorie).
   
  De praktijk moet uitwijzen hoe de nieuwe rubrieken en de indeling zal werken. We horen graag suggesties en verbeteringen via pm/email. De komende weken zullen we berichten die nog in de oude rubrieken staan (bijvoorbeeld over bemesting) gaan verplaatsen naar de corresponderende nieuwe rubrieken.
   
  Overig
  -De sociale media buttons staan op een ander plekje, onderaan bij het bericht.
  -De foto upload mod is ongewijzigd en staat nog op het lijstje
  -Nieuwe suggesties?
×
×
 • Create New...