Jump to content

Victor

Members
 • Posts

  117
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Vlaams Brabant

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Dit is valse meeldauw.Groeiende druiven drogen bij aantasting met valse meeldauw in en geven harde blauwgrijze krenten,en verschrompelen ten slotte tot leren zakjes.Vandaar dat ook de benaming leerbessen wordt gebruikt .
 2. ik heb de Haganta staan,het is een dikke heel lekkere pruim,een aanrader.
 3. ik overspan mijn kolen met soort gordijngaas welk ik koop in het tuincenrtum, Het wordt verkocht per meter en gaat verschillende jaren mee. Dit is veel beter dan vogelnetten of dergelijke netten waar de vlinders gewoon hun eitjes nog steeds door kunnen leggen. Het is misschien wat duurder bij aankoop maar veel doeltreffender.
 4. ook wij hebben dit jaar een super tomatenjaar gehad zonder phytoftera of neusrot. Heb heel wat kunnen uitdelen aan familie en buren,momenteel hangen er nog wat F1 soorten en kerstomaatjes. Toch al een 10 soorten kunnen verwijderen ook uit tunnelkas,maar de voorraad is aangevuld en als we zo af en toe nog eens een tomaat kunnen plukken is voldoende, Voor het overige staan er nog heel wat in kassen om nog wat te bewaren bij kamertemperatuur. groeten
 5. De naalden van mijn blauwspar beginnen massaal af te vallen en ik vrees dat hij het niet zal overleven als het zal blijven duren .Zou er een aantasting van een insect of een ziekte zijn ? graag jullie mening over deze ziekte!
 6. Als je even googelt op tomaat King Cole krijg je toch informatie genoeg
 7. Victor

  Pawpaw

  Dit jaar 32 vruchten gehad aan mijn Sunflower,en dit zonder bijstaande bestuiver. Boompje is zowat een 6 a 7 jaar oud.
 8. Na de Rhagoletis cerari of kersenvlieg is er weer een andere vlieg bijgekomen nl:de Drosophila suzukii of aziatische fruitvlieg,deze tast alle rood zacht fruit aan zoals kersen,aardbeien,frambozen,bramen,pruimen, rode-josta -blauwbessen en druiven.De vlieg legt haar eieren wanneer het fruit reeds rijp is,daarom is het moeilijk te bestrijden met chemische middelen wegens onvoldoende wachttijd na behandeling die men moet respecteren.De eieren komen zeer snel uit,met gevolg wormpjes in het fruit.De kersenvlieg moet men behandelen bij het begin van verkleuring,dus nog voldoende wachttijd voor de pluk.In tegenstelling tot de kersenvlieg heeft de D.suzukii meerdere generaties per jaar met gigantische vermeerdering het ganse jaar door en het aantal gastheer planten is veel groter.Daarom denk ik dat wij geen zachtfruit meer kunnen eten zonder deze wormpjes. Het is een ZEER GROOT probleem in de fruitteelt .
 9. Regina is een late dikke zeer goede kers maar geen goede bestuiver voor Kordia,omdat Kordia veel vroeger in bloei staat dan de regina.Om een goede bevruchting te hebben moeten de beide soorten gelijktijdig bloeien.Goede bevruchters voor Regina zijn : Fertard,Karina,Rubin en Sylvia.
 10. Van deze kerselaars is er geen enkele een zelfbestuiver.een zeer goede kers is Kordia deze is middentijds rijp en is dik en heel lekker. Goede bestuivers voor Kordia zijn: Burlat vroeg maar is heel barst gevoelig. Hedelfinger R. middentijds rijp Sneiders Spate middentijds rijp dikke donkere lekkere kers De Kordia zou ik zeker aanpanten,andere bestuivers voor Kordia zijn: -Canada Giant zeer goede kers -Karina -skeena laat rijp -Summit zeer dik minder opbrengst
 11. Ik heb een aantal essen en elzen hout stammetjes liggen,en zou er graag paddestoelen op willen kweken maar ik heb nog geen ervaring. Mijn eerste vraag is,welke paddestoelen kan men op els en essen stammen kweken? Of zijn deze hout soorten niet geschikt voor het enten.
 12. Ja,de Odysso was de grootste,de Sirena de kleinste. Het kan ook aan het voorjaar hebben gelegen,hopelijk wordt 2017 opnieuw een normaal jaar voor alles.
 13. Zelf heb ik ook 3 soorten van het assortiment Red Love geplant,nml. Era, Odysso en Sirena in 2013. Ondertussen heb ik al twee jaar oogsten gehad,maar van smaak vind ik ze veel minder lekker dan mijn andere 'gewone' soorten. Mooi in appelmoes of -sap zijn ze wel,maar als ik de keuze heb om eens gewoon een appel te eten ga ik ze zeker niet nemen als ik er andere heb.
 14. Victor

  Pawpaw

  Ik heb dit jaar 18 mooie vruchten kunnen oogsten van mijn boompje. Is ongeveer een 5 a 6 jaar oud. Het was het eerste jaar dat ik zoveel bloemen had,verleden jaar een 3 tal bloemen waarvan niets gekomen was. De vruchten zijn inderdaad lekker zoeten romig van structuur. Echt iets uniek!
 15. Victor

  Pawpaw

  Nog te vroeg,lijken nog te groen!
×
×
 • Create New...